News

Virusul West Nile, purtat de țânțari, depistat în București. Ce măsuri au fost luate

Țânțarii sunt cunoscuți pentru faptul că transmit foarte ușor anumite boli, dovadă că au fost depistați câțiva cu virusul West Nile chiar pe raza Municipiului București.
22.07.2021 | 23:51
Virusul West Nile purtat de tantari depistat in Bucuresti Ce masuri au fost luate
Virusul West Nile, purtat de țânțari, depistat în București. Ce măsuri au fost luate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prezența acestor insecte care poartă virusul West Nile a fost semnalată în special în centrul orașului și în câteva parcuri și zone verzi din București, încă de miercuri, 21 iulie 2021.

În această situație Primăria Capitalei a solicitat în momentul de față luarea unor măsuri de urgență pentru a preveni transmiterea bolii către populație.

ADVERTISEMENT

Până acum nu au fost confirmare persoane care să fie infectate cu virusul West Nile, au transmis autoritățile, care au devansat începerea celui de-al cincilea tratament pentru combaterea țânțarilor.

Țânțarii purtători ai virusului West Nile și în Capitală. Ce au făcut autoritățile

„Primăria Municipiului București, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile.

ADVERTISEMENT

Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași sunt zonele în cauză. 

PMB ține legătura zilnic cu Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB), iar până la această dată nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populație”, a transmis Primăria Capitale, scrie adevarul.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, compania aleasă pentru a combate țânțarii are în plan să acționeze și în alte zone ale Capitalei, printre care se numără: Parcul Herăstrău, Cișmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Național și Parcul Alexandru Ioan Cuza.

Tratamente pentru țânțari, efectuate zilnic. Care e procedura

Până la această oră au fost desfășurate 14 tratamente programate pentru anul în curs, reprezentanții Primăriei declarând că în fiecare zi au loc astfel de companii, dinspre periferia orașului spre centrul Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Perioada următoare este dedicată și restul zonelor de pe raza Capitalei, luându-se în calcul străzile, spațiile verzi dintre blocuri, precum și alte zone unde ar putea fi țânțari.
 
„Campania se desfășoară zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.

De asemenea, în zilele următoare, acțiunea de dezinsecție se va desfășura, conform planificării, în toate cartierele Capitalei, pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi dintre blocuri, pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, etc.). 

În plus, dezinsecția se va face și în rețelele de termoficare aparținând Companiei Municipale Termoenergetica”, a mai transmis Primăria Generală, mai arată sursa citată mai sus.

Infecția cu virusul West Nile nu se transmite de la om la om, ci numai prin înțepătură de țânțar. Peste 80% din cazuri, persoanele infectate nu au simptome, primele semnale fiind legate de febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături și erupții.

În cazul în care prezentați unele dintre simptomele de mai sus se recomandă vizita urgentă la medic pentru că există un risc major de meningită.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația