ADVERTISEMENT
News

Virusul West Nile, purtat de țânțari, depistat în București. Ce măsuri au fost luate

Țânțarii sunt cunoscuți pentru faptul că transmit foarte ușor anumite boli, dovadă că au fost depistați câțiva cu virusul West Nile chiar pe raza Municipiului București.
Autor: Alexa Serdan | 22.07.2021 | 23:51
Virusul West Nile, purtat de țânțari, depistat în București. Ce măsuri au fost luate
Virusul West Nile, purtat de țânțari, depistat în București. Ce măsuri au fost luate. Sursa foto: hepta.ro

Prezența acestor insecte care poartă virusul West Nile a fost semnalată în special în centrul orașului și în câteva parcuri și zone verzi din București, încă de miercuri, 21 iulie 2021.

ADVERTISEMENT

În această situație Primăria Capitalei a solicitat în momentul de față luarea unor măsuri de urgență pentru a preveni transmiterea bolii către populație.

Până acum nu au fost confirmare persoane care să fie infectate cu virusul West Nile, au transmis autoritățile, care au devansat începerea celui de-al cincilea tratament pentru combaterea țânțarilor.

ADVERTISEMENT

Țânțarii purtători ai virusului West Nile și în Capitală. Ce au făcut autoritățile

„Primăria Municipiului București, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile.

Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași sunt zonele în cauză. 

ADVERTISEMENT

PMB ține legătura zilnic cu Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB), iar până la această dată nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populație”, a transmis Primăria Capitale, scrie adevarul.ro.

De asemenea, compania aleasă pentru a combate țânțarii are în plan să acționeze și în alte zone ale Capitalei, printre care se numără: Parcul Herăstrău, Cișmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Național și Parcul Alexandru Ioan Cuza.

ADVERTISEMENT

Tratamente pentru țânțari, efectuate zilnic. Care e procedura

Până la această oră au fost desfășurate 14 tratamente programate pentru anul în curs, reprezentanții Primăriei declarând că în fiecare zi au loc astfel de companii, dinspre periferia orașului spre centrul Bucureștiului.

Perioada următoare este dedicată și restul zonelor de pe raza Capitalei, luându-se în calcul străzile, spațiile verzi dintre blocuri, precum și alte zone unde ar putea fi țânțari.
 
„Campania se desfășoară zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în zilele următoare, acțiunea de dezinsecție se va desfășura, conform planificării, în toate cartierele Capitalei, pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi dintre blocuri, pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, etc.). 

În plus, dezinsecția se va face și în rețelele de termoficare aparținând Companiei Municipale Termoenergetica”, a mai transmis Primăria Generală, mai arată sursa citată mai sus.

ADVERTISEMENT

Infecția cu virusul West Nile nu se transmite de la om la om, ci numai prin înțepătură de țânțar. Peste 80% din cazuri, persoanele infectate nu au simptome, primele semnale fiind legate de febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături și erupții.

În cazul în care prezentați unele dintre simptomele de mai sus se recomandă vizita urgentă la medic pentru că există un risc major de meningită.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!