Primul caz de meningită cu virusul West Nille, confirmat în Galaţi

VIRUSUL WEST NILLE. Un bărbat în vârstă de 63 de ani din judeţul Galaţi a fost diagonisticat cu meningită provocată de virusul West Nille, iar acesta este primul caz de acest fel din judeţ....
26.08.2017 | 00:10
Primul caz de meningita cu virusul West Nille confirmat in Galati

VIRUSUL WEST NILLE. Un bărbat în vârstă de 63 de ani din judeţul Galaţi a fost diagonisticat cu meningită provocată de virusul West Nille, iar acesta este primul caz de acest fel din judeţ.

VIRUSUL WEST NILLE. Mai mult, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică atrag atenţia asupra măsurilor de precauţie împotriva ţânţarilor şi să îşi monitorizeze eventualele modificări ale stării de sănătate.

VIRUSUL WEST NILLE. “Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Galaţi, la care s-a confirmat, pe 22 august, această afecţiune. Bărbatul este apicultor ocazional, iar localitatea de incubaţie este Folteşti. El a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase şi primeşte în prezent tratamentul de specialitate”, a spus Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Meningoencefalita West Nille este o boală care produce inflamaţia ţesuturilor ce învelesc creierul şi coloana vertebrală. Răspunzător de apariţia acestei boli este virusul West-Nile, răspândit în special prin înţepăturile ţânţarilor infectaţi care sunt purtători şi care se infectează la rândul lor când se hrănesc din păsări infectate.

Infecţia cu virusul West-Nile afectează sistemul nervos central, iar manifestările pot prezenta aspecte diferite. Astfel, unele persoane pot prezenta simptome uşoare, incluzând febră, cefalee (dureri de cap), greaţă, vărsături şi uneori inflamarea ganglionilor limfatici şi erupţie cutanată pe faţa anterioară şi posterioară a toracelui şi abdomenului. Totodată, persoanele infectate al căror sistem imunitar este scăzut pot dezvolta o formă severă a bolii cu manifestări ce includ febră ridicată (39-400C), cefalee, redoarea cefei, dezorientare, fotofobie, tremor, convulsii, slăbiciune musculară, paralizie, comă.

Citeşte mai multe pe news.ro.