News

Visarion Alexa a fost duhovnicul elevei care s-a ascuns la mânăstire. Ce spune Iulia despre legătura ei cu preotul acuzat de agresiune sexuală

Iulia Ionescu, eleva dispărută în 2014, când avea doar 15 ani, a fost spovedită de preotul Visarion Alexa în perioada de dinaintea fugii sale din casa părinților.
04.10.2022 | 11:06
Visarion Alexa a fost duhovnicul elevei care sa ascuns la manastire Ce spune Iulia despre legatura ei cu preotul acuzat de agresiune sexuala
Visarion Alexa a fost duhovnicul Iuliei, tânăra dispărută de acasă în urmă cu câțiva ani / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Facebook, Instagram
ADVERTISEMENT

Iulia Ionescu a devenit celebră în toată România din cauza unui episod petrecut în februarie 2014, care a ținut toată țara cu sufletul la gură. La vremea respectivă, Iulia avea 15 ani și era elevă în clasa a IX-a a Colegiului „Sfântul Sava” din București. Pe 12 februarie 2014, ea s-a despărțit de mama sa la stația de metrou Eroilor, spunându-i acesteia că se duce la liceu.

Iulia Ionescu i-a transmis preotului Visarion Alexa că vine Apocalipsa

Iulia nu s-a întors acasă în ziua respectivă, iar părinții au dat-o dispărută, alertând autoritățile care au căutat-o în toată țara. Iulia lăsase un mesaj familiei: „Vremea e frumoasă, eu plec la mânăstire”. Tatăl Iuliei a declarat în presă că fiica sa, care avea o fire mai introvertită și religioasă, ar fi putut să fi fost atrasă de diverse „cercuri extremiste”. „I-a trimis un mesaj duhovnicului ei că vine Apocalipsa. A intrat pe site-uri ciudate“, a mărturisit tatăl Iuliei.

ADVERTISEMENT

Părinții Iuliei au dezvăluit că duhovnicul fiicei lor era preotul Visarion Alexa, cel acuzat în prezent de mai multe femei că le-a agresat sexual în chilia sa. FANATIK a contactat-o pe Iulia Ionescu, care azi are 24 de ani, chestionând-o dacă a mai ținut legătura cu preotul Visarion și ce părere are de acuzațiile șocante care i se aduc de femeile care au venit să i se spovedească.

“Au trecut 9 ani de când nu am mai fost la acea biserică, nu cunosc nimic despre acest preot Visarion, nu am nimic de comentat, cu mine nu și-a permis niciodată vreun gest nepotrivit.”, a mărturisit Iulia, în exclusivitate pentru FANATIK. Iulia Ionescu, care anul trecut a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare, îl vizita pe preotul Visarion Alexa la Biserica Sfântul Nicolae din cartierul bucureștean Militari.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, Iulia Ionescu a fost găsită la trei zile după dispariția sa, de către angajații CFR, într-un tren  internațional Moscova-Sofia. Eleva de 15 ani se urcase în tren la Suceava și se afla în drum spre București, unde intenționa să revină acasă. Iulia a mărturisit că a fost găzduită de niște măicuțe de la o mânăstire de lângă Vatra Dornei.

Iulia Ionescu s-a spovedit alături de mamă și bunică

În cele trei zile de căutări ale adolescentei dispărute, atenția presei s-a îndreptat și spre duhovnicul ei. „Vă spun că părinţii Iuliei s-au spovedit la mine şi ştiau foarte bine toate pericolele la care este expus copilul. Şi bunicilor, şi părinţilor le-am adus la cunoştiinţă faptul acesta şi că Iulia trebuie să fie îngrijită de aproape. S-a pus o întrebare: este potrivit ca un copil de 15 ani să se spovedească?”, a spus Visarion Alexa, citat de România TV.

ADVERTISEMENT

“Gândiţi-vă că, totuşi, cineva ştia de Iulia. Acel cineva este duhovnicul ei, nu ştia unde a plecat, pentru că asta a hotărât singură, dar ştia de intenţia ei. Această intenţie a fost adusă la cunoştiinţă părinţilor. Şi cu toate acestea, părinţii s-au străduit după putiinţa lor să aibă grijă de ea. Nu venea singură la spovedit, nu venea singură al biserică era o atmosferă de casă. Întotdeauna spovedania Iuliei avea loc aici în faţa icoanei cu mami şi bunica la doi metri în spatele ei“, a mai mărturisit preotul Visarion.

În prezent, Visarion Alexa se află în centrul unui scandal uriaș, după ce, în luna august, o femeie de 37 de ani a depus o plângere la Poliție în care a susținut că preotul paroh al Bisericii Pogorârea Sfântului Duh din Militari a agresat-o sexual pe 23 aprilie 2022 în timpul unei spovedanii. Pe 16 septembrie, Visarion Alexa a fost audiat de polițiștii din cadrul Secției 20 Poliție și a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de agresiune sexuală.

ADVERTISEMENT

Visarion Alexa a fost plasat sub control judicioar

Preotul a recunoscut acuzația, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a decis ca acesta să fie plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Visarion Alexa a fost audiat și de comisia de disciplină a Arhiepiscopiei Bucureștilor, în fața căreia  a recunoscut fapta incriminată, conform unui comunicat transmis de Patriarhia Română, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu. Astfel, Visarion Alexa a fost retras de la slujire și din funcția de paroh.

Ulterior, în presă au apărut alte mărturii teribile ale altor femei agresate de Visarion Alexa. Libertatea a publicat dezvăluirile a două enoriașe, una dintre ele povestind că a fost violată de preot în chilia acestuia: „Când am fost la spovedanie ultima dată, în chilia dânsului, s-a oprit la un moment dat să se ducă la baie, care era undeva în spate. Am crezut că e normal și că ce vină are că a avut nevoie la baie în timpul spovedaniei mele?! E normal, mi-am spus.”

„În chilie erau și două fotolii. Pe unul stăteam eu. Când s-a întors, s-a postat în fața mea. Avea pantalonii desfăcuți și m-a forțat… Nu-mi venea să cred, eram în stare de șoc. I-am zis că nu vreau, am încercat să-l împing, țineam gura închisă și dinții încleștați. Se tot freca de mine…”, a mărturisit femeia pentru Libertatea. Între timp, alte cinci femei au depus plângere împotriva lui Visarion Alexa, pentru agresiune sexuală, conform procurorilor de la Tribunalul București.

 

 

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
"Măcar Roger și Serena s-au retras cu demnitate!" Rafael Nadal, "mitraliat" după ultima apariție: "E oribil! Rușine!"
„Este ceva ce nu i-am dori nimănui”. Doi soți, turiști în India, au...
„Este ceva ce nu i-am dori nimănui”. Doi soți, turiști în India, au avut parte de o experiență îngrozitoare
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu...
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu lacrimi lângă tribuna-fantomă de 5 milioane € din București
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și...
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și pentru anumiți comercianți
"Câinele s-a oprit, a înţepenit. În faţa lui era o vietate care umbla în patru labe". O femeie care se crede pisică, apariţie şocantă într-un parc din Arad
Românul de 91 de ani care a rezistat uraniului. „Am rămas 20 de...
Românul de 91 de ani care a rezistat uraniului. „Am rămas 20 de ani în mina secretă a sovieticilor” VIDEO
Vero, cunoscută ca „Fetița Zurli” părăsește Gașca Zurli, alături de un alt coleg....
Vero, cunoscută ca „Fetița Zurli” părăsește Gașca Zurli, alături de un alt coleg. „Mi-e greu sǎ pun în cuvinte tot ce simt”
Gașca Zurli se destramă. Cine și-a anunțat retragerea
Gașca Zurli se destramă. Cine și-a anunțat retragerea
Mihaela Rădulescu, scoasă din minți de iubit. Mesajul care a „încremenit-o”
Mihaela Rădulescu, scoasă din minți de iubit. Mesajul care a „încremenit-o”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Ce etnie avea, de fapt, Iisus Hristos! Foarte puțină lume știe asta. Cu...
Ce etnie avea, de fapt, Iisus Hristos! Foarte puțină lume știe asta. Cu toții am crezut altceva, însă adevărul este uimitor!
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul...
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul Suceava: un sat depopulat și un munte pierdut
Povestea celui mai „nebun” împărat al Imperiului Roman. De ce obliga femeile căsătorite...
Povestea celui mai „nebun” împărat al Imperiului Roman. De ce obliga femeile căsătorite să se culce cu el