News

Viscol în România, în mijlocul verii! Zona în care a nins cu tunete și fulgere VIDEO

12.07.2019 | 09:21
Viscol in Romania in mijlocul verii Zona in care a nins cu tunete si fulgere VIDEO

Luna lui Cuptor este caracterizată prin fenomene meteo neobișnuite în mai multe locuri din România, iar azi noapte a fost una de viscol la munte, unde a nins cu tunete și fulgere. Ninsorile au căzut cu repeziciune, însoțite de descărcări electrice pe Vârful Omu, unde în mod normal, în această perioadă, nu ar trebui să aibă loc astfel de manifestări ale vremii.

Viscol în România, în Munții Bucegi

Temperatura a coborât sub zero grade în Munții Bucegi, unde a nins viscolit. Precipitațiile sub fornă de ninsoare au fost însoțite, în mod cu totul bizar, de tunete și fulgere, însă nu este prima oară când au loc astfel de manifestări. A mai fost un astfel de episod de ninsoare cu descărcări electrice în județul Buzău, acum ceva timp.

A nins puternic și la Bâlea Lac, unde s-a depus un strat de 3 centimetri de zăpadă. Aceste schimbări drastice ale vremii sunt cauzate de încălzirea globală. Conform unui documentar realizat de National Geographic, „6 grade fatale”, acesta este abia începutul dezastrului. Respectivul documentar arată ce se întâmplă cu planeta dacă temperatura medie anuală crește cu câte un grad.

22:07 Live Vf. Omu – Baftă mâine la 7501-1(Celsius)Strat depus 3-4 cm

Gepostet von Sergiu Serge am Donnerstag, 11. Juli 2019

Vf. 2507

Gepostet von Sergiu Serge am Donnerstag, 11. Juli 2019

 

Simulare privind încălzirea globală. Ce s-ar întâmpla dacă temperatura la nivel mondial ar crește, în medie cu două sau trei grade

La creșterea mediei multianuale la nivel global cu un singur grad, furtunile supercelulare vor deveni obișnuite peste tot, iar calota glaciară de la Polul Nord se topește cu repeziciune. La o creștere de două grade, tot mai multe zone ale planetei vor deveni deșerturi, iar vestul Americii va semăna cu o savană africană.

La creșterea cu trei grade, cea de care se tem specialiștii în climatologie și pe care încearcă să o stopeze cu măsuri ecologice, planeta va arăta complet diferit. Amazonul ar seca, țările din nord ar avea temperaturi specifice nordului Africii, iar incendiile de vegetație și super uraganele vor face legea zi de zi. De asemenea, la o creștere de trei grade, în urma topirii calotei glaciare, Groenlanda va deveni un tărâm verde, iar în nordul Canadei agricultura ar înflori.

O creștere de trei grade ar însemna și o creștere a nivelului oceanelor, iar orașe de coaste precum Barcelona sau New York s-ar afla sub ape. Veneția ar fi istorie la o astfel de creștere. De la 4 grade încolo, planeta ar arăta complet diferit, iar sărăcia, foametea și bolile ar pune stăpânire pe mai multe continente.

 

Tags: