Fotbal international

Visează de la opt ani să joace împreună pentru națională! Declan Rice și Mason Mount, puștii cărora li se va îndeplini visul la Anglia – Bulgaria

05.09.2019 | 15:47
Viseaza de la opt ani sa joace impreuna pentru nationala Declan Rice si Mason Mount pustii carora li se va indeplini visul la Anglia  Bulgaria
Declan Rice și Mason Mount, puștii pentru care Anglia - Bulgaria poate reprezenta un vis împlinit. Sursa foto: Twitter.com

Dacă pentru majoritatea jucătorilor prezența la națională reprezintă o rutină, pentru puștii englezi Declan Rice și Mason Mount weekend-ul ce urmează poate reprezenta îndeplinirea unui vis din copilărie. În vârstă de 20 de ani, jucătorii de la West Ham United și Chelsea visează încă de când aveau opt ani, și erau legitimați la Chelsea, să joace împreună și la națională.

  • Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,08 este cota pentru peste 3,5 goluri în Anglia-Bulgaria. Vezi toate cotele AICI

Declan Rice și Mason Mount, puștii pentru care Anglia – Bulgaria poate reprezenta un vis împlinit

Prieteni de o viață. Declan Rice și Mason Mount au fost printre primii jucători care au ajuns, în urmă cu câteva zile, la centrul de reunire al naționalei lui Gareth Southgate. Deși evoluează la două echipe diferite din Londra, mari rivale de altfel,  aceștia sunt cei mai buni prieteni. Au devenit de nedespărțit încă de acum 12 ani, atunci când evoluau împreună academia de copii a lui Chelsea. Prietenia lor a cunoscut primul șoc la vârsta de 14 ani, atunci când soarta i-a despărțit, Rice fiind nevoit să se despartă de Chelsea. Distanța dintre ei nu le-a afectat prietenia, iar azi sunt la fel de apropiați ca în prima zi.

Pe când aveau opt ani, Rice și Mount visau să ajungă mari fotbaliști, iar într-o bună zi să îmbrace, împreună, tricoul primei reprezentative a Angliei: ”Am vorbit foarte mult despre șansa de a juca împreună. Meciurile ce urmează sunt cele pentru care am muncit atâta timp”, a spus Declan Rice pentru The Telegraph.

Visează de la opt ani să joace împreună pentru națională. Declan Rice și Mason Mount
Visează de la opt ani să joace împreună pentru națională. Declan Rice și Mason Mount. Sursa foto: Twitter.com

Legat de trecutul lor, Rice spune că drumurile lor separate din carieră nu i-au împiedicat să rămână într-o relație foarte strânsă: ”Ne-am înscris la academia lui Chelsea în același timp. Acolo, ne-am împrietenit foarte rapid. Deși locuiam în zone diferite, el în Portsmouth, iar eu în Londra, ne vizitam foarte des. Ne vedeam în zilele de marți, joi, vineri și toate weekend-urile. Am devenit prieteni foarte, foarte buni și sunt fericit că relația noastră este la fel și azi”, a adăugat Rice.

Declan Rice, la tineret pentru Irlanda, la seniori pentru Anglia

Rice și Mount au fost foarte aproape de a nu se mai întâlni la naționala Angliei. Cu bunici irlandezi, din Cork, Rice a jucat pentru toate categoriile de juniori și tineret pentru naționala Irlandei. Abia în februarie 2019, mijlocașul lui West Ham a decis să reprezinte Anglia. A fost deja selecționat de trei ori, debutând pe 22 martie, contra Cehiei, pe Wembley.

În ceea ce-l privește pe Mason Mount, acesta se află la prima convocare la lotul Angliei. Evoluțiile sale bune în tricoul lui Chelsea din acest sezon, 5 meciuri și 2 goluri, l-au convins pe selecționerul Southgate.

Anglia evoluează în preliminariile Euro 2020 contra Bulgariei, sâmbătă pe Wembley, și contra statului Kosovo, marți, pe St. Mary’s Stadium din Southampton.

Lotul Angliei pentru dubla cu Bulgaria și Kosovo:

Portari: Heaton, Pickford, Pope
Fundași: Alexander-Arnold, Chilwell, Gomez, Keane, Maguire, Mings, Rose, Trippier, Wan-Bissaka.
Mijlocași: Barkley, Henderson, Maddison, Mount, Oxlade-Chamberlain, Rice, Winks.
Atacanți: Kane, Lingard, Rashford, Sancho, Sterling, Wilson.

  • Anglia se află pe locul 1 în Grupa A, cu 6 puncte după două meciuri