News

Visele bizare pe care mulţi oameni le au pe timp de pandemie. Care este explicaţia cercetătorilor

12.04.2020 | 18:26
Visele bizare pe care multi oameni le au pe timp de pandemie Care este explicatia cercetatorilor
ADVERTISEMENT

Visele bizare pe care mulţi oameni le au pe timp de pandemie se înmulțesc. Câțiva oameni s-au gândit chiar să inițieze o mișcare și au creat pe Twitter hashtagul #pandemicdreams.

Visele bizare pe care mulţi oameni le au pe timp de pandemie

Aici, oricine poate să intre și să povestească ceea ce a visat în această perioadă, una în care întreaga planetă pare că este supusă unei încercări serioase.

ADVERTISEMENT

„În visul meu comandam un UBER, dar în locul lui a ajuns un cal. Nu prea îmi plac aceste vise de pandemie”, a postat Sarah Schachner.

Care este explicaţia cercetătorilor

„Am visat că m-am întâlnit cu o rață și stăteam de vorbă cu ea, deși era o zăpadă uriașă afară”, a spus și John Johnson.

ADVERTISEMENT

„Am întrebat-o pe rață dacă o să aibă grijă de mine și ea mi-a răspuns afirmativ. A fost foarte ciudat, un vis de pandemie”, a continuat acesta.

Conform experților, aceste vise ciudate sunt absolut normale. „Este modalitatea creierului de a percepe informația stresantă din ultima perioadă, informație pe care o primim ziua. Drept pentru care aceasta se transformă în coșmaruri”, spun cercetătorii britanici.

ADVERTISEMENT

Un vaccin împotriva noului coronavirus, aflat în lucru la Oxford University, ar putea fi gata până în septembrie, a declarat profesoara de vaccinologie Sarah Gilbert, care coordonează echipa de cercetători.

Aceasta a declarat că este sigură în proporţie de 80% să vaccinul ar putea fi gata până la începutul toamnei. Experţii au avertizat anterior că dezvoltarea vaccinurilor durează de obicei ani de zile, iar în cazul vaccinului pentru coronavirus, acesta ar putea fi gata în cel mai bun caz în 12 până la 18 luni.

ADVERTISEMENT

“În cazul echipei de la Oxford, nu este doar o bănuială şi, pe măsură ce trec săptămânile, avem mai multe date de analizat”, a declarat Gilbert.

ADVERTISEMENT