Fotbal intern

Florin Manea: “Să vină Moraru la parastasul lui tata! Şi-aşa e SĂRAC”

Pe 14 decembrie, Rapid a intrat irevocabil în faliment (vezi detalii aici). În urmă cu fix 2 ani, pe 15 decembrie 2014, Nae Manea trecea în nefiinţă. O coincidenţă extrem de tristă pentru...
15.12.2016 | 13:45
Florin Manea Sa vina Moraru la parastasul lui tata Siasa e SARAC
ADVERTISEMENT

Pe 14 decembrie, Rapid a intrat irevocabil în faliment (vezi detalii aici). În urmă cu fix 2 ani, pe 15 decembrie 2014, Nae Manea trecea în nefiinţă. O coincidenţă extrem de tristă pentru orice rapidist.

Acum, omul sub conducerea căruia Rapidul a murit, Valerii Moraru, adus la club de însuşi Nae Manea, pe care apoi, noul patron l-a umilit, este invitat la parastasul gloriei rapidiste de fiul fostului mare fotbalist.

ADVERTISEMENT

Cît a fost în viaţă, Nicolae Manea a făcut tot posibilul să salveze Rapidul. Şi, la un moment dat, a crezut că a reuşit. L-a adus în club pe Valerii Moraru. Care visa să fie salvatorul „alb-vişiniilor”. Socoteala de acasă nu s-a potrivit, însă, cu cea din tîrg. În realitate, omul de afaceri moldovean s-a dovedit a fi groparul giuleştenilor. Va rămâne în istorie ca persoana care a falimentat gruparea fondată pe 25 iunie 1923. Manea a anticipat că se va alege praful de Rapid. A urlat, la propriu şi la figurat, cît l-a ţinut gura că Moraru nu are bani să ţină un club de talia „alb-vişiniilor”. Suporterii nu au luat, din păcate, atitudine. Au crezut în omul de afaceri moldovean. Şi au preferat să-l înjure pe Manea. Şi să-l acuze că doreşte răul Rapidului. Într-un final, fostul mare fotbalist a părăsit clubul. Şi la cîteva săptămîni a părăsit şi lumea asta din cauza cancerului. La cîteva luni distanţă avea să dispară şi Rapidul. Sub tutela lui Valerii Moraru.

„Fac parastas şi pentru Rapid!”

Pe 15 decembrie, se împlinesc doi ani de la trecerea lui Nae Manea în nefiinţă. Giuleştiul plînge din două motive. Fanii nu-l mai au pe cel poreclit „Ghepardul din Giuleşti” şi nici echipă. „Se împlinesc doi ani de cînd tata a murit. Voi face un parastas la care vor participa familia şi apropiaţii. Va fi ceva restrîns. Dar l-aş invita şi pe Moraru. Că şi aşa spune că e sărac, că nu are bani. Să vină să mănînce o farfurie cu colivă, să mănînce o friptură. Nu avem nevoie de apa lui plată, o vom cumpăra noi. Cu această ocazie, voi face parastas şi pentru Rapid. Că au trecut şase luni şi Moraru nu a avut bani să facă nimic. Fac eu pentru tata şi pentru Rapid în acelaşi timp. Sînt invitaţi inclusiv suporterii ăia care pozau alături de Moraru în salvatori”, a spus Costin, băiatul cel mic al lui Nicolae Manea, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

A murit din cauza cancerului la ficat

Nicolae Manea a muritt la 60 de ani, la nici două luni după ce primise cruntul diagnostic de cancer la ficat. Pentru o perioadă, a făcut tratament la în Franţa, la recomandarea lui Mircea Sandu. Boala s-a dovedit a fi, însă, mult mai grea, iar şedinţele de chimioterapie nu au avut succes. Manea s-a stins la Bucureşti, după ce în ultimele zile ale vieţii s-a aflat în comă. „Aş da orice să-l mai văd cum era. Te schimbă chimioterapia. A slăbit vreo 20 şi ceva de kilograme. Îi sînt băgate în corp tot felul de substanţe, care te ard dacă îţi sînt aruncate pe piele. A avut dureri mari, dar noi sperăm să se vindece”, spunea Florin, băiatul cel mare al lui Nicolae Manea, cu cîteva zile înainte ca tatăl său să moară. Fostul fotbalist al Rapidului a fost înmormîntat la cimitirul Străuleşti 2.

„Îşi bate joc de mama”

Valerii Moraru nu s-a sfiit să declare, în nenumărate rînduri, că a băgat o căruţă de bani după ce a cumpărat Rapidul. Minciuni! Dovedite de faptul că nu a vrut în ruptul capului să acopere o datorie, minoră pentru un om de afaceri, către Nicolae Manea! E vorba doar de 10.000 de euro! „Îşi bate joc de mama, de tatăl meu şi de toată suflarea rapidistă. Nu are 10.000 de euro! Să spună public cît vrea şi îi cumpăr eu Rapidul! Pentru că îşi bate joc de acest club! Am eu bani să ţin Rapidul! Nu a investit nimic pînă acum, nu are un euro. E un parvenit şi un mincinos. I-a spus mamei, o femeie îndurerată, că îi dă acum 2.500 de euro, îi mai dă 2.500 de euro în august şi restul de 5.000 de euro în decembrie. Am depus memoriu, iar el a zis că preferă ca Rapid să fie depunctat decît să îi dea banii mamei. Păi ce fel de patron este parvenitul ăsta? Nu are un euro! Ne-a dus în divizia B parvenitul ăsta! Dacă nu are bani, să ne dea în apă plată cei 10.000 de euro. Să ne dea două camioane şi le vindem la colţ. Este incredibil cum se comportă ruşinea asta de patron”, spunea, revoltat, Florin Manea pentru FANATIK, în urmă cu un an şi jumătate.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Nicolae Manea

Fostul atacant şi-a început cariera la Rapid, unde a făcut junioratul din 1967 pînă în 1973:

– a jucat timp de 7 ani din 1973 pînă în 1980 la Rapid. A strîns 108 prezenţe şi a marcat 32 de goluri;

– din 1980 a trecut la Steaua pentru doar un an, unde jucat 9 meciuri şi a înscris un gol;

– a revenit la Rapid unde a mai jucat încă 6 ani, din 1981 şi pînă în 1987. A strîns 113 meciuri şi a marcat de 17 ori;

ADVERTISEMENT

– şi-a încheiat cariera la Bistriţa, unde a stat 4 ani, din 1987 pînă în 1991. 40 de meciuri şi 14 goluri a strîns fostul atacant la Gloria;

– avea o selecţie la naţionala României, plus alte 11 pentru naţionala olimpică, unde a marcat de două ori.

Moraru este un impostor! Va falimenta Rapidul. Acest club are mereu noroc de escroci pe care îi interesează doar binele personal” (Nicolae Manea, în septembrie 2014)

4,5 milioane de euro este datoria din cauza căreia Rapid a intrat în faliment

ADVERTISEMENT