Fotbal intern

Visul lui Darius Olaru la naţionala U21 a României! Ce obiectiv are cu tricolorii: “Am pus presiune”

07.09.2020 | 16:00
Visul lui Darius Olaru la nationala U21 a Romaniei Ce obiectiv are cu tricolorii Am pus presiune
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a debutat cu o victorie la cârma naționalei sub 21 de ani. Naționala mică a câștigat cu 3-1 contra Finlandei, iar Darius Olaru, unul dintre cei mai buni români în partida cu nordicii, vrea reeditarea performanței din 2019.

În partida cu Finlanda din calificările pentru Campionatul European sub 21 de ani, Darius a marcat un gol și a reușit o pasă decisivă. Jucătorul naționalei de tineret își dorește să ajungă cu formația pregătită de Adrian Mutu măcar până în penultimul act a competiției, fază în care a jucat în 2019 cu Mirel Rădoi pe bancă. Chiar dacă partida cu Malta pare una ușoară, fotbalistul crede că nu va fi așa.

ADVERTISEMENT

„Tot timpul venim aici cu o plăcere foarte mare. Ne dorim să facem rezultate bune, deoarece echipa naţională reprezintă apogeul. Toată lumea îşi doreşte să ajungă aici. Anul trecut, la EURO U21, a fost un sentiment pe care nu îl trăieşti de prea multe ori în viaţă.

”Mai avem câteva meciuri şi avem şanse să ajungem acolo”

Sper să repetăm figura. Am pus puţină presiune pe această generaţie, deoarece vrem cel puţin să egalăm figura de anul trecut. Cred că putem. Mai avem câteva meciuri şi avem şanse să ajungem acolo. Meciul cu Malta pare uşor, dar nu este. Trebuie să ni-l facem noi uşor, dacă o să îl tratăm cum trebuie, să marcăm şi să ne facem jocul. Apoi, va veni şi victoria”, a spus Darius Olaru, potrivit celor de la FRF.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu îl copiază pe Mirel Rădoi și i-a strâns pe jucătorii naționalei mici la centru terenului pentru a le ține un discurs și le-a spus ce își dorește de la ei pentru partidele pe care selecționata le va juca în preliminariile EURO.

„În trei trei zile avem meci, ne jucăm calificarea, ne jucăm viitorul nostru. Iar jumătățile de măsură, după cum știu și cei care au fost cu mine în stagiul de pregătire, nu-mi plac. Eu sunt un băiat, un antrenor care îmi place să vă las relaxați, să nu vă bat la cap atunci când nu avem antrenament, dar când suntem aici, jucăm.

ADVERTISEMENT

”Vreau să facem perfect, pentru că, dacă le facem, o să vedeți că vom câștiga”

Suntem concentrați, facem ce trebuie să facem, faceți ce vă spun eu să faceți! Mergem să câștigăm, după aia ne relaxăm. N-avem mult la dispoziție, avem câteva zile și trebuie să știți ce aveți de făcut.

După-amiază începem să lucrăm, n-avem mult la dispoziție, câteva zile, și trebuie să știți ce aveți de făcut. Nu sunt multe chestii, sunt câteva chestii, dar vreau să facem perfect, pentru că, dacă le facem, o să vedeți că vom câștiga”, a spus selecționerul.

ADVERTISEMENT

Jocul dintre Malta U21 și România U21 se va disputa marți, 8 septembrie, de la ora 19:00, la Ta’ Qali. Partida poate fi văzută pe PRO TV.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,45 este cota pentru ”gazdele marchează primul gol” la meciul Austria – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT