Fotbal international

Visul lui Ovidiu Hațegan, cel mai bun arbitru român. “Într-o zi voi arbitra finala Champions League”

27.12.2018 | 09:53
Visul lui Ovidiu Haţegan. Vrea sa arbitreze finala Champions League

Ovidiu Haţegan, cel mai bun arbitru român, are visul său în care crede cu tărie că într-o zi se va îndeplini. Cota arădeanului este în continuă creştere la UEFA, acolo de unde a primit nu mai puţin de patru delegări la meciurile din grupele Champions League în acest sezon. Haţegan a condus partidele ŢSKA Moscova – Real Madrid 1-0, FC Barcelona – Inter 2-0, Juventus – Manchester United 1-2 şi FC Porto – Schalke 04 3-1 şi peste tot a primit aprecieri pentru calitatea prestaţiei sale.

La 38 de ani Ovidiu Haţegan este convins că visul său va veni, dacă va şti să ia lucrurile încet şi ne le va grăbi, fără rost. Concret, Haţegan visează să conducă o finală de Champions League şi are suficiente argumente în acest sens, inclusiv faptul că este un arbitru tânăr îl poate ajuta mult. “Sper să fie darnic Moş Crăciun, dar să luam încet lucrurile. Finala Ligii Campionilor o sa vină când o să fiu pregătit, cu siguranţă“.

Visul lui Ovidiu Haţegan este de a deveni urmaşul lui Ion Crăciunescu în finala Champions League

Cavalerul fluierului din Arad a fost, fără voia lui, protagonistul unuia dintre cele mai emoţionante momente petrecute în sport în toamna acestui an, la sfârşitul meciului Germania .- Olanda din grupa Ligii Naţiunilor. La pauza partidei românul a primit vestea tragică a decesului mamei sale, dar a continuat să se comporte ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. La final însă durerea a fost mai puternică şi Haţegan a izbucnit în lacrimi. Moment în care de el s-a apropiat uriaşul din defensiva Olandei şi a lui Liverpool, Virgil van Dijk, care l-a îmbrăţişat, l-a felicitat pentru modul în care arbitrase şi a căutat să îl consoleze cum a putut mai bine.

Imaginile cu Haţegan şi van Dijk au făcut repede înconjurul planetei, oamenii fiind de-a dreptul emoţionaţi atît de puterea pe care a avut-o arbitrul de a continua jocul la fel de bine cum o făcuse în prima repriză, cât şi, mai ales, de momentul de empatie venit din partea lui van Dijk. Haţegan ar fi trebuit să se numere în vară printre arbitrii de la CM din Rusia, dar acea uriaşă eroare comisă toamna lui 2017 la barajul Irlanda de Nord – Elveţia, când a acordat extrem de uşor penaltyul calificării Elveţiei l-a costat ieşirea din lotul pentru Rusia şi se părea că îi va afecta serios cariera. Însă prestaţiile sale din Champions League au demonstrat că a depăşit acel moment şi că poate ajunge un arbitru de top în Europa, primul care să arbitreze din nou o finală de Champions League de la Ion Crăciunescu, în 1995 Ajax – AC Milan 1-0, încoace.

Visul lui Ovidiu Haţegan. Românul a făcut înconjurul lumii cu scena din meciul Germania – Olanda, când a fost îmbrăţişat de van Dijk, după ce îi murise mama.