Fotbal intern

Visul lui Pantelis Kapetanos: “Vreau să antrenez în România!” Ce spune despre Gigi Becali

03.12.2020 | 11:43
Visul lui Pantelis Kapetanos Vreau sa antrenez in Romania Ce spune despre Gigi Becali
ADVERTISEMENT

Fostul jucător a început o carieră în antrenorat și și-ar dori să fie tehnician la o formație din România. Grecul are o părere bună despre Gigi Becali, patronul celor de la FCSB.

Pantelis Kapetanos (37 de ani), unul dintre cei mai importanți jucători străini care au jucat în țara noastră, campion cu CFR Cluj și FCSB, fosta Steaua a oferit miercuri un interviu pentru cei de la digisport.ro.

ADVERTISEMENT

“Dacă sunt neschimbat!? Sunt foarte bine, în fiecare zi mă bag și eu la antrenamente. Cred că am și acum aceeași greutate din perioada în care jucam (n.r. – 83 kg)”, acestea au fost primele vorbe ale actualului tehnician de la Kozani.

Vrea să fie antrenor în România

“Am un respect deosebit pentru mulți oameni din România care au vorbit despre mine la superlativ în fața lui Otto Rehhagel și a staff-ului său. România e pentru mine a doua casă, știu că a fost ziua națională a României și le transmit și eu românilor, prin intermediul vostru, La Mulți Ani! Să aibă răbdare, să aibă grijă de ei, această pandemie va trece cu ajutorul lui Dumnezeu”, a zis fostul atacant de la FCSB și CFR.

ADVERTISEMENT

18 reușite în 52 de meciuri are Pantelis pentru CFR Cluj. 35 de reușite în 90 de jocuri a bifat la FCSB. 4 convocări la naționala țării sale a strâns grecul. “Am petrecut ani frumoși în România, mai vorbesc și acum cu foști colegi, am reușit să câștig trofee la voi în țară și să leg prietenii solide. Cred că și fundașilor care m-au marcat le-a plăcut de mine. N-aș vrea să dau numele celui mai dur pentru că poate s-ar supăra altul. Dar mă voi întoarce în România, după ce-mi voi lua diploma de antrenor, intenționez să antrenez o echipă din România”, a adăugat grecul

La cei 37 de ani ai săi, Kapetanos își dorește să devină antrenor. El nu se vede impresar sau oficial. Ultima dată a evoluat pentru Makedonikos Foufas. Lui Kapetanos îi place un antrenor român: “Îmi place foarte mult ce a realizat Răzvan Lucescu la PAOK și ce face acum. E foarte iubit în Grecia și respectat”. 

ADVERTISEMENT

“Spre deosebire de un PAOK – Olympiacos, unde predomină și monopolizează atmosfera doar fanii unei echipe (n.r.: – formația gazdă), la Steaua – Dinamo am văzut mereu forțe echilibrate la nivelul fanilor celor două echipe și o astfel de atmosferă te impulsionează și pe tine, ca fotbalist. Desigur, în Grecia fanii fac o atmosferă senzațională pe stadioane, dar derby-urile Steaua – Dinamo păstrează un loc aparte în inima mea”, a adăugat fostul jucător.

Kapetanos îi face portretul lui Gigi Becali: “Gigi e un om care iubește mult echipa, a băgat mulți bani la Steaua, a vrut ca formația lui să joace la cel mai înalt nivel în Europa, a câștigat campionate și și-a văzut visul cu ochii. E de apreciat Gigi pentru tot ce a făcut!”, a zis fostul atacant. Grecul se uită la jocurile din Liga Campionilor și Europa League, însă nu-i este pe plac faptul că nu sunt prezenți fani pe stadioane: “Partide bune, dar nu-mi place fotbalul fără suporteri”, declară el.

ADVERTISEMENT

Grecul l-a înfruntat pe Maradona la Campionatul Mondial

Fostul jucător știe ce se petrece în țara noastră. Foștii coechipieri de la FCSB și CFR îi oferă informațiile: “Chiar mi-a făcut George Ogăraru o surpriză, mi-a trimis poze cu noul Stadion Steaua. E foarte frumos, îmi place cum arată, cred că vor veni mulți spectatori… Când se va putea…”.

Grecului nu-i este pe plac fotbalul fără suporteri. “Aceste timpuri tulburi vor trece”, spune Kapetanos. Fostul fotbalist are în minte imagini cu suporterii greci aflați în număr mare la bazinele de polo, arenele de baschet sau în interiorul celor de fotbal. “Am avut ocazia să fiu aproape de el (n.r. de Diego Maradona), la acel meci de la Campionatul Mondial, l-am admirat tot timpul. Și ca fotbalist, și ca om. Prin felul lui de a fi transmitea energie pozitivă. Nici nu mai contează ce greșeli a făcut în viața sa privată”,a spus Pantelis.

Acum 10 ani, fotbalistul din Grecia evolua numai într-o singură partidă la Cupa Mondială din Africa de Sud, în eșecul din grupe, 0-2 cu Coreea de Sud. Germanul Otto Rehhagel nu l-a utilizat în jocul cu Argentina antrenată de Diego Maradona, chiar și așa momentul se află printre primele pagini ale albumului său de amintiri. “Fiecare întâmplare are farmecul ei”, spune tehnicianul grec.

În urmă cu 10 ani, Kapetanos ajungea primul străin  la o formație calificată la Cupa Mondială după prestațiile pe care le-a avut în Liga 1. El era convocat de Rehhagel, germanul care s-a aflat pe banca Greciei și în 2004.

ADVERTISEMENT