Fotbal international

Visul neîmplinit al „catalanilor”. Primul 11 al jucătorilor pe care Barcelona nu i-a putut aduce

08.10.2020 | 19:16
Visul neimplinit al catalanilor Primul 11 al jucatorilor pe care Barcelona nu ia putut aduce
ADVERTISEMENT

Visul neîmplinit al „catalanilor” este reprezentat de o serie de jucători importanți pe care clubul i-a dorit pe parcursul ultimilor ani, dar nu a reușit să îi aducă.

Sub conducerea lui Josep Maria Bartomeu, clubul catalan a întâmpinat extrem de multe probleme și s-a transformat într-unul relativ timid pe piața transferurilor.

ADVERTISEMENT

Presa din Spania a creionat un prim 11 al fotbaliștilor care au fost doriți de Barcelona, dar pe care catalanii nu au reușit să îi transfere.

Visul neîmplinit al „catalanilor”. Transferuri ratate pe aproape toate posturile

De la venirea lui Bartomeu la conducere, lucrurile au mers tot mai rău pentru Barcelona, iar ceea ce era cândva o forță colosală pe piața transferurilor a ajuns o formație incapabilă să-și atingă țintele. Ultimul eșec de răsunet este aducerea lui Memphis Depay, însă olandezul este doar vârful piramidei.

ADVERTISEMENT

Tot mai hulit de fani și criticat public de Lionel Messi în repetate rânduri, dar și de alți foști fotbaliști de ai Barcelonei, Bartomeu a atras antipatia foarte multor oameni din cauza eșecurilor continue ale clubului din ultima vreme. Nu doar performanțele au fost slabe, ci și reușitele de pe piața transferurilor.

Astfel, cotidianul Marca notează că Barcelona a ratat în ultima vreme o serie de transferuri solicitate de foștii manageri ai echipei, printre care Ernesto Valverde, Quique Setien și nou-venitul Ronald Koeman. În afară de postul de portar, acoperit prin intermediul neamțului ter Stegen, pentru toate celelalte posturi din primul 11 au fost solicitate întăriri care n-au mai ajuns.

ADVERTISEMENT

În apărare, au fost doriți De Ligt, Eric Garcia și Inigo Martinez. Dacă De Ligt a preferat să meargă la Juventus în 2019, Eric Garcia nu a putut fi adus de la Manchester City, deși ar fi vrut să revină la Barcelona. Inigo Martinez a fost dorit de Valverde pe când juca la Real Sociedad, însă clubul nu a reușit să îl aducă, iar fundașul a ajuns până la urmă la Athletic Bilbao.

La mijloc, au fost doriți Adrien Rabiot și Marco Verratti. Francezul era dat ca sigur la Barcelona, după încheierea contractului cu PSG, însă catalanii nu au fost de acord cu doleanțele agentului jucătorului, iar acesta a ajuns la Juve. Și Verratti a fost dorit pe Camp Nou, dar în ciuda eforturilor italianului de a-și forța plecarea de la PSG, francezii nu au fost convinși de oferta lui Bartomeu.

ADVERTISEMENT

Tot de la PSG, Barcelona a vrut să îl aducă pe Di Maria și a forțat și revenirea lui Neymar. Fără succes. Pentru Di Maria, formația blaugrana a oferit 45 de milioane de euro, cu 15 mai puțin decât voia PSG. Astfel, argentinianul a rămas pe Parc des Princes. Și Neymar ar fi vrut să se întoarcă pe Camp Nou, dar după ce l-a adus pe Griezmann, Bartomeu nu a forțat prea mult aducerea brazilianului, iar PSG l-a păstrat și pe el.

În atac, Barcelona i-a dorit pe Memphis Depay, Lautaro Martinez și Rodrigo. Primul dorit a fost Rodrigo, însă Barcelona nu a reușit să se înțeleagă cu Valencia, care l-a vândut până la urmă pe atacant la Leeds United. Nici pentru Lautaro nu a fost capabil Bartomeu să facă o ofertă pe placul lui Inter, iar în privința lui Depay lucrurile au stat la fel. Jucătorul voia să vină la Barca, dar clubul nu s-a putut înțelege cu Lyon.

Cum arată banca de rezerve și cine e antrenor

Marca a identificat și jucătorii de pe banca de rezerve a echipei transferurilor eșuate. Este vorba despre Willian, brazilianul care a ales să semneze cu Arsenal, Luka Jovic, ajuns la Real Madrid, Dani Ceballos, care joacă acum tot la Arsenal, Willian Jose și Asensio.

Antrenor ar fi nimeni altul decât Xavi Hernandez, cel pe care Barcelona l-ar fi vrut în locul lui Ernesto Valverde, dar pe care nu a reușit să îl atragă. Xavi a ales să continue în Qatar.

Așadar, iată cum ar arăta echipa celor de la FC Barcelona, dacă ar fi formată din fotbaliștii pentru care s-a negociat, dar pe care clubul nu a reușit să îi transfere:

ter Stegen* – De Ligt, Eric Garcia, Inigo Martinez – Rabiot, Verratti – Di Maria, Neymar, Rodrigo – Depay, Lautaro Martinez

Rezerve: Willian, Jovic, Ceballos, Willian Jose, Asensio

Antrenor: Xavi Hernandez

FC Barcelona i-a adus în această vară doar pe Sergino Dest, de la Ajax, Miralem Pjanic, de la Juventus, Trincao, de la Sporting Braga, Pedri de la Las Palmas și Matheus Fernandes, de la Palmeiras. Strategia adoptată de club pe piața transferurilor a stârnit nemulțumiri în rândul fanilor, care vor să îl înlăture pe Bartomeu din rolul de președinte al clubului.

ADVERTISEMENT