Sporturi

Visul organizatorilor de la US Open. Turneul din 2020 să se joace cu spectatori!

02.05.2020 | 18:10
Visul organizatorilor de la US Open Turneul din 2020 sa se joace cu spectatori
ADVERTISEMENT

SUA este țara cea mai afectată din lume de pandemia de coronavirus, cu un număr record de persoane infectate și tot cu un număr record de morți. Iar New York-ul este orașul care a avut cel mai mult de suferit.

Se dorește ca US Open să aibă loc conform programului

Cu toate acestea organizatorii turneului de Grand Slam US Open sunt optimiști în privința disputării ediției din acest an, care ar trebui să aibă loc la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie.

ADVERTISEMENT

Și nu numai că sunt optimiști că US Open va avea loc conform programului, dar avansează o idee care de acum poate fi considerată incredibilă, dacă ne raportăm la toate celelalte evenimente sportive.

OMS interzice evenimente sportive cu spectatori

Și anume faptul că doresc să aibă spectatori în tribune, deși OMS a anunțat clar că măcar până la finalul acestui an toate competițiile sportive trebuie să se desfășoare cu porțile închise.

ADVERTISEMENT

Oficialii US Open au și emis un comunicat în acest sens. Obiectivul nostru este ca US Open 2020 să se desfășoare în perioada stabilită inițial, cu spectatori în tribune.

Totul se va decide în funcție de evenimente

Totuși, suntem conștienți că traversăm o perioadă plină de incertitudini, în care planurile se pot schimba cu rapiditate și luăm în considerare diferite scenarii pentru disputarea următoarei ediții a turneului, unul dintre ele fiind să jucăm fără spectatori în tribune.

ADVERTISEMENT

În acest moment, planul nostru este să putem stabili concret ce se va întâmplă cu US Open 2020 în următoarele șase – opt săptămâni, la jumătatea lunii iunie”.

Terenurile de la US Open, spitale improvizate

Ca și în fotbal și tenisul a fost oprit din luna martie de pandemia de COVID 19 și primele competiții de sub egida ATP și WTA sunt estimate a începe în luna iulie.

ADVERTISEMENT

Complexul Billie Jean King de la Flushing Meadows, acolo unde are loc US Open, a fost transformat în loc pentru bolnavii de coronavirus. Arenele principale, Arthur Ashe și Louis Armstrong, au servit fie ca spitale improvizate fie drept centru pentru hrănirea a circa 25.000 de persoane defavorizate.

ADVERTISEMENT