Fotbal intern

Visul Regelui: Gică Hagi, selecționerul României după Euro 2020! “Poate o să am șansa!” Trei lucruri de care depinde revenirea!

15.03.2019 | 15:57
Visul Regelui Gica Hagi selectionerul Romaniei dupa Euro 2020 Poate o sa am sansa Trei lucruri de care depinde revenirea

Generația U 21, al cărei lider este Ianis Hagi, se apropie de maturitatea sportivă. Peformanța calificării la Campionatul European 2019 este încă o dovadă în acest sens. Mulți dintre jucătorii U 21 sunt creația Academiei Hagi. În acest context, se poate produce o revenire spectaculoasă la națională. Regele a “scăpat” un indiciu despre marele său vis după victoria cu FCSB: Gică Hagi, selecționerul României după Euro 2020! Pentru ca acest lucru să fie posibil, destinul celui mai mare fotbalist român se leagă de destinele lui Cosmin Contra și Mirel Rădoi. FANATIK vă prezintă cum ar putea să ajungă Hagi să își îndeplinească marea dorință!

Gică Hagi, selecționerul României după Euro 2020! “V-am zis că vreau să antrenez încă o dată o națională”

La finalul jocului dintre FCSB și Viitorul, 1-2, Gică Hagi a susținut o conferință-maraton, în care a vorbit din nou despre fotbalul românesc în ansamblu. “Lucrez cu un singur gând: să creăm o generație care să ne depășească pe noi! Altfel, m-aș duce numai prin vacanțe cu nevastă-mea, dacă nu aș avea acest obiectiv. Să ne unim și să facem o generație care să ne depășească! Să vedeți atunci cât de fericiți o să fiți cu toții. Ce a făcut U 21 e extraordinar, dar trebuie să muncească. Nu e nimic imposibil dacă știi să o faci. Au un talent enorm, dar nu este suficient. Trebuie să alergi, cum au făcut-o cu Portugalia, cu Elveția, cu Bosnia”, a spus Hagi.

Printre numeroasele afirmații ale sale, una a fost cu adevărat specială. Spusă cu jumătate de gură, ea a trecut neobservată de mulți. Hagi a vorbit despre visul său de a fi din nou selecționer. Al României! Al generației care acum face spectacol la U21! “Când am făcut Academia v-am zis un lucru: nu am făcut-o ca să găsesc al doilea Hagi. Noi producem foarte mulți jucători. Care vor ajunge cei mai buni! Cine va lupta, cine va suferi, cine va avea poftă să se antreneze în fiecare zi mai bine ca ieri, acela va ajunge foarte mare. O să vină, ușor, ușor, o generație foarte bună! Poate am și eu o șansă mai încolo să o antrenez. Eu știu? Nu știu când va fi, dar poate voi avea. V-am zis că unul dintre gândurile mele este să antrenez încă o dată o echipă națională. Vom vedea când va fi dacă se va produce sau nu…”, a declarat Gică Hagi!

Gică Hagi în meciul cu FCSB
Gică Hagi visează să se întoarcă pe banca naționalei României, iar generația fiului său Ianis este oportunitatea ideală

Cosmin Contra va pleca în străinătate sută la sută

Cum ar putea ajunge Hagi la naționala României? FANATIK a aflat detalii despre cele trei lucruri care trebuie să se întâmple pentru ca visul să i se îndeplinească. Primul este legat de plecarea lui Cosmin Contra. Lui “Guriță” îi expiră contractul cu FRF la finalul campaniei de calificare la Euro 2020. Dacă va reuși să ducă România la turneul final din grupa cu Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe și Malta, Contra va rămâne și pe perioada Euro 2020.

Apoi, Contra va pleca în străinătate sută la sută. El a avut numeroase oferte din zona arabă, inclusiv după ce a ajuns selecționerul României. O performanță cu naționala României i-ar redeschide porțile spre campionatele din Europa, în caz contrar el urmând să plece după petrodolari!

Cosmin Contra selecționerul României
Cosmin Contra va pleca de la naționala României după terminarea actualului mandat. Calificarea la Euro 2020 ar reprezenta o trambulină perfectă pentru Contra

Gică Hagi pregătește Viitorul fără el! Ce variante are

A doua condiție obligatorie îl vizează pe Gică Hagi. Acesta a vorbit, chiar după succesul cu FCSB, despre plecarea sa de la Viitorul. Hagi ia în calcul două variante: una în care echipa de seniori să continue la nivelul primei ligi și cealaltă în care să rămână doar cu Academia!

“Regele” a făcut apel public, din nou, pentru ca oamenii cu bani din România să i se alăture pentru a se putea cu forțele din Liga 1: “La nivel de echipă de club vreau să fac performanță în Europa. Dacă nu voi avea forță, o să las pe altcineva”, a declarat Hagi. Inițial „altcineva” va fi un alt antrenor. Hagi ia însă în calcul și ca echipa de seniori să ajungă în eșaloanele inferioare în următorii ani. Academia va rămâne însă baza! În ea va continua investițiile, chiar dacă pentru acest lucru va pleca să antreneze în străinătate. Indiferent de situație, el va fi disponibil pentru a prelua naționala după Euro 2020, îndepărtând eventualele conflicte de interese provenite din faptul că ar fi și patronul Viitorului.

Gică Hagi Viitorul
Gică Hagi a câștigat titlul cu Viitorul în 2017, iar acum a dus din nou echipa în play-off

Ce se întâmplă cu Mirel Rădoi? Promisiuni din FRF că poate fi noul selecționer la seniori!

Al treilea lucru de care depinde revenirea lui Hagi la națională este legat de situația lui Mirel Rădoi. Din informațiile FANATIK, actualul selecționer al naționalei U21 ar fi primit promisiuni din partea conducerii FRF că are șanse importante să fie viitorul selecționer al naționalei de seniori! Rădoi, care a crescut enorm față de perioada ca antrenor al FCSB, are atuul că a lucrat cu actuala generație U21.

Susținut puternic de Comisia Tehnică a FRF, el are parte și de aprecierea lui Răzvan Burleanu. Ar exista și varianta în care Rădoi să fie selecționer, iar Hagi să fie director tehnic. Avantajul unei astfel de colaborări ar însemna îmbinarea exuberanței lui Mirel cu experiența uriașă a “Regelui”. Pe de altă parte, două personalități foarte puternice, Rădoi și Hagi ar putea ajunge rapid la neînțelegeri legate de selecție. Rămâne de văzut dacă, până la urmă, Hagi își va îndeplini sau nu marele vis!

Mirel Rădoi naționala U21
Mirel Rădoi are o relație extraordinară cu componenții naționalei U21, pe care se va baza selecționata de seniori. Rădoi se înțelege de minune și cu Ianis Hagi

Slovenia, un eșec pe care nu l-a uitat niciodată

Gică Hagi și-a început cariera de antrenor la cel mai înalt nivel posibil. El a preluat naționala României de la Ladislau Boloni în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2002. Hagi a dus naționala la baraj, acolo unde a întâlnit Slovenia, o echipă fără tradiție.

Din păcate, România a pierdut cu 2-1 în Slovenia și nu a făcut decât 1-1 pe teren propriu, ceea ce a însemnat ratarea calificării. A fost o surpriză uriașă, pentru că adversara era cotată cu șanse infime în fața tricolorilor, dar și pentru că naționala noastră a dominat copios în partida decisivă de la București. Eșecul l-a urmărit toată cariera pe Hagi, care speră acum că va avea din nou șansa să pregătească selecționata României.

Gică Hagi selecționer România
Gică Hagi și naționala României au ratat calificarea pentru Campionatul Mondial din 2002 în urma barajului cu Slovenia

Eu produc, încerc să fac. Atâtea s-au zis legate de echipa națională. Eu spun lucrurilor pe nume. Am ieșit public și am zis două, trei lucruri. De atunci am spus și că nu voi mai vorbi de echipa națională. Mă uit, privesc, mi-ar plăcea. Sunt dintre puținii în România care muncesc, produc. Creez o nouă generație după 2001, 2002, 2003, 2004, 2005… Eu nu dorm, cum au dormit alții. Stați liniștiți, că eu nu o să dorm!” – Gică Hagi

35 de goluri a marcat Gică Hagi în 125 de meciuri jucate pentru naționala României

4 meciuri a avut Gică Hagi pe banca naționalei României: Ungaria – România 0-2, România – Georgia 1-1, Slovenia – România 2-1 şi Slovenia România 1-1