Sport

Vitali Klitschko, mesaj de pe frontul din Ucraina. Este vizată și România. ”Asta este cea mai mare dorință”

Foștii campioni mondiali de box, Vitali și Wladimir Klitschko își apără țara în războiul declanșat de Rusia. Primul, care este și primarul Kievului, a transmis un nou mesaj de pe front și a menționat România.
22.04.2022 | 13:55
Vitali Klitschko mesaj de pe frontul din Ucraina Este vizata si Romania Asta este cea mai mare dorinta
ADVERTISEMENT

Din 24 februarie, de când Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei, mii de oameni nevinovați au fost uciși în urma bombardamentelor, sau sub tirul armelor de foc ale soldaților ruși. Foștii boxeri Vitali și Wladimir Klitschko au pus mâna pe arme și își apără cu eroism țara.

Vitali Klitschko, mesaj de pe frontul din Ucraina

Ucraina și Rusia sunt în conflict militar de la sfârșitul lunii februarie. În tot acest timp principalele orașe, dar și alte localități din țara vecină sunt bombardate zilnic.

ADVERTISEMENT

Sute de mii de ucraineni și-au părăsit țara fugind din calea războiului. Alte câteva mii au fost mai puțin norocoși și au căzut sub gloanțele invadatorilor ruși.

Cifrele nu sunt oficiale, iar numărul morților și a persoanelor dispărute ar putea fi mult mai mare. Deși președintele Rusiei, Vladimir Putin, se aștepta la o victorie facilă și ocuparea Ucrainei în doar câteva zile, armata din țara vecină a reușit să țină piept asalturilor ordonate de la Kremlin.

ADVERTISEMENT

Între cei care s-au înrolat încă din primele zile de război se numără și frații Vitali și Wladimir Klitschko, foști campioni mondiali la box, la categoria grea. Primul este și primarul Kievului, orașul cel mai greu încercat în acest conflict.

Este vizată și România: “Avem, cu siguranţă, nevoie de ajutorul aliaţilor şi partenerilor noştri, printre care se numără şi România”

Dintre ruinele din Kiev, Vitali Klitschko a transmis Europei un mesaj care vizează inclusiv România. Fostul sportiv cere sprijin tuturor statelor aliate și partenere.

ADVERTISEMENT

”Avem, cu siguranţă, nevoie de ajutorul aliaţilor şi partenerilor noştri, printre care se numără şi România. Vă rugăm să continuaţi să ne ajutaţi, în diferite etape, cu ajutor umanitar, ajutor militar şi cu sancţiuni, cu izolarea economiei Rusiei”, a transmis Vitali Klitschko, citat de Prima TV.

În același timp, fratele său, Wladimir, avertizează statele europene că sunt direct vizate de un viitor război, în cazul în care țara sa, Ucraina, va fi învinsă.

ADVERTISEMENT

”Pace în Europa, aceasta este cea mai mare şi simplă dorinţă pe care aş putea să o am. Dacă nu vom reuşi să oprim armata rusă şi războiul din Ucraina, vor bate şi la uşa voastră. Aşa cum a anunţat propaganda rusă deja, Ucraina este doar începutul”, a adăugat Wladimir Klitschko.

ADVERTISEMENT