Sport

Vitali Klitschko s-a ținut de cuvânt și a pus mâna pe armă! Fostul campion mondial la box apără orașul pe care-l conduce, Kiev

Fostul campion mondial la box profesionist, Vitali Klitschko, actualul primar al capitalei Ucrainei, Kiev, a pus mâna pe armă pentru a apăra orașul de forțele rusești care au invadat țara.
25.02.2022 | 19:25
Vitali Klitschko sa tinut de cuvant si a pus mana pe arma Fostul campion mondial la box apara orasul pe carel conduce Kiev
ADVERTISEMENT

Vitali Klitschko, primarul Kievului, s-a ținut de cuvânt și a pus mâna pe armă pentru a apăra capitala Ucrainei, în aceste momente în care țara este invadată de forțele rusești.

Vitali Klitschko va lupta cu arma în mână pentru a apăra Kievul

Campion mondial la box profesionist la versiunile WBO (1999–2000), WBC (2004–2005) și WBC (2008–2012), Vitali Klitschko este, în prezent primarul Kievului, capitala Ucrainei, fiind ales în 2014.

ADVERTISEMENT

El a pus mâna pe armă pentru a apăra orașul de forțele rusești care au invadat țara. „Nu am altă opțiune, trebuie să fac asta. Voi lupta”, a declarat Klitschko, în vârstă 50 de ani, pentru emisiunea Good Morning Britain de la postul ITV, conform theguardian.com.

Primarul a precizat că orașul este amenințat și principalul scop este să lucreze cu forțele de poliție și militare pentru a sprijini infrastructura, inclusiv livrarea de energie electrică, gaze și apă pentru cetățenii săi.

ADVERTISEMENT

El a spus că civilii sunt gata să apere Kievul ca soldați. „Cred în Ucraina, cred în țara mea și cred în poporul meu”, a spus Vitali Klitschko.

Vitali Klitschko
Vitali Klitschko a pus mâna pe armă pentru a apăra orașul pe care-l conduce ca primar, Kiev, capitala Ucrainei. Sursa foto: Natia Seskuria twitter

Mulţi dintre noi am făcut armata şi trebuie să ne amintim ce am învăţat atunci. Cred că o pregătire militară este esenţială pentru oficialii de nivel înalt şi mediu ai unei ţări care este în război de aproape opt ani”, declara fostul sportiv la începutul anului.

ADVERTISEMENT

Fratele lui Vitali Klitschko a spus că ucrainenii îi consideră pe ruși frații lor

Fratele lui, Wladimir Klitschko, și el fost campion mondial la box profesionism la catergoria grea, s-a înrolat în armata de rezerviști a Ucrainei la începutul acestei luni. „Poporul ucrainean este puternic. Și va rămâne fidel lui însuși în acest calvar teribil.

Este un popor care tânjește după suveranitate și pace și care îi consideră pe ruși frații lui. Știm că ei nu vor acest război. Poporul ucrainean a ales democrația.

ADVERTISEMENT

Dar democrația este ceva fragil. Democrația nu se poate apăra singură. Are nevoie de voința cetățenilor, de angajamentul tuturor. Practic, nu există democrație fără democrați.

Fac apel la toți cetățenii să facă demonstrații și să își ridice vocea împotriva războiului, pentru democrație și libertate. Îi rog pe oamenii din țările europene să fie alături de poporul ucrainean liber și iubitor de democrație.

Atacul laș și criminal al regimului autocratic rus asupra noastră trebuie oprit imediat”, a scris Wladimir Klitschko pe twitter în ultimele două zile.

Mesaj de încurajare primit de frații Klitschko de la Arnold Schwarzenegger

Fostul Mister Olimpia, Arnold Schwarzenegger, a transmis un mesaj de încurajare pe contul de twitter pentru Vitali și Wladimir Klitschko. „Mă gândesc la voi, prietenii mei. Ați fost eroii mei în ring și sunteți eroii mei acum”, a scris americanul pe contul de twitter.

Anterior, el a mai postat mesaje de încurajare pentru poporul ucrainean. „Gândurile mele sunt alături de poporul ucrainean.

Mi s-a cerut să dau mai multe interviuri, dar cred că știrile ar trebui să se concentreze pe ceea ce se întâmplă în Ucraina, pe tragedia care ne-a zdrobit inimile și pe curajul poporului ucrainean care ne-a inspirat.

Sper că în cele din urmă sănătatea mintală va prevala și va pune capăt acestui război inutil înainte să se piardă prea multe vieți”, a scris Arnold pe twitter.

ADVERTISEMENT