Sport
notix pixel id

Vitali Klitschko i-a pus gând rău lui Vladimir Putin. Fostul campion mondial la categoria grea face pregătire militară

Fostul mare pugilist Vitali Klitschko este total nemulțumit de atitudinea lui Vladimir Putin în contextul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina și a început pregătirea militară.
02.01.2022 | 16:48
Vitali Klitschko ia pus gand rau lui Vladimir Putin Fostul campion mondial la categoria grea face pregatire militara
Fostul mare pugilist Vitali Klitschko este total nemulțumit de atitudinea lui Vladimir Putin în contextul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina și a început pregătirea militară. Sursă foto: aw-journal.com
ADVERTISEMENT

Legendarul pugilist a agățat mănușile în cui în 2013, pe când încă deținea centura WBC la categoria grea, pentru a candida la președinția Ucrainei.

Între timp, el a ajuns primarul Kievului și din această poziție se implică activ în conflictul pe care țara sa îl are cu Rusia.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin, pus la zid de fostul pugilist Vitali Klitschko

Conform publicației american New Yok Post, Vitali Klitschko l-a criticat dur pe preşedintele rus Vladimir Putin, el spunând că acesta este ”o cangrenă” pentru Europa și a început să facă pregătire militară împreună cu rezervişti ucraineni.

Klitschko, în vârstă de 50 de ani, primar al Kievului din 2014, a declarat că o pregătire militară este esenţială pentru oficialii de nivel înalt şi mediu din Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Mulţi dintre noi am făcut armata şi trebuie să ne amintim ce am învăţat atunci. Cred că o astfel de pregătire este esenţială pentru oficialii de nivel înalt şi mediu ai unei ţări care este în război de aproape opt ani”, a afirmat fostul sportiv.

SUA amenință Rusia cu sanțiuni

Potrivit presei internaționale, cei 100.000 de rezervişti ai Ucrainei sunt împărţiţi în 25 de unităţi care au ca sarcini protejarea locurilor cheie şi menţinerea ordinii pe vreme de război. Mai mult, mii de civili ucraineni s-au înscris pentru a învăța abilități de luptă în programele de antrenament create și conduse de guvern și grupuri paramilitare private.

ADVERTISEMENT

Rusia a început să trimită forţe armate şi echipamente militare la frontiera sa din vest cu Ucraina, în aprilie anul trecut. În această săptămână, preşedintele american Joe Biden a spus că l-a avertizat pe Putin că orice atac ar atrage sancţiuni dure.

Președintele Federației Ruse i-a atras atenția omologului său că impunerea unor noi sancțiuni țării sale ar reprezenta o ”greșeală colosală”. În schimb, Biden și-a menținut poziția asumată anterior și a explicat că SUA și aliații săi vor interveni decisiv în cazul unei invazii rusești a teritoriului ucrainean.

ADVERTISEMENT

Rusia neagă varianta atacului asupra Ucrainei

Desfăşurarea de trupe a Moscovei din ultimele două luni a alarmat Occidentul, după ce a ocupat peninsula Crimeea din Ucraina în 2014 şi a sprijinit separatiştii care luptă în estul Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Rusia neagă că intenţionează să atace Ucraina şi spune că are dreptul de a-şi muta trupele pe propriul teritoriu aşa cum doreşte.

Putin a comparat tensiunile actuale cu criza rachetelor cubaneze din perioada Războiului Rece din 1962. Washingtonul consideră că multe dintre cererile sale, inclusiv restricţiile privind extinderea NATO, nu sunt declanşate.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT