Sport

Vitali Klitschko vrea ca Ucraina s-o facă KO pe Anglia: ”Victoria e vitală pentru noi”

Fostul campion mondial la box, Vitali Klitschko, le-a transmis un mesaj de susținere lui Andrii Shevchenko și fotbaliștilor din naționala Ucrainei.
03.07.2021 | 11:53
Vitali Klitschko vrea ca Ucraina so faca KO pe Anglia Victoria e vitala pentru noi
ADVERTISEMENT

Ultima semifinalistă a Campionatului European se va stabili, sâmbătă seara, pe Stadio Olimpico din Roma, la finalul întâlnirii dintre Ucraina și Anglia.

Fostul campion mondial Vitali Klitschko este convins că naționala țării sale poate să producă o nouă surpriză la Euro 2020, chiar dacă Anglia este marea favorită.

ADVERTISEMENT

Vitali Klitschko: ”Îi susțin până la capăt!”

Fostul campionul mondial al greilor, Vitali Klitschko s-a lăsat de box în urmă cu aproape un deceniu și a ales o carieră politică. A rămas însă, alături de performerii Ucrainei, pe care îi susține necondiționat.

Fostul pugilist nu avea cum să nu le transmită un mesaj de susținere fotbaliștilor lui Andrii Shevchenko înaintea celui mai important meci a lor la Euro 2020.

ADVERTISEMENT

Purtând cu mândrie tricoul echipei naționale a Ucrainei, legendarul simbol al boxului a insistat pe unitatea echipei și pe dorința lor de a transmite un mesaj tuturor adversarilor, sportivi, sau politici.

”Suntem periculoși tocmai pentru că suntem imprevizibili. Aproape nimeni nu și-a imaginat că vom ajunge în sferturile de finală, pentru prima dată în istorie. Echipa noastră are potențial și poate fi o surpriză pentru orice adversar.

ADVERTISEMENT

Victoriile în sport sunt esențiale pentru orice țară și mai ales vitale pentru Ucraina, acum, când ne continuăm lupta pentru integritatea și independența noastră teritorială”, a spus Klitschko, în dialog cu jurnaliștii de la The Sun.

Marea surpriză fața în față cu marea favorită

Meciul vedetă al zilei de sâmbătă, 3 iulie, este cel de pe Stadio Olimpico din Roma, dintre Ucraina și Anglia. Prima, calificată în premieră în sferturile unui Campionat European, este marea surpriză a acestui Turneu Final.

ADVERTISEMENT

Naționala lui Șevchenko a făcut parte din Grupa C, cu Olanda, Austria și Macedonia de Nord. S-a calificat în optimi de pe locul 3 și a eliminat Suedia la ultima fază a meciului.

De partea cealaltă, Anglia este marea favorită, în acest moment, la câștigarea trofeului. Nu a avut probleme într-o grupă din care au mai făcut parte Croația, Cehia și Scoția, iar în optimi a câștigat duelul istoric cu Germania, 2-0.

Meciul de pe Stadio Olimpico este a opta întâlnire dintre cele două echipe naționale. Evident, Anglia are un palmares favorabil, cu patru dueluri directe câștigate. Ucrainenii au singură victorie, iar alte două jocuri s-au terminat la egalitate.

ADVERTISEMENT