Sport

Vitali și Vladimir Klitschko declară război Rusiei: „Nu putem sta impasibili”. Video

Foștii mari boxeri Vitali și Vladimir Klitschko sunt gata să lupte cu arma în mână în cazul izbucnirii unui conflict militar între Ucraina și Rusia, pe fondul mobilizării trupelor rusești la graniță.
03.02.2022 | 14:40
Vitali si Vladimir Klitschko declara razboi Rusiei Nu putem sta impasibili Video
ADVERTISEMENT

Vitali Klitschko a fost unul dintre eroii „Euro-Maidanului”, în urma căruia aproape 150 de ucrainieni și-au pierdut viața în timpul protestelor.

Tensiunile dintre Rusia și Ucraina sunt la cote maxime, iar NATO se teme de o invazie a trupelor rusești, însă foștii boxeri Vitali și Vladmir Klitschko sunt gata să pună mâna pe arme în cazul unui conflict militar.

ADVERTISEMENT

Frații Klitschko, front comun împotriva Rusiei: „Suntem pregătiți să ne apărăm țara, cu arma în mână”

Foștii mari boxeri au susținut o conferință de presă în care au vorbit despre amenințarea Rusiei la adresa Ucrainei. De altfel, Vitali Klitschko este din 2014 primarul capitalei Kiev.

Vladimir Klitschko, fost campion mondial la categoria grea, a dezvăluit că s-a înscris în armata de rezerviști a Ucrainei și este dispus să își dea viață pentru țară.

ADVERTISEMENT

„Cred că, uneori, Vestul dă dovadă de slăbiciune în anumite situații. Trebuie să fim mai uniți și să ne protejăm reciproc, să protejăm democrația pentru care am luptat și pentru dezvoltarea statelor occidentale. Cred că această unitate ne va da o putere enormă.

Nu putem sta impasibili. O posibilă invazie a Ucrainei ar fi o problemă pentru toată lumea. Văzând cum se chinuie țara mea, nu puteam sta impasibil. Sunt aici. Am semnat să mă înscriu pentru a apăra țara și orașul nostru (n.r. – Kiev)”, a spus Vladimir Klitschko, citat de CNBC.

ADVERTISEMENT

Vitali Klitschko amenință Rusia: „Orice adversar va plăti un preț imens dacă va lansa un atac împotriva Ucrainei”

Primarul Kiev-ului îl avertizează pe Vladimir Putin că în cazul în care Rusia va ataca Ucraina, va plăti un preț scump și a mai declarat că țara sa este o democrație “tânără”, care are o viziune europeană respinsă de Rusia.

„Suntem puternici. Orice adversar va plăti un preț imens dacă va lansa un atac împotriva Ucrainei. Sper că diplomații Ucrainei vor avea succes și vor face totul ca să evite conflictul. Dacă nu, trebuie să fim pregătiți să ne apărăm țara, cu arma în mână”.

ADVERTISEMENT

Aceste declarații vin pe fondul tensiunilor de la granița dintre Rusia și Ucraina, unde zeci de mii de soldați ruși sunt mobilizați, spre îngrijoarea țărilor membre NATO.

Vladimir Putin a avertizat că o eventuală aderare a Ucrainei la NATO ar putea duce la un conflict deschis între Alianță și Rusia, pentru controlul asupra peninsulei Crimea.

SUA acuză Rusia că plănuiește o invazie a Ucrainei, lucru dezmințit de Vladimir Putin, iar Moscova cere ca NATO să se retragă din vecinătatea graniței sale.

ADVERTISEMENT