Fotbal international

Vitoria Guimaraes este aproape de un transfer răsunător! Portughezii îl vor pe fostul jucător al Barcelonei poreclit „noul Messi”

29.08.2019 | 17:19
Vitoria Guimaraes este aproape de un transfer răsunător! Portughezii îl vor pe fostul jucător al Barcelonei poreclit „noul Messi”
Jucătorii Victoriei Guimaraes bucurându-se la gol. Sursă foto: hepta.ro

Vitoria Guimaraes este aproape de un transfer important. În cazul în care trec de FCSB în play-off-ul Europa League, portughezii vor să aducă la echipă un fost jucător la FC Barcelona, în care catalanii și-au pus mari speranțe de-a lungul anilor. Vitoria Guimaraes a participat ultima dată în grupele Europa League în sezonul 2017-2018 și a acumulat 5 puncte într-o grupă cu Marseille, Konyaspor și Salzburg.

Fostul jucător al Barcelonei este dorit de Vitoria Guimaraes

Alen Halilovic este dorit insistent de Vitoria Guimaraes. Adversara FCSB-ului din play-off-ul Europa League îl vrea pe jucătorul poreclit „noul Messi” în cazul în care va reuși să intre în grupe. Croatul a fost transferat de FC Barcelona în 2014, pe când avea doar 18 ani, pentru 5.000.000 de euro de la Dinamo Zagreb, iar șefii catalani îl considerau un fotbalist de mare perspectivă. Mijlocașul în vârstă de 23 de ani a suferit, însă, mai multe accidentări și nu a putut să se ridice la nivelul așteptărilor.

Croatul a fost împrumutat la mai multe echipe de-a lungul anilor, dar nu a reușit să-i convingă pe șefii Barcelonei să-l păstreze în lot. Anul trecut a ajuns liber de contract la AC Milan, dar nici la formația italiană nu a impresionat. Între timp, milanezii l-au împrumutat în Belgia la Standard Liege, unde este coleg cu mijlocașul român Denis Drăguș.

  • 23 de ani a împlinit Alen Halilovic pe 18 iunie
Alen Halilovic în tricoul Barcelonei. Sursă foto: hepta.ro
Alen Halilovic în tricoul Barcelonei. Sursă foto: hepta.ro

De ce era poreclit „noul Messi”

Alen Halilovic era poreclit „noul Messi” din mai multe motive. Unul dintre ele ar fi statura pe care o are (1,69 m), dar și poziția pe care o are în teren. Stilul său de joc aducea aminte de starul argentinian și Barcelona l-a urmărit un sezon întreg în campionatul Croației la Dinamo Zagreb. Când a fost adus în Spania, Halilovic a jucat mai mult pentru formația a II-a a Barcelonei, în timp ce pentru echipa mare a evoluat într-un singur meci, în care nu a avut realizări notabile.

Pentru naționala Croației, Alen Halilovic a jucat 10 meciuri, dar nu a reușit să înscrie. Ultima dată când mijlocașul a îmbrăcat tricoul naționalei a fost în iulie, într-un amical pierdut cu 1-2 în fața Tunisiei.

  • 2.000.000 de euro este cota de piață a lui Alen Halilovic, conform transfermarkt.com
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri