Fotbal intern

Vivi rupe tăcerea: “Cu mine la club, nu se intra în INSOLVENŢĂ!”

Fostul manager general al "lupilor galbeni", Valeriu Răchită, a declarat pentru FANATIK.RO că va încerca să ajute cum poate el mai bine echipa prahoveană în următoarea perioadă, deşi nu are...
04.03.2015 | 12:00
Vivi rupe tacerea Cu mine la club nu se intra in INSOLVENTA

Fostul manager general al “lupilor galbeni”, Valeriu Răchită, a declarat pentru FANATIK.RO că va încerca să ajute cum poate el mai bine echipa prahoveană în următoarea perioadă, deşi nu are nici o funcţie oficială la Petrolul.

Vivi, Petrolul nu trece acum printr-o situaţie tocmai bună, însă crezi că are vreo şansă în faţa Stelei în semifinalele in Cupa României?

(oftează) Nu vreau să crezi că oftez din cauza faptului că Petrolul nu poate elimina Steaua din Cupa României, ci oftez pentru că mă doare enorm de situaţia în care această echipă a ajuns. Însă îţi spun sincer că eram sigur că se va ajunge aici după ce eu am plecat de la echipă în urmă cu doi ani şi jumătate. S-au făcut multe greşeli, chiar prea multe ca să nu se ajungă aici. Nu mai are rost să dau vina pe Capră sau pe alte persoane că lumea ştie ce s-a întîmplat şi vina cui a fost.

Concret, la ce te referi?

Nu are rost să mai înfig eu şi mai tare cuţitul în inima suporterilor, dar vă asigur că dacă rămîneam în club Petrolul nu intra niciodată în insolvenţă. După părerea mea, au fost aduşi jucători la echipă pe bani mulţi, iar apoi, unora nici nu le mai puteau plăti salariile din cauza clauzelor care erau stipulate în contract. Pur şi simplu s-au trezit că nu mai au bani de ei, iar apoi problemele au venit una după alta.

“Mă doare că nimeni nu apără echipa”

Aş vrea să îţi pun o întrebare directă. Te-ai mai întoarce vreodată să lucrezi la Petrolul?

Tot la fel de direct îţi spun şi eu. Vivi Răchită a fost plecat de la Petrolul doar fizic, dar sufleteşte mereu s-a aflat în curtea acestei echipe. Dacă mă apuc acum să vorbesc despre cum gîndesc eu situaţia de la Petrolul, o să se spună despre mine că mă autoinvit în club, dar nu este aşa. Mă doare enorm că acum nu iese nimeni să apere echipa, iar din acest motiv te rog să mă crezi că voi face eu acest lucru cum pot mai bine. Eu le înţeleg supărarea suporterilor, dar trebuie să strîngem cu toţii rîndurile, deoarece nu este uşor să treci peste problemele pe care patronul echipei şi primarul oraşului le au, dacă nu eşti unit.

Guilherme îşi dăduse acordul să continue la Petrolul dar…….

Revenind la meciul de joi dintre Petrolul-Steaua, crezi că ploieştenii au vreo şansă?

Eu cred că băieţii lui Mircea Rednic au şanse foarte mari de calificare. Îţi dau scris că suporterii Petrolului vor fi al 12-lea jucător, iar ei îi vor împinge de la spate pe jucătorii lor favoriţi. Sunt convins că îi vor mobiliza la maximum pe aceştia cu prezenţa lor în tribune. La un joc contra Stelei nu trebuie să te mai gîndeşti la bani sau la situaţia prin care trece clubul. Într-un astfel de meci este vorba doar de orgoliul tău de fotbalist.

Cum crezi că va fi primit Guilherme pe Ilie Oană?

Hai să îţi mărturisesc ceva! După părerea mea Guilherme şi-a făcut treaba la Petrolul, iar el, din cîte ştiu, chiar îşi dăduse acordul să continue la această echipă, dar alţii au fost vinovaţi că nu a mai şi semnat. Probabil, o parte din suporteri nu-l va primi tocmai ok, însă ţi-am spus, nu Guilherme a fost vinovat că nu s-a mai semnat prelungirea contractului,

“Nu îi voi întoarce spatele Petrolului, mereu am venit doar la greu”

Insist cu această întrebare. Eşti dispus să te întorci într-o perioadă aşa de grea la Petrolul?

Iar eu îţi răspund la fel, niciodată, dar niciodată, nu îi voi întoarece spatele acestei echipe. Petrolul este clubul care m-a format, este o parte importantă din viaţa mea. Nu îmi este frică de muncă şi de nimic. Eu mereu am venit la Petrolul la greu, niciodată nu am venit la echipa asta cînd situaţia era perfectă. Ştii vorba aia din bătrîni, unde e greu, hop şi eu!

În concluzie, are Petrolul şanse de calificare în finala Cupei României?

Eu zic că da! Mă bazez pe experienţa lui Mircea Rednic în antrenorat şi pe aportul lui Teixeira în această dubă manşă. El este un jucător cheie în angrenajul echipei, iar dacă prinde două meciuri bune în semifinale, atunci şansele de calificare sînt foarte mari. Nu în ultimul rînd, mă bazez pe aportul fanilor Petrolului.

 

Tags: