News

Noi modificări pe piața muncii din Marea Britanie, care îi vizează şi pe români. Se schimbă condițiile de obținere a vizei de lucru

Salariul minim în domeniul sănătății și îngrijirii din Marea Britanie va crește în 2022. Totodată, au fost anunțate noi condiții pe piața muncii din Regatul Unit, transmite Ambasada României din UK.
01.01.2022 | 13:19
Salariul minim în domeniul sănătății și îngrijirii din Marea Britanie va crește în 2022. Totodată, au fost anunțate noi condiții pe piața muncii din Regatul Unit, transmite Ambasada României din UK.
ADVERTISEMENT

Din cauza problemelor create de pandemie în domeniul sănătății și îngrijirii, autoritățile din Regatul Unit au luat măsuri importante care se vor aplica de la începutul acestui an. Măsurile îi vizează și pe românii care vor să lucreze în Marea Britanie.

„Este vital să continuăm să facem tot ce putem pentru a proteja sectorul asistenței sociale în timpul pandemiei, dar și dincolo de aceasta”, a declarat ministrul Sănătății din Marea Britanie, Sajid Javid.

ADVERTISEMENT

Astfel, guvernul britanic a anunțat modificarea temporară a condițiilor de obținere a vizei de muncă în domeniul sănătății și îngrijirii (Health and Care Worker Visa), incluzând personalul de îngrijire socială a adulților (lucrători îngrijitori/care workers, asistenți îngrijitori/care assistants și îngrijitori la domiciliu/home care workers) în lista ocupațiilor deficitare, a transmis Ambasada României din Regatul Unit.

Noi condiții pe piața muncii din Marea Britanie. Salariul minim în domeniul sănătății și îngrijirii va fi de peste 20.000 de lire sterline

Noile măsuril prevăd posibilitatea angajării cu un salariu minim anual de 20.480 de lire sterline, a anunțat Ambasada României din Regatul Unit.

ADVERTISEMENT

Hotărârea are caracter temporar și este valabilă pe o perioadă de 12 luni. Ea a intrat în vigoare la începutul anului 2022.

”Aceste măsuri, împreună cu seria de pachete de sprijin anunțate începând cu septembrie, ne vor ajuta să asigurăm sustenabilitatea și succesul pe termen scurt pentru viziunea noastră pe termen lung de a construi mai bine asistență socială.

ADVERTISEMENT

De asemenea, îndeamnă tot personalul de îngrijire să facă doza booster pentru a-i proteja pe toți”, a declarat ministrul Sănătății din Marea Britanie, Sajid Javid.

De la 1 ianuarie 2022 s-au schimbat condițiile de obținere a vizei de lucru

Măsura aplicată de guvernul britanic are caracter temporar și va intra în vigoare la începutul anului 2022, transmite Ambasada României din UK.

ADVERTISEMENT

Informații suplimentare sunt disponibile pe pagina Guvernului britanic:

https://www.gov.uk/government/news/biggest-visa-boost-for-social-care-as-health-and-care-visa-scheme-expanded

Informații despre condițiile de eligibilitate pentru viza în domeniul sănătății și îngrijirii se găsesc pe pagina: https://www.gov.uk/health-care-worker-visa, transmite Ambasada României din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT