Fotbal international

Vizionarul Dan Petrescu: „Ne-a spus că acest meci se va decide dintr-o fază fixă”

12.12.2019 | 22:11
Vizionarul Dan Petrescu: „Ne-a spus că acest meci se va decide dintr-o fază fixă”
Andrei Burcă a deschis scorul în meciul cu Celtic. Sursă Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a învins Celtic cu 2-0 și s-a calificat în șaisprezecimile Europa League. Andrei Burcă, autorul primului gol după un corner, a declarat că Dan Petrescu le-a transmis jucătorilor că meciul decisiv se va decide după o fază fixă, iar obținerea locului secund într-o grupă dificilă reprezintă o performanță uriașă pentru fotbalul românesc.

Dan Petrescu a știut cum se va decide meciul cu Celtic

Ca în nenumărate ocazii în acest sezon, CFR a deschis scorul în meciul cu Celtic dintr-o fază fixă. Andrei Burcă a transformat în gol o centrare oferită de Ciprian Deac, iar fundașul venit în vară de la FC Botoșani susține că Dan Petrescu le-a transmis jucătorilor că un moment static al jocului va decide calificarea.

ADVERTISEMENT

Andrei Burcă susține că obținerea locului doi într-o grupă cu Celtic, Lazio și Rennes reprezintă o performanță importantă atât pentru CFR Cluj, cât și pentru întreg fotbalul românesc, având în vedere echipele importante cu care campioana României s-a luptat pentru un loc în șaisprezecimile Europa League.

A fost foarte greu, ne-am mobilizat foarte bine după înfrângerea de la Botoșani. Este o performanță importantă pentru noi și pentru România. Auzisem de rezultatul din celălalt meci la pauză, dar nu ne-a interesat, mai ales că Lazio poate întoarce oricând. 

ADVERTISEMENT

Sunt euforic, azi dimineață am lucrat fazele fixe, ne-a spus Mister că acest meci se va decide dintr-o fază fixă. Este un pas enorm pentru mine, dar mă voi bucura abia în pauza de iarnă, trebuie să câștigăm ultimele două meciuri să revenim pe primul loc la finalul anului.

Încă nu realizăm ce am făcut, cu ce echipe am întâlnit în grupe, e o performanță fantastică. Orice adversar am întâlni trebuie să dăm tot, am făcut față până acum cu orice echipă am întâlnit, nu ne-am făcut de râs”, a declarat Andrei Burcă după victoria cu Celtic.

CFR Cluj își află adversarul luni

Tragerea la sorți pentru șaisprezecimile Europa League are loc luni, de la ora 16:00 în România, la sediul UEFA de la Nyon.

ADVERTISEMENT

Adversarul CFR-ului va fi una dintre câștigătoarele grupelor din Europa League, dar și cele mai bune patru locuri trei din Champions League. Printre numele importante care pot veni la Cluj în februarie se numără Inter Milano, Manchester United sau Ajax.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri