Sport

Vizită surpriză în cantonamentul Franței, înaintea debutului la Euro. Ce mesaj a transmis președintele Emmanuel Macron. Video

Kylian Mbappe și colegii lui au fost vizitați de președintele Emmanuel Macron în cantonamentul de la Clairefontaine. Însoțit de prima doamnă, președintele Franței le-a transmis un mesaj ferm ”cocoșilor”.
10.06.2021 | 23:44
Vizita surpriza in cantonamentul Frantei inaintea debutului la Euro Ce mesaj a transmis presedintele Emmanuel Macron Video
ADVERTISEMENT

Franța are un meci de foc la debutul ediției din acest an a Campionatului European. Naționala lui Didier Deschapms va înfrunta marți, 15 iunie, Germania.

Președintele Emmanuel Macron, un împătimit suporter al echipei naționale, le-a făcut o vizită surpriză lui Kylian Mbappe și colegilor lui, pentru a-i încuraja.

ADVERTISEMENT

Emmanuel Macron a vizitat naționala Franței în cantonament: ”Aduceți trofeul acasă”

Șeful statului a discutat cu staff-ul condus de Didier Deschamps, dar și cu fotbaliștii, iar la final a ținut un discurs motivațional.

”Am patru mesaje pentru voi. Nu trebuie să dovediți nimic nimănui, dar să nu vă relaxați prea devreme. Grupul e mai important decât individul. Pe hârtie, sunteți cei mai buni din lume, dar forța e cea colectivă.

ADVERTISEMENT

În al treilea rând, trebuie să văd entuziasm, vor fi și fani în tribune, nu-i putem dezamăgi. Iar în al patrulea rând, aduceți trofeul acasă”, le-a transmis Macron.

Echipa națională a Franței este cotată de specialiști cu prima șansă la câștigarea Campionatului European ce va începe vineri, 11 iunie.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Macron despre Kylian Mbappe

Președintele Franței i-a acordat o atenție specială vedetei naționalei ”Les bleus”, Kylian Mbappe, căruia a ținut să-i mulțumească pentru implicarea în campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Înainte să părăsească baza de pregătire de la Clairefontaine, șeful statului a răspuns întrebărilor jurnaliștilor și l-a elogiat pe atacantul de 22 de ani.

ADVERTISEMENT

”Când îl văd pe teren pe Kylian, îmi dau seama că el sesizează unele lucruri pe care alții nu le văd. Are o știință a jocului pe care am văzut-o la Platini și Zidane.

Este important ca el să rămână la PSG, e important pentru campionatul Franței, pentru toată lumea. Este un om extraordinar, foarte matur pentru vârsta lui. Este un tip cu o conștiință, cu valori”, a spus Macron.

Mbappe și Giroud sunt încompatibili

Între Kylian Mbappe și Olivier Giroud, două dintre vedetele naționalei Franței, s-a declanșat un conflict din cauza declarațiilor ultimului, după amicalul ”cocoșilor”, 3-0 cu Bulgaria.

Giroud nu a fost titular, dar a intrat în joc pe parcurs și a înscris o dublă contra Bulgariei. Chiar și așa atacantul lui Chelsea a fost nemulțumit. Acesta a spus că putea să înscrie mai multe goluri, dacă ar fi primit mai multe pase.

Kylian Mbappe s-a simțit vizat de declarațiile colegului său și a vrut să-i răspundă. A fost nevoie de intervenția antrenorului Didier Deschamps pentru a aplana conflictul.

Selecţionerul Franţei a recunoscut ulterior că între cei doi există o problemă de compatibilitate în teren, dar că speră ca aceasta să nu afecteze jocul echipei.

ADVERTISEMENT