Fotbal intern

Vlad Chiricheș a fost operat! Intervenția a decurs perfect

10.09.2018 | 20:16
Vlad Chiriches a fost operat Interventia a decurs perfect

UPDATE Vlad Chiricheș a fost operat de urgență la o clinică din capitala Italiei, Roma. De intervenția fundașului echipei naționale s-a ocupat reputatul doctor Alfonso De Nicola. Gruparea din Serie A a anunțat deja că totul s-a încheiat cu bine.

De remarcat totuși că Vlad Chiricheș va mai rămâne câteva zile la clinică, sub atenta monitorizare a doctorilor, apoi va incepe programul de recuperare, unul care însă va dura destul de mult. Este de așteptat ca fundașul să poată juca abia în 2019.


Vlad Chiricheș a primit un verdict crunt din partea medicilor, după ce a suferit o accidentare gravă în partida România Muntenegru 0-0, din Liga Națiunilor, etapa 1. Fundașul celor de la Napoli a mers la o clinică din Roma pentru a face analize amănunțite și pentru a vedea dacă este nevoie de o intervenție chirurgicală. Românul a ajuns în capitala Italiei luni, la ora 9.00 și a mers direct la clinica Villa Stuart. În urma analizelor, medicii au decis: Vlad Chiricheș va fi operat și va lipsi de pe gazon până în ianuarie 2019. FANATIK.RO a anunţat încă de sâmbătă faptul că Vlad Chiricheş are şanse mari să ajungă “la cuţit” după accidentarea din meciul cu Serbia. ponturipariuripro

“Diagnosticul ăsta e mai empiric. Nu prea se mai potriveşte în fotbal, eu m-am ferit să pun un diagnostic de acest gen fiindcă ascunde foarte multe. La Chiricheş se pare că e o leziune de ligamente încrucişate anterior, ca să fiu mai exact. Asta va genera o intervenţie chirurgicală, după care o reabilitare şi atunci absenţa lui de pe teren poate fi de la trei la şase luni”, a declarat fostul medic al echipei naţionale, Pompiliu Popescu pentru Biletul-Zilei.com  ProSport.

Chiriceș a fost consultat la clinica din Roma de un medic care a operat peste 1.200 de sportivi în întreaga carieră. “E la Roma, la Villa Stuart, la un profesor renumit. Aceste accidentări sunt inerente. E important să nu se ajungă la aşa ceva sau în cât mai puţine situaţii…şi un ligament încrucişat se antrenează, nu numai jucătorul de-a întregul. Deci fiecare structură din corp se pregăteşte pentru a face faţă efortului…Lui îi va crea o cădere psihică”, a adăugat Pompiliu Popescu.

Vlad Chiricheș înainte de vizita la clinica din Roma
Vlad Chiricheș înainte de vizita la clinica din Roma

Vlad Chiricheș va fi operat! Lipsește până în ianuarie 2019

După ce l-au consultat, medicii de la clinica Villa Stuar au decis că Vlad Chiricheș va fi operat luni, în jurul orei 17,00. Recuperarea ar urma să dureze aproximativ 4 luni, ceea ce înseamnă că fotbalistul ar putea sta departe de gazon până la începutul anului viitor. “Aceste accidentări pot fi prevenite prin antrenare. Chiricheş este un jucător cu un psihic bun şi va face faţă, va reveni. Şi la unii cu vârsta mai înaintată, cum e suedezul Larssons şi pe care-l ştiu din 1994, s-a operat la 34 – 35 de ani, tot ligamentul încrucişat a avut şi a trecut peste accidentare. Nu se mai pune problema că nu se rezolvă aşa ceva, se rezolvă, dar îţi trebuie un mental puternic. Altfel perioada de urcuş e foarte grea, mai ales că Vlad nu-şi găseşte titularizarea. Dar, va reveni”, a mai spus fostul medic al naționalei.

Chiricheș la clinica Villa Stuart din Roma
Chiricheș la clinica Villa Stuart din Roma

Napoli caută înlocuitor pentru Chiricheș

SSC Napoli cauză deja un înlocuitor pentru Vlad Chiricheș. Nu este ușor de găsit unul, mai ales că perioada de transferuri s-a încheiat aproape peste tot, iar vicecampioana din sezonul trecut de Serie A nu poate aduce decât jucători liberi de contract. Astfel, pe lista napolșetanilor se află uruguayanul Diego Polenta (26 de ani, ultima dată la Nacional Montevideo), germanii Robert Huth (33 de ani, fost la Leicester City) și Philipp Wollscheid (29 de ani, fost la FC Metz), franco-guineanul Florentin Pogba (27 de ani, ultima dată la Genclerbirligi), fratele campionului mondial Paul Pogba, și franco-camerunezul Sebastien Bassong (32 de ani, fost la Norwich City).