Sport

Vlad Chiricheș, despre principalul atu al echipei naționale: „S-a închegat un grup și suntem mult mai puternici”

Căpitanul echipei naționale a României, Vlad Chiricheș, consideră că „tricolorii” au un mare avantaj în meciul contra Islandei spre deosebire de partida disputată la barajul de calificare la EURO 2020.
10.11.2021 | 12:12
Vlad Chiriches despre principalul atu al echipei nationale Sa inchegat un grup si suntem mult mai puternici
ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș este foarte optimist înainte de meciul decisiv cu Islanda și a dezvăluit că „tricolorii” au încercat să îl facă pe Mirel Rădoi să continuie la echipa națională a României.

Fundașul central e de părere că unitatea de grup nu e singurul punct forte al „tricolorilor” și România are în continuare fotbaliști tehnici care pot face diferența.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș a încercat să îl convingă pe Mirel Rădoi să rămână la națională: „Ne dorim să fie alături de noi și mai departe”

Din punctul său de vedere, România nu poate pierde meciul cu Islanda, iar determinarea jucătorilor este unul dintre motivele pentru care jocul a crescut mult la ultimele meciuri.

„Cred că dacă vom fi la fel de concentrați, la fel de hotărâți să câștigăm acest meci o vom face fără doar și poate. În meciul din Islanda am jucat cu sabia deasupra capului pentru că trebuia să câștigăm neapărat și s-a văzut o determinare extraordinară din partea noastră și asta ne-a adus victoria. 

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne gândim la jocul nostru, nu al islandezilor sau echipelor care joacă fără miză. Trebuie să fim concentrați, puternici în fiecare duel și să câștigăm”. 

Chiricheș crede că Islanda va aborda un stil de joc englezesc, cu multe centrări și vor încerca să profite de superioritatea în duelurile aeriene și să speculeze fazele fixe: „Ca fundaș te pregătești pentru orice. Știm că Islandei îi place să aducă jocul în benzi să vină cu multe centrări. Sunt periculoși la fazele fixe, cam asta e cel mai important, să fii concentrat în careu.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi s-a plâns de faptul că partida se va disputa fără spectatori, iar Chiricheș acuză și el lipsa publicului care a împins de la spate echipa în meciul cu Armenia: „Cred că suntem dezavantajați, pe noi publicul ne împinge de la spate, ne-a ajutat de fiecare dată. E păcat că nu am reușit să facem ceva și să jucăm cu spectatori. Asta este, trebuie să câștigăm și fără ei”.

Vlad Chiricheș: „Echipa națională a început să joace mult mai bine”

Vlad Chiricheș speră în continuare la fel ceilalți „tricolori” că selecționerul Mirel Rădoi va rămâne în continuare pe banca echipei naționale, iar atmosfera în cadrul lotului nu a fost afectată de anunțul său:

ADVERTISEMENT

„Am fost surprins, nu mă așteptam, dar lucrul ăsta nu a afectat vestiarul, chiar ne-a unit mai tare. Am început să discutăm despre asta, am încercat să avem o discuție cu Mister și să-i transmitem toată susținerea noastră și că ne dorim să fie alături de noi și mai departe și asta nu ne-a afectat.

Cel mai important este să ne gândim la aceste două jocuri, să le câștigăm, să ajungem la baraj, apoi putem să ne gândim ce adversari vom avea și procentajul pe care putem să-l avem la calificare. Cred că dacă vom ajunge acolo va fi procentaj 50-50.

Dacă ne uităm în ultima perioadă, echipa națională a început să joace mult mai bine, să aibă rezultate bune. Cred că s-a închegat un grup și suntem mult mai puternici.

 Dacă vom ajunge la baraj este clar că merităm, iar dacă trecem de meciurile de baraj vom merita să ajungem la Mondial și calitățile României pentru un CM decent sunt unitatea de grup, calitatea individuală, avem jucători talentați. Sperăm să se vadă și la următoarele meciuri și să câștigăm”, a spus Vlad Chiricheș la conferința de presă.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,35 este cota pentru „peste 1,5 goluri” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT