Fotbal intern

Vlad Chiricheș, criticat de Florin Prunea după România – Malta. “Trebuie să tragă jucătorii după el!”

10.09.2019 | 08:25
Vlad Chiricheș în meciul dintre România și Malta. Căpitanul tricolorilor e criticat de Florin Prunea. Sursă foto: sportpictures.eu

Vlad Chiricheș a fost criticat aspru de Florin Prunea, fostul portar al echipei naționale a României, după meciul câștigat de selecționata antrenată de Cosmin Contra în fața Maltei, scor 1-0, în Grupa F din preliminariile Campionatului European 2020. Acesta susține că Ciprian Tătărușanu a fost cel mai bun jucător al României și că Vlad Chiricheș nu este un lider adevărat, deși poartă banderola de căpitan.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fotuna: 1.62 este cota pentru 2 la meciul Letonia – Macedonia de Nord. Vezi aici toate cotele!

Florin Prunea îl critică pe Vlad Chiricheș după România – Malta 1-0

“A fost una dintre cele mai slabe partide făcute de națională în ultimii ani. Am jucat cu un adversar slab cotat, iar cel mai bun jucător al nostru a fost Tătărușanu. Dacă România a ajuns să stea în portar, e de rău! Tătărușanu e printre primii portari din Europa. E greu de scos din poartă acum. Îmi place și Pușcaș, avem în sfârșit un atacant bun. Alt jucător care să îmi placă după meciurile cu Malta și Spania nu găsesc.

Aș fi așteptat mai multe de la Vlad Chiricheș. Aș fi vrut să vorbească mai mult, să motiveze jucătorii mai mult. Trebuie să tragă jucătorii după el. Am observat că nu sunt lideri la echipa națională. Eu și alți jucători am crescut pe lângă niște mentori, pe lângă jucători cu experiență”, a spus Florin Prunea pentru TV Digi Sport.

România e pe locul 3 în clasamentul Grupei F

Echipa națională a României mai are de jucat patru meciuri din Grupa F din preliminariile Campionatului European 2020, dintre care două pe teren propriu. Reprezentativa lui Cosmin Contra va juca în Feroe, pe 12 octombrie, de la ora 19.00, iar peste 3 zile va primi vizita Novegiei, ora 21.45. Pe 15 noiembrie are loc duelul dintre România și Suedia, ora 21.45, iar ultimul meci al tricolorilor va avea loc pe Wanda Metropolitano, cu Spania, pe 18 noiembrie, ora 21.45.

După 6 meciuri jucate în Grupa F din preliminariile Campionatului European din 2020, echipa națională a României este pe locul 3, cu 10 puncte, la 8 în spatele Spaniei, formație care ocupă prima poziție, și la 1 în spatele Suediei. Novegia este pe locul 4, cu 9 puncte, iar pe 5 este Malta (3 puncte). Ultimul loc din Grupa F este ocupat de Insulele Feroe (0 puncte).