Fotbal intern

Vlad Chiricheş, desfiinţat de Cornel Dinu. “Zici că e fiert în ser fiziologic!” Ce zice de Benzar

09.09.2018 | 09:44
Vlad Chiricheş în meciul România - Muntenegru, scor 0-0, din Liga Naţiunilor. Căpitanul "tricolorilor", desfiinţat de Cornel Dinu

Vlad Chiricheş a fost desfiinţat de Cornel Dinu, fostul selecţioner al echipei naţionale a României. “Procurorul” a vorbit într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor despre evoluţia fotbalistului aflat sub contract cu Napoli şi susţine că acesta nu trebuia să fie pus căpitan.

După ce l-a criticat pe Vlad Chiricheş, Cornel Dinu nu a ezitat să-l compare pe acesta cu Lică Gheorghiu din filmul” Lupeni 29″. Fotbalistul lui Napoli nu a fost singurul luat la rost de fostul selecţioner al naţionalei României. “Procurorul” este de părere că Romario Benzar, fundaşul lui FCSB, nu poate face marcaj, nici joc de cap şi i-a sfătuit pe oamenii din staff-ul tehnic al României să-l urmărească pe Valentin Creţu de la Gaz Metan Mediaş.

Cornel Dinu l-a desfiinţat pe Vlad Chiricheş

…despre Vlad Chiricheş: “Naţionala are o atitudine reală, nu cea spoită în declaraţii, exprimată cel mai clar de Chiricheş. Care e pus căpitan deşi nu joacă de 4 luni. Ce pretenţii să ai de la el, săracul? Când vorbeşte, îmi aduce aminte de Lică Gheorghiu, în filmul “Lupeni 29”, când spunea cu voce stinsă, sfârşită. “Te iubesc, Ioane!”. Zici că e fiert în ser fiziologic, Şi ca să pună capac, s-a accidentat şi singur”.

…despre Romario Benzar: “Nu văd ca o soluţie pentru o campanie de calificare folosirea fundaşilor laterali ofensivi. Aş da o sugestie. Urmăriţi-l pe Creţu, de la Gaz Metan. El are şi calităţi ofensive, dar mai ales defensie. Benzar nu are nici marcaj, nici joc de cap, nici posesie. Sper să nu se vadă asta în Serbia.”

…despre Dan Nistor: “Revenind la selecţie, dacă s-ar face pe criteriu de formă, cum e normal, cum să îi aduci pe Anton şi pe Bicfalvi, care nu au şi nu vor avea vreodată nivel internaţional, dar să nu fie, măcar în lot, Nistor? Care este un jucător de creaţie, de pătrundere. Cum să îl ignori când e în formă, care iese în evidenţă? Eu cred că aici mai mult a contat acel litigiu pe care Contra l-a avut cu Nistor la Dinamo, când jucătorul a plecat la CFR. Însă, ca selecţioner, nu ai voie să ai ranchiune de acest gen.”

Citeşte şi:

  • Vlad Chiricheş, accidentare gravă la ligamente! Fundaşul lui Napoli ajunge pe masa de operaţie
  • GALERIE FOTO. Unde stau tricolorii pentru meciul de la Belgrad. Condiţii de super lux pentru elevii lui Cosmin Contra

Cornel Dinu râde de oficialii de la FRF. “Sunt cioclii fotbalului românesc!”

Cornel Dinu a comentat şi în legătură cu modul în care Cosmin Contra a făcut convocările la echipa naţională a României pentru meciurile cu Muntenegru şi Serbia şi susţine că nu au fost făcute pe criterii de formă sau de valoare, aşa cum se întâmplă la toate naţionalele mari.

…despre meciul cu Muntenegru, lotul României şi Contra: Partida de la Ploieşti e o reconfirmare a crizei din fotbalul românesc. Nu prea sunt jucători de nivel internaţional, dar şi la selecţie e mare confuzie. Nu ştii dacă se mai face pe criterii de formă sau de valoare, cum e peste tot. Incontestabil, Contra e un câştig faţă de Daum. Dar, după cum am văzut, cred că el nu are capacitatea prrofesională de a gestiona o echipă naţională! Şi mai ales una în criză, cum e a noastră.”

…despre oficialii FRF: “I-am văzut pe conducători, cu Burleanu în frunte, toţi la oficială, îmbrăcaţi în costume negre cu cămăşi albe şi cravate. Ei sunt cioclii fotbalului românesc. Mi-au adus aminte de tabloul lui El Greco, “Înmormântarea Contelui de Orgaz”.

Vlad Chiricheş primeşte tricoul pentru a 50-a selecţie din partea lui Cosmin Contra
Cosmin Contra i-a înmânat căpitanului României tricoul pentru a 50-a selecţie. Vlad Chiricheş, desfiinţat de Cornel Dinu