Sport

Vlad Chiricheș, impresii după prima întâlnire cu selecționerul Edi Iordănescu. ”Mi-a spus ce vrea de la mine din postura de căpitan”. Video

Noul selecționer al României, Edi Iordănescu, și căpitanul Vlad Chiricheș s-au întâlnit în cantonamentul echipei naționale. Cei doi au discutat despre obiective și ce așteaptă Iordănescu de la jucători.
21.03.2022 | 10:48
Vlad Chiriches impresii dupa prima intalnire cu selectionerul Edi Iordanescu Mia spus ce vrea de la mine din postura de capitan Video
ADVERTISEMENT

Fotbaliștii convocați de Edi Iordănescu pentru dubla amicală cu Grecia și Israel au început să se reunească în cantonamentul echipei naționale, iar unul dintre primii sosiți a fost căpitanul Vlad Chiricheș. Acesta a fost băgat în ședință de noul selecționer.

Vlad Chiricheș: ”Am avut o discuție constructivă, pozitivă”

Edi Iordănescu își începe mandatul pe banca echipei naționale, vineri, când ”tricolorii” vor înfrunta Grecia în primul din cele două meciuri test programate în această lună.

ADVERTISEMENT

Prima discuție individuală pe care Iordănescu și-a programat-o a fost chiar în compania căpitanului Vlad Chiricheș, cel mai selecționat fotbalist din actualul lot al României.

La finalul întâlnirii, apărătorul care evoluează în Italia, la Sassuolo, a dezvăluit primele impresii vis-a-vis de noul selecționer și le-a transmis la rândul lui un mesaj mai tinerilor coechipieri, între aceștia și debutanții Octavian Popescu și Radu Drăgușin, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

”A fost o întâlnire ca oricare alta, nimic special. Selecționerul mi-a transmis ce vrea el de la noi, ce obiective își dorește să îndeplinească şi ce ar vrea el de la mine din postura de căpitan. O discuție constructivă, pozitivă.

Să fii căpitan este o responsabilitate, este clar. Nu vreau să cred că trebuie să fac mai mult decât este necesar pentru că sunt câțiva jucători care sunt mai tineri decât ce a fost până acum. 

ADVERTISEMENT

Cred că ei când vin la națională trebuie să fie foarte serioși, foarte concentrați pe ce au de făcut aici și să dovedească că pot să joace mulți ani la națională. Nu aș vrea să le stric surpriza. Să descopere ei singuri ce înseamnă un turneu final și să ne bucurăm toți de un Euro și să-l facem cu brio”, a spus Chiricheș.

Chiricheș explică de ce Edi Iordănescu a convocat foarte mulți jucători care evoluează în Italia

Căpitanul echipei naționale spune că înțelege de ce Edi Iordănescu a convocat nu mai puțin de opt fotbaliști legitimați la cluburi din Italia, campionatul în care se practică cel mai tacticizat fotbal din Europa.

ADVERTISEMENT

”E clar că fotbalul italian este un fotbal tacticizat şi la nivel tactic poţi învăţa mult. Asta depinde şi de ce antrenor ai. Eu am avut posibilitatea să lucrez cu antrenori care au lucrat foarte mult la nivelul ăsta tactic.

Sper să demonstrăm că cei joacă în campionatul italian pot să aducă un plus pentru echipa naţională”, a explicat Vlad Chiricheș.

Pentru fotbalistul cu 69 de prezențe în tricoul primei reprezentative, meciul cu Grecia este unul special. În plus, Chiricheș a dezvăluit cu ce apărător i-ar fi plăcut să facă pereche în axul central al primei reprezentative.

”Nu sunt superstițios, dar la începutul campaniei din 2016 a fost cu Grecia și sper să începem și acum cu bine, cu o victorie într-un meci cu Grecia.

Mi-ar fi plăcut să joc cu Belodedici. Aud multe povești despre jocul lui, l-am văzut foarte puțin în niște situații așa. Dar cred că cu el mi-ar fi plăcut mult să joc”, a declarat Vlad Chiricheş, într-un interviu pentru FRF TV.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,30 este cota pentru ”peste 2,5 goluri” la meciul România – Grecia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT