Fotbal intern

Vlad Chiricheș, omul de sticlă al naționalei României! Meciurile importante ratate sub „tricolor”

06.10.2020 | 14:30
Vlad Chiriches omul de sticla al nationalei Romaniei Meciurile importante ratate sub tricolor
Căpitanul echipei naționale a României, Vlad Chiricheș, poate fi numit omul de sticlă al primei reprezentative din cauza numeroaselor accidentări pe care le-a avut în carieră. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Căpitanul echipei naționale a României, Vlad Chiricheș, poate fi numit omul de sticlă al primei reprezentative din cauza numeroaselor accidentări pe care le-a avut în carieră.

Fundașul a părăsit cu dureri terenul la ultimul meci jucat cu Sassuolo în Serie A și a fost supus unei investigații RMN la sosirea în România.

ADVERTISEMENT

Staff-ul medical al tricolorilor a constatat că el a suferit o leziune fibrilară la nivelul gambei drepte, pentru care are nevoie de 8-10 zile de tratament și recuperare și va rata astfel partidele cu Islanda, Norvegia și Austria.

Istoria accidentărilor lui Vlad Chiricheș la naționala României

Cu o lună înainte de a face 31 de ani, Vlad Chiricheș are o istorie extrem de lungă de accidentări, iar o parte dintre acestea i-au afectat și prezența la echipa națională a României.

ADVERTISEMENT

Plecat în vara lui 2013 de la FCSB la Tottenham Hotspur ca cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc, Chiricheș a început seria lungă de accidentări care i-au măcinat cariera.

În luna noiembrie a anului 2016, jucătorul suferă o contuzie puternică la nas după un duel în Premier League și este nevoit să evolueze cu o mască de protecție. Din cauza incertitudinilor medicale, ratează la națională turul barajului pentru accesul la Mondialul din Brazilia, în care România a fost învinsă în deplasare de Grecia, scor 1-3.

ADVERTISEMENT

În februarie 2014, Chiricheș se alege cu o hernie de disc în zona lombară care îl ține departe de teren timp de două luni și astfel ratează superamicalul cu Argentina lui Leo Messi, încheiat 0-0 pe Arena Națională.

S-a rupt la primul meci din istorie în Liga Națiunilor

Vlad Chiricheș ratează debutul la naționala României a tehnicianului neamț Christoph Daum după ce suferă o entorsă la genunchiul stâng înaintea partidei cu Muntenegru de la București, din septembrie 2016, din preliminariile Campionatului Mondial din 2018, și este nevoit să ia o pauză de șase săptămâni.

ADVERTISEMENT

În timpul meciului cu Danemarca, scor 0-0, din martie 2017, din preliminariile CM 2018, Chiricheș a făcut o alunecare pentru a bloca o centrare, dar s-a ales cu umărul stâng dislocat. A dus jocul până la final după ce staff-ul medical i-a pus umărul la loc, dar momentul lasă urme în timp și jucătorul a fost nevoit să ajungă la operație.

La începutul anului 2018, căpitanul naționalei României suferă o leziune musculară la bicepsul femural stâng în timpul unui antrenament la Napoli, și este nevoit să declare forfait pentru amicalele primei reprezentative cu Israel (2-1) și Suedia (1-0). Accidentarea l-a ținut în afara terenului pentru două luni.

În mai 2018, îi revin durerile la umăr și decide să se opereze la Roma. Lipsește de pe teren încă două luni și ratează astfel amicalele cu Chile (3-2) și Finlanda (2-0).

În primul meci din istoria naționalei României în Liga Națiunilor, cu Muntenegru, în septembrie, 2018, Chiricheș a călcat greșit la o fază de atac a oaspeților și a rămas întins pe gazon. Fundașul a suferit o entorsă de genunchi cu afectarea ligamentelor, a fost din nou operat, iar pauza a fost ce cinci luni și a ratat restul de cinci întâlniri din Liga Națiunilor.

Ratează majoritatea meciurilor din preliminariile Euro-2020

Abia revenit pe teren, căpitanul naționalei resimte dureri la coapsă în martie 2019 și este nevoit să facă un repaus de trei săptămâni îndeajuns pentru a rata startul preliminariilor Euro 2020. Chiricheș nu a fost prezent la meciurile cu Suedia (1-2) și Insulele Feroe (4-1).

Coșmarul internaționalului român continuă și la două săptămâni după ce se întoarce la antrenamente îi recidivează accidentarea la umăr și este nevoit să lipsească trei luni de pe teren. În acest timp, ratează două partide din preliminariile Euro 2020: 2-2 cu Norvegia și 4-0 cu Malta.

Vlad Chiricheș spera că toate ghinioanele sale s-au spart, dar în prima repriză a întâlnirii cu Insulele Feroe din octombrie 2019 a suferit o întindere la coapsa dreaptă când a încercat să respingă o minge din careul ”tricolorilor”. A urmat o pauză de patru luni, perioadă în care ratează meciurile cu Norvegia (1-1), Suedia (0-2) și Spania (0-5).

Absența căpitanului naționalei României pentru întâlnirea de baraj cu Islanda pentru calificarea la Euro și pentru partidele cu Norvegia și Austria din Liga Națiunilor îi dau mari bătăi de cap selecționerului Mirel Rădoi, mai ales că din centrul defensivei va lipsi și Ionuț Nedelcearu.

În aceste condiții, Rădoi ar putea merge la meciul cu Islanda pe o defensivă formată din scheletul campioanei CFR Cluj. Asta ar însemna ca în banda dreaptă să mjoace Cristi Manea, în stânga Mario Camora, iar în centrul defensivei Andrei Burcă să facă pereche cu Dragoș Grigore.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,50 este cota pentru ”peste 1,5 goluri” la meciul Islanda-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT