Sport

Vlad Chiricheș, propus să evolueze pe alt post decât cel de fundaș central: „Aș juca cu el cu ochii închiși”

Vlad Chiricheș a fost propus să evolueze pe o altă poziție decât cea de fundaș central, fiind un jucător cu multe calități tehnice pentru un fundaș
25.06.2021 | 10:06
Vlad Chiriches propus sa evolueze pe alt post decat cel de fundas central As juca cu el cu ochii inchisi
ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș este căpitanul echipei naționale și jucător de bază la Sassuolo în Serie A, deși a ajuns și el la vârsta de 31 de ani. Stoperul mai are contract cu italienii încă doi ani, însă are și alte oferte din campionatul Italiei, fiind evaluat la 3,5 milioane de euro conform transfermarkt.

Fundașul central a jucat 24 de meciuri în sezonul precedent din Serie A, iar la naționala României are 61 de meciuri, fiind însă destul de criticat în ultimul timp pentru evoluțiile de sub „tricolor”, chiar dacă este unul dintre cei mai experimentați jucători.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu îl laudă pe Vlad Chiricheș: „Deschide foarte bine, acceptă jocul, pasează, verticalizează foarte bine”

Ilie Dumitrescu consideră că Vlad Chiricheș ar putea juca fără probleme ca mijlocaș la închidere datorită calităților sale tehnice și fizice, dar și a personalității pe care o arată atunci când intră pe teren: „Aș juca cu ochii închiși cu Vlad Chiricheș la închidere. La cum îl văd când intră în posesie, progresia asta ca fundaș central, personalitatea sa… Sunt momente când trebuie să cauți soluții. Plus că e un lider, într-o poziție importantă, axul central”, au fost argumentele punctuale ale lui „Mister”.

Totuși, jucătorul este blestemat de un val de accidentări care pare că nu se mai termină și a pierdut foarte multe meciuri din această cauză, ceea ce i-a afectat și condiția fizică: „Deschide foarte bine, acceptă jocul, pasează, verticalizează foarte bine. Depinde și de momentul în care îl găsești. Dacă vine după o accidentare, e greu să-l bagi în linia de mijloc. Dacă vine într-un moment bun și are constanță, îl poți folosi acolo”, a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Astfel, fostul mare jucător al Generației de Aur îl sfătuiește pe selecționerul Mirel Rădoi să încerce să folosească pe Vlad Chiricheș și pe această poziție de mijlocaș la închidere. E puțin probabil ca Rădoi să ia în calcul această posibilitate, mai ales că echipa națională are probleme mari în defensivă.

Vlad Chiricheș ar putea să ajungă la Cagliari

Cagliari, echipa lui Răzvan Marin, vrea să își facă o adevărată „legiune română” și e gata să îi tranfere pe Vlad Chiricheș și Radu Drăgușin, anunță tuttomercatoweb. În privința lui Vlad Chiricheș, impresarul jucătorului, Pietro Chiodi deja a negociat cu clubul în numele jucătorului, care are deja șase ani de când joacă în Italia.

ADVERTISEMENT

Chiricheș s-a transferat în 2015 la Napoli de la Tottenham, iar la Sassuolo a ajuns pe 1 septembrie 2020. Dacă Cagliari va dori cu adevărat să îl transfere va trebui să plătească o sumă importantă, jucătorul fiind în continuare sub contract cu Sassuolo.

Radu Drăgușin a debutat la naționala României U21 la Campionatul European și e dorit de asemenea de Cagliari. Cel mai probabil, în cazul său este vorba despre un împrumut de la Juventus Torino. Fundașul central mai are contract cu „Bătrâna Doamnă” patru ani.

ADVERTISEMENT

Cagliari are nevoie mare de fundași centrali

Cagliari trebuie să transfere neapărat doi fundași centrali, după plecările lui Diego Godin, care a semnat cU Dinamo Moscova, în timp ce Ragnar Klavan își termină contractul la finalul lunii iunie. Echipa din Sardinia are planuri mari de viitor conform publicației Centotrentuno, vorbindu-se despre o adevărată revoluție în materie de transferuri.

Deși Chiricheș a suferit mai multe accidentări grave de-a lungul timpului, se pare că antrenorul Leonardo Semplici l-a remarcat pe căpitanul naționalei și îl dorește în Sardinia. Echipa lui Răzvan Marin a terminat pe locul 16 în sezonul trecut din Serie A și s-a salvat inextremis de la retrogradare.

Pe de altă parte, Răzvan Marin ar putea și el să îl convingă pe Chiricheș să vină la Cagliari, cei doi fiind colegi la echipa națională a României. Astfel, este posibil ca Vlad Chiricheș să facă cuplu în apărare cu puștiul de 19, Radu Drăgușin, la Cagliari în următorul sezon din Serie A.

ADVERTISEMENT