Sport

Vlad Chiricheș s-a accidentat din nou! Absent de la acțiunea naționalei României, fundașul a părăsit terenul după 22 de minute

Vlad Chiricheș s-a accidentat din nou! Absent din lotul lui Edi Iordănescu pentru acțiunea României, fundașul român a ieșit de pe teren după 22 de minute.
26.03.2023 | 23:01
Vlad Chiriches sa accidentat din nou Absent de la actiunea nationalei Romaniei fundasul a parasit terenul dupa 22 de minute
Vlad Chiricheș s-a accidentat din nou la Cremonese. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș s-a accidentat din nou în meciul amical disputat de Cremonese cu Spal, scor 2-2. Fundașul român, marele absent din defensiva „tricoloră” pentru meciurile cu Andorra și Belarus din preliminariile Euro 2024, a părăsit terenul după 22 de minute.

Vlad Chiricheș s-a accidentat din nou! Fundașul lui Cremonese a părăsit terenul după 22 de minute

În vârstă de 33 de ani, Vlad Chiricheș a ratat debutul României în preliminariile Euro 2024, din cauza unei accidentări suferite în meciul cu Sassuolo în etapa a 25-a din Serie A. În urma unui RMN, fundașul a fost informat că nu va fi recuperat la timp pentru acțiunea „tricolorilor” de la finalul lunii martie.

ADVERTISEMENT

Rămas la Cremonese pentru a se recupera, Vlad Chiricheș și-a făcut apariția în meciul amical disputat de Cremonese cu Spal sâmbătă. Totuși, internaționalul român a rezistat doar 22 de minute, părăsind terenul după ce a acuzat dureri musculare, anunță presa din Italia.

Românul a fost înlocuit cu Leonardo Sernicola. Vlad Chiricheș a strâns de-a lungul carierei 75 de selecții în tricoul primei reprezentative. Nicușor Bancu, Bogdan Vătăjelu, Valentin Mihăilă, Andrei Ivan și Ianis Hagi sunt alți absenți importanți pentru Edi Iordănescu la naționala României.

ADVERTISEMENT

Florin Gardoș a explicat de ce Vlad Chiricheș se accidentează foarte des: „A fost prea mult volum”

Vlad Chiricheș a jucat timp de un an și jumătate la FCSB, perioadă în care a făcut echipă cu Florin Gardoș în centrul defensivei roș-albastre. Analistul FANATIK SUPERLIGA a explicat cauzele care duc la accidentările dese ale lui Vlad Chiricheș.

„A fost o discuție vis-a-vis de asta pe care am mai avut-o cu colegii de generație care au fost la FCSB în acea perioadă, dacă ce am făcut noi atunci a fost prea mult ca volum și prea mult ca uzură. Și poate fi asta o explicație.

ADVERTISEMENT

Discuția asta a fost. Eu am plecat la 24, Chiri la 23. Acea perioadă cât am stat acolo și a fost acea uzură peste Premier League!”, a declarat Florin Gardoș, la FANATIK SUPERLIGA.

Ce a spus Mihai Stoichiță după ce Vlad Chiricheș a ratat startul României în preliminariile Euro 2024

Vlad Chiricheș s-a accidentat în minutul 35 al meciului Sassuolo – Cremonese. Fundașul român a încercat să deposedeze un adversar, însă a căzut la pământ și a cerut schimbare. Mihai Stoichiță a recunoscut aportul pe care fundașul român îl aduce la echipa națională, însă a mărturisit că această absență nu trebuie privită ca pe o catastrofă.

ADVERTISEMENT

„Cred că ceilalți jucători sunt capabili, nu trebuie să privim o absență ca pe o catastrofă a echipei națională. Nu este o absență, este un lucru care poate fi suplinit. 

Vlad Chiricheș, cu experiența pe care o are, cu modul în care se prezintă în momentul în care este apt medical și tot ce știe să facă, ar fi fost un element foarte bun pentru echipa națională”, a declarat Mihai Stoichiță, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT