Simona Halep

Vlad Chiricheș și Dorin Goian au avut și ei hernie de disc, la fel ca Simona Halep! ”Îmi dădeau lacrimile!”

02.10.2018 | 18:28
Simona Halep a anunțat că suferă de hernie de disc, dar a precizat că nu se va opera

Fotbalistul lui Napoli, Vlad Chiricheș și fostul internațional Dorin Goian au suferit și ei în trecut din cauza herniei de disc la fel ca Simona Halep! Cei doi au trecut în mod diferit prin acest diagnostic. Pe când era legitimat la FCSB, Goian chiar s-a operat. ”Eu m-am operat pentru că altfel eram nevoit să agăț ghetele-n cui. Durerile erau îngrozitoare, mai ales la duelurile aeriene. Îmi dădeau și lacrimile uneori… M-am operat și într-o luna și jumătate am fost bine și nici nu am mai avut probleme după acel moment”, declara Goian despre hernia de disc care putea să-i schimbe cariera.

La distanță de cinci ani de zile, Vlad Chiricheș, fundalul echipei naționale a pățit și el la fel. Diferența este însă că jucătorul grupării Napoli nu a ajuns la operație. ”Vlad este foarte îngrijorat. Este şi normal. Are dureri foarte mari de spate. El are probleme la nervii lombari L4 – L5 şi la cel sacral S1, o sciatică păcătoasă. Nu e prima oară când i se întîmplă acest lucru. Dimpotrivă, în ultima perioadă este sâcâit de aceste dureri din ce în ce mai tari. Şi nici nu are cum să scape de ele decât prin repaus total. Nu are voie să se mişte rapid, brusc sau timp îndelungat. Trebuie să fie atent la orice efort pe care îl face”, preciza, în urmă cu patru ani de zile, un apropiat al jucătorului.

Vlad Chiricheș și Dorin Goian au avut și ei hernie de disc! Vlad Chiriches in genunchi la meciul de fotbal dintre Romania si Muntenegru, din cadrul Ligii Natiunilor, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, vineri 7 septembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vlad Chiricheș a suferit și el de hernie de disc și putea rata transferul la Tottenham din această cauză

Vlad Chiricheș și Dorin Goian au avut și ei hernie de disc!

De altfel, durerile de spate l-au făcut pe Chiricheș să rateze play-off-ul pentru accederea în grupele UEFA Champions League, în 2013,  într-o perioadă în care FCSB-ul îi negocia din plin transferul la Tottenham Londra. A fost decizia conducerii atunci să se odihnească pentru a nu risca ratarea transferului. Chiricheș a revenit atunci pe gazon la două luni distanță fără a se opera.

Și Gareth Bale de la Real Madrid a fost suspect la un moment dat de hernie de disc. Galezul s-a plâns de dureri multiple la spate, astfel că a urmat un program special de recuperare.  ”Prin aceste exerciţii se vor consolida muşchii abdominali şi lombari. Astfel, muşchii vor funcţiona ca un brâu care susţine coloana”, spunea în acea perioadă medicul galacticilor

54 de partide are Vlad Chiricheș în tricoul echipei naționale