Fotbal intern

Vlad Chiricheș, urmărit de accidentări. Cum a ratat transferul la Benfica

10.09.2018 | 19:04
Vlad Chiriches urmarit de accidentari Cum a ratat transferul la Benfica

Vlad Chiricheș, urmărit de accidentări. Cum a ratat transferul la Benfica. În 2007 actualul căpitan al naționalei României a fost dat la Benfica Lisabona, dar după ce a suferit o ruptură de tibie și peroneu, lusitanii au decis să nu îi mai activeze opțiunea de transfer definitiv.

În cariera sa de fotbalist Vlad Chiricheș a suferit diferite accidentări care i-au stopat la vremea respectivă ascensiunea în activitatea de jucător. Una dintre accidentările care l-au marcat pe Vlad Chiricheș a avut loc în 2007, atunci când fotbalistul se afla la început de drum și plecase de la Școala Ardealul la Benfica. FANATIK.RO a stat de vorbă cu Alexandru Moldovan, patronul academiei care l-a lansat în fotbal mare pe căpitanul naționalei României.

Benfica l-a avut în curte pe Vlad Chiricheș dar a renunțat la el după ce acesta s-a accidentat și a suferit o ruptură de tibie și peroneu

Alexandru Moldovan a acceptat să vorbească despre unul dintre cele mai bune produse ale scolii sale de fotbal. “Îmi pare rău că Vlad Chiricheş trece acum prin momente grele în cariera sa. Însă sunt convins că el o să treacă cu bine peste operaţia pe care o va efectua din câte am înţeles la Roma, deoarece este călit, iar la început de carieră el a mai trecut printr-o accidentare gravă şi o operaţie destul de grea. La fel de bun, poate chiar şi mai talentat era Mihai Răduţ.

Prin 2007 noi l-am dat pe Chricheş de la şcoala noastră la Benfica acolo unde Antonio Camacho chiar începuse să fie mulţumit de el. Vlad avea pe atunci doar 17 ani. Însă din păcate el a suferit o fractură de tibie şi peroneu şi a trebuit să se opereze în Belgia. A stat pe bară vreo şase-şapte luni. A reintrat din nou la Benfica, dar din păcate s-a reaccidentat destul de repede, iar portuchezii ne-au anunţat în 2008 că nu doresc să îi mai activeze opţiunea de transfer definitiv. Astfel că, băiatul s-a întors la noi la şcoala Ardealul. Ulterior l-am transferat pentru doar 75.000 de euro la Internaţional Piteşti acolo unde patron era Benone Lazăr. Eu sper din tot sufletul că Vlad o să revină şi mai puternic pe gazon”, a spus Moldovan.

Antonio Camacho este omul care l-a avut pe Chiricheş sub comandă la Benfica
Antonio Camacho este omul care l-a avut pe Chiricheş sub comandă la Benfica

Benone Lazăr, patronul lui Internaţional Curtea de Argeş rupe tăcerea: “Cu jucătorii mei l-am făcut om pe Condescu!”

Contactat de către FANATIK.RO, Benone Lazăr, patronul care l-a transferat pe Chiricheş, în 2008 de la Şcoala Ardealul la Internaţional Curtea de Argeş, a acceptat să vorbească despre fostul său jucător. “Voi ştiţi că nu am mai vorbit de fotbal de ani şi ani de zile. Am ieşit definitiv din acest fenomen de prin 2010. Mă sitirisem de ţepele pe care mi le luasem de la autorităţile locale, iar eu am vrut doar să fac bine fotbalului argeşean. Apoi i-am dat o echipă întreagă lui Condescu cu jucători de jucători ca să facă şi el bani în fotbal.

În 2010 i l-am dat lui Victor Piţurcă pe Răduţ la Steaua, iar toată echipa Internaţional i-am dat-o lui Condescu. I-am dat la Pandurii fotbalişti precum Dan Nistor, Vlad Chiricheş, Mihai Pintilii, Alexandru Vlad, Alexandru Ciucur.  Pe Răduţ le plătisem celor de la Şcoala Ardealul 150.000 de euro, iar pe Chiricheş le dădusem tot clujenilor 75.000 de euro. Dacă vreţi să mai vorbim despre fotbal trebuie să stau cu voi de vorbă cam două zile.

Nu mai eu ştiu ce am păţit în perioada aia când eram patron în fotbalul românesc, iar lumea voia să mă bat cu Gigi Becali, şacalul şacalilor. Însă să ştiţi şi voi că făcusem trupă bună la Internaţional Curtea de Argeş, iar Ionuţ Badea era în antrenorat la început de drum.  Sper din tot sufletul să îşi revină Vlad Chiricheş după operaţia pe care el o va efectua pentru că este un fotbalist foarte bun. Ştiu cât suferă mama lui când el este accidentat”, a spus Lazăr.

Benone Lazăr pe vremea în care era patron la Internaţional Curtea de Argeş
Benone Lazăr pe vremea în care era patron la Internaţional Curtea de Argeş