Sport

Vlad Dascălu, aproape de o medalie nesperată la mountain bike. Prima reacție a ciclistului român

Vlad Dascălu a reușit o cursă fantastică în concursul de mountain bike de la Jocurile Olimpice și a fost aproape să pună mâna pe o medalie.
26.07.2021 | 14:49
Vlad Dascalu aproape de o medalie nesperata la mountain bike Prima reactie a ciclistului roman
ADVERTISEMENT
26-07-2021
11:50

Dascălu s-a plâns de căldură

Ciclistul Vlad Dascălu, care a încheiat pe un onorabil loc 7 cursa de mountaine bike de la Jocurile Olimpice, a dezvăluit că nu s-a hidratat foarte bine și din această cauză nu a putut să obțină un rezultat mai bun.

”A fost foarte greu, a fost foarte cald în timpul cursei. Nu știu dacă nu am băut suficient sau de la efortul cursei, dar pe finalul cursei, când mai aveam două tururi, am început să am crampe și a trebuit să cobor ritmul. Am ajuns la sprint cu locul 5 și locul 6, dar nu mai aveam ‘picioare’ și am ajuns pe locul 7”, a declarat Dascălu pentru TVR.

La 23 de ani, reprezentatul României a încheiat pe un onorabil loc 7, însă doar 15 secunde l-au despărțit de medalia de bronz.

Dascălu a venit la Tokyo cu un palmares mai mult decât interesant, campion mondial și european la U23

ADVERTISEMENT

Vlad Dascălu, la 15 secunde de o medalie la mountain bike

Vlad Dascălu a făcut o cursă curajoasă la Jocurile Olimpice, a fost aproape tot timpul în plutonul fruntaș și doar 15 secunde l-au despărțit de medalia de bronz cucerită de spaniolul David Valero Serrano.

Titlul olimpic a fost cucerit de britanicul Thomas Pidcock, care a condus cursa aproape în totalitate, iar medlaia de argint i-a revenit elvețianului Mathias Flueckiger.

ADVERTISEMENT

Mare favorit în această probă, olandezul Mathieu van der Poel a căzut în prima parte a cursei și a fost nevoit să abandoneze. Rutierul batav a purtat tricoul galben în Turul Franței 2021, unde a și câștigat o etapă.

Al doilea român în proba de mountain bike la JO

Rutierul Vlad Dascălu, care locuieşte în Spania de la 9 ani, a fost, în 2019, campion mondial și european under-23 la mountain bike, performanţă cu care a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Ciclistul originar din Fălticeni, în prezent legitimat la echipa Team Trek–Pirelli, este al doilea sportiv român care participă în această probă la o ediție a Jocurilor Olimpice. Primul a fost Ovidiu Tudor Oprea, la ediția din 2004, de la Atena, atunci când încheia cursa pe locul 37.

Performanța lui Dascălu este una remarcabilă, într-o cursă extrem de pasionantă în care britanicul Thomas Pidcock a dat un adevărat recital în ciuda vârstei fragede, doar 21 de ani.

ADVERTISEMENT

Dascălu l-a făcut campion olimpic de Pidcock

De remarcat este faptul că Thomas Pidcock a putut ajunge campion olimpic la Tokyo și cu ajutorul lui Vlad Dascălu. Românul ar fi trebuit să meargă la Tokyo din postura de campion U-23, dar în cele din urmă a acumulat punctele necesare pentru a obține biletele ca senior. Acest lucru a permis eliberarea locului U-23, care a fost ocupat chiar d enoul campion olimpic.

La finalul competițiie în care a câștigat medalia de aur, Thomas Pidcock, s-a arătat extrem de fericit de performanța reușită: ”Este incredibil. Încercam să rămân calm. Îmi spuneam tot timpul că voi deveni campion olimpic și acets lucru s-a întâmplat. Este incredibil.

Nu am muncit atât de mult pentru aceste Jocuri Olimpice, deoarece abia anul trecut am mers prima dată la o cursă din Cupa Mondială. Deci nu a fost un vis atât de lung. Nu-mi pot imagina cum este să te gândești patru ani la un astfel de eveniment. Pentur mine a fost suficient un an”.

ADVERTISEMENT