Fotbal international

Vlad Dragomir şi-a găsit echipă. Fostul “tunar” a semnat cu Perugia

03.08.2018 | 00:35
Vlad Dragomir sia gasit echipa Fostul tunar a semnat cu Perugia

Internaţionalul român de tineret Vlad Dragomir şi-a găsit echipă după despărţirea de Arsenal la sfârşitul sezonului precedent. Fostul “tunar” a semnat cu divizionara B din Italia, Perugia Calcio, care are ca obiectiv în viitorul sezon promovarea în primul eşalon, acolo de unde lipseşte de mai multă vreme.

Vlad Dragomir are astfel şanse să joace pentru o echipă de seniori, după ce a jucat la tineretul lui Arsenal, unde a avut în multe meciuri evoluţii de calitate. El a refuzat orice ofertă de a veni în Liga 1, dorind să îşi încerce puterile într-un campionat străin, iar Italia, chiar dacă, momentan, este vorba de eşalonul secund, reprezintă o provocare. Cât timp s-a aflat în România în această vară, până ca agentul său să îi găsească echipă, Vlad Dragomir s-a antrenat alături de cei de la divizionara secundă ACS Poli Timişoara, dar acest lucru nu este întâmplător, pentru că tocmai de la bănăţeni a plecat la Arsenal în schimbul a 115.000 de euro.

Vlad Dragomir şi-a găsit echipă. A mai fost dorit în Serie A şi la AS Monaco

Internaţionalul român de tineret a avut oferte inclusiv de la formaţii din Serie A, Atalanta, Bologna şi Calgiari fiind interesate de serviciile sale.Dragomir este un mijlocaş cu o tehnică bună, care are şi viziune a jocului foarte bună, iar calităţile sale au atras atenţia celor trei cluburi din Serie A, însă nimic nu avea să se concretizeze. Un alt club care şi-a manifestat interesul şi care l-ar fi putut ajuta pe Dragomir să ajungă să joace în Champions League era AS Monaco, însă francezii au renunţat după ce au cumpărat un alt jucător pe profilul românului.

Plecarea lui Dragomir de la Arsenal nu a surprins foarte mult presa engleză, care consideră că deşi titular în echipa care a câştigat titlul la juniori, românul nu avea totuşi suficientă calitate pentru a spera la un loc în lotul “tunarilor”. Clubul şi jucătorul român au ajuns de comun acord la rezilierea contractului, cauza fiind, cel mai probabil, neacceptarea condiţiilor dintr-un nou contract de către Dragomir. Evident, Arsenal a făcut pasul următor, adică încheierea relaţiilor cu jucătorul român.

Perugia lui Paulo Rossi şi a avocatului Luciano Gaucci

Perugia Calcio nu mai este ceea ce a fost odată, când în anii 80 îl avea în echipă pe legendarul vârf al Italiei de la Campionatul Mondial din 1982 Paulo Rossi, atunci Italia cucerind al treilea titlu mondial mai ales datorită fenomenalului atacant al Perugiei. Apoi, în anii 2000 Perugia a avut preşedinte pe avocatul Luciano Gaucci, omul care avea un sistem de urmărire a jucătorilor de perspectivă nemaiîntâlnit, cu ajutorul unor băieţi care urmăreau pe satelit toate partidele din colţurile lumii şi apoi informa despre jucătorii care păreau promiţători.

Aşa a adus Gaucci mulţi jucători necunoscuţi, inclusiv pe jponezul Hidoshi Nakata, primul nipon din fotbalul italian. Tot Gaucci a fost cel care a încercat să obţină acordul federaţiei pentru ca în echipa de seniori să poată evolua jucătoarea Patrizia Panico, numai că evident federaţia nu i-a acceptat cererea. Tot el l-a adus în lot pe fiul dictatorului libian Muammar Gadafi, după care Perugia, lovită de grave probleme financiare, a fost trimisă tocmai în campionatul de amatori. Acum toate forţele sunt mobilizate ca sezonul viitor alb-roşiii din Umbria să atace revenirea în primul eşalon.