Sport

Vlad Iacob, detalii despre viitorul acționar al lui Dinamo: „Clubul nu ar mai fi existat sau ar fi ajuns în Liga 4”

Vlad Iacob, administratorul special al celor de la Dinamo, a oferit detalii despre viitorul acționar al lui Dinamo. „Câinii-roșii” s-au calificat în grupele Cupei României Betano.
30.09.2022 | 11:15
Vlad Iacob detalii despre viitorul actionar al lui Dinamo Clubul nu ar mai fi existat sau ar fi ajuns in Liga 4
Vlad Iacob, administratorul special al celor de la Dinamo , a vorbit despre noul viitor acționar al clubului din Ștefan cel Mare. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo București a calmat spiritele în cadrul clubului, după ce a reușit să se califice în grupele Cupei României Betano. „Câinii” s-au impus la limită, scor 1-0, împotriva celor de la Viitorul Târgu Jiu. Totuși, problemele administrative și financiare continuă să se învârtă în jurul formației din Ștefan cel Mare.

Vlad Iacob, detalii despre viitorul acționar al lui Dinamo: „Clubul nu ar mai fi existat sau ar fi ajuns în Liga 4”

Vlad Iacob, administratorul special al celor de la Dinamo București, a vorbit despre situația lui Dinamo și a recunoscut că Asociația suporterilor a fost singurul finanțator activ din cadrul clubului.

ADVERTISEMENT

Fanii din programul DDB au cotizat în sezonul 2020-2021 la Dinamo 2 milioane de euro, informație publicată în exclusivitate de FANATIK. „Fără susținerea programului DDB, clubul nu ar mai fi existat sau ar fi ajuns în Liga 4.

Ar fi o situație fără precedent, dar știu că suporterii sunt deschiși să primească un investitor puternic dacă și când va fi cazul”, au fost cuvintele lui Vlad Iacob, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Vlad Iacob: „Am încredere că situația se va rezolva până la finalul acestui an”

Nicolae Badea, membru VIP al programului DDB, și care cotiza anual nu mai puțin de 1.948 de euro, s-a retras din Asociația dinamoviștilor, informație publicată în exclusivitate de FANATIK. Totuși, Vlad Iacob speră ca situația grea de la Dinamo să se sfârșească la finalul acestui an.

„Există discuții în continuare, am încredere că situația se va rezolva până la finalul acestui an”, au fost cuvintele lui Vlad Iacob. Administratorul special al clubului a confirmat faptul că DDB va deveni acționar majoritar, cel puțin pentru o perioadă.

ADVERTISEMENT

Fanii DDB țin clubul din Ștefan cel Mare în viață

Suporterii din programul DDB au pus umărul serios la menținerea la cel mai înalt nivel a lui Dinamo. Acest aspect a fost lăudat și de Vlad Iacob, care spune că formația antrenată de Ovidiu Burcă nu ar fi supraviețuit fără ajutorul fanilor.

„Cred că este un lucru bun. Până la urmă Asociația suporterilor, din diverse considerente, a fost singurul finanțator activ în ultimii ani de la Dinamo. Sursele de finanțare din Liga 1 au fost drepturile TV și parteneriatele comerciale, însă ajutorul fanilor a fost esențial”, a mai spus Vlad Iacob.

ADVERTISEMENT

Totuși, numărul fanilor cotizanți de la Dinamo București este în scădere. DDB a ajuns la doar 5.000 de cotizanți, în condițiile în care, maximul a fost de 16.500. Retrogradarea în Liga 2 Casa Pariurilor pare să fie unul dintre motivele pentru care numărul de fani cotizanți să capete o traiectorie descendentă.

Numărul membrilor DDB a coborât sub 15.000, în timp ce doar 5.000 dintre ei oferă sprijin financiar clubului din Ștefan cel Mare.

  • 1.948 de euro era cotizația anuală a lui Nicolae Badea la Programul DDB
  • 14.739 de membri mai are Programul DDB în acest moment, dar doar circa 5.000 fiind cotizanți
ADVERTISEMENT