Sport

Cum a ajuns Vlad Morar la Dinamo! Fostul atacant de la Gaz Metan, dorit de Rapid și de Hagi: „Va pleca ultimul de acolo!” Exclusiv

Vlad Morar a semnat în această iarnă cu Dinamo. FANATIK l-a vizitat pe Călin Morar, tatăl fotbalistului, și primarul comunei Crișeni din județul Sălaj, care a vorbit despre cum s-a făcut mutarea.
10.03.2022 | 21:45
Cum a ajuns Vlad Morar la Dinamo Fostul atacant de la Gaz Metan dorit de Rapid si de Hagi Va pleca ultimul de acolo Exclusiv
Călin Morar, primarul comunei Crişeni şi fiul său, Vlad Morar, fotbalist la Dinamo: Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vlad Morar a fost transferat în iarnă la Dinamo după ce a renunțat la 52.000 de euro, drepturi salariale, pentru a se elibera de Gaz Metan Mediaș. Atacantul a avut mai multe oferte în iarnă, fiind dorit la Rapid, însă și de Hagi la Farul Constanța.

Cum a ajuns Vlad Morar de la Gaz Metan la Dinamo! Tatăl său a povestit pentru FANATIK cum s-a făcut mutarea

FANATIK i-a făcut o vizită lui Călin Morar, tatăl fotbalistului. El este edilul celei mai bogate comune din județul Sălaj, Crișeni. Morar senior ne-a primit în biroul său de la primărie și s-a declarat mândru de traseul pe care l-a avut fiul său în carieră, spunând totuși că: “Dacă avea ambiția mea, ajungea și mai sus!”.

ADVERTISEMENT
Călin Morar, primarul comunei Crişeni. Sursa foto: Fanatik
Călin Morar, primarul comunei Crişeni. Sursa foto: Fanatik

Edilul a povestit cu amărăciune episodul Gaz Metan Mediaş, spunând că nici în cele mai negre vise nu se gândea că o echipă susţinută de giganţii Romgaz şi Transgaz va ajunge într-o situaţie atât de disperată:

“Nu îmi puteam da seama că într-o localitate mică, medievală… le-a mai rămas doar fotbalul. Nu mai au baschet, nu mai au nimic. Nu mi-a trecut prin cap când ai Transgaz, Romgaz, o primărie, Jidvei, oameni importanţi care făceau nucleu.

ADVERTISEMENT

“Primesc în noiembrie anul trecut informaţii şi îi spun: «Vlăduţ, vino dragul tatii să depunem un memoriu, notificăm clubul»”

Am destule elemente şi ştiu. Sunt destule organe abilitate care pot să facă lumină acolo. Este jenant. O bătaie de joc.

Să îi vedeţi caracterul lui Vlad. Primesc în noiembrie anul trecut informaţii şi îi spun: «Vlăduţ, vino dragul tatii să depunem un memoriu, notificăm clubul». Nu neapărat să devenim jucători liberi. Se crease o familie. Îi spun sărut-mâna lui Ilie Poenaru. Un bun pedagog, psiholog, are toate calităţile. Îl văd antrenor mare.

ADVERTISEMENT

M-am îngrozit ce profit a făcut Romgaz. Ţi se face pielea găină. Revenind. I-am spus să facem o notificare, nu să plecăm liberi, dar să scuturăm puţin. În vestiar, toţi erau cu capetele plecate şi el le spunea tuturor:

“«Măi, tată, eu nu sparg grupul ăsta. Este prea frumos». I-am spus că va avea consecinţe financiare”

«Mă, vă omor! Sus şi hai la luptă. Putem să pierdem, dar să nu vă văd cu capetele plecate» El mi-a spus: «Măi, tată, eu nu sparg grupul ăsta. Este prea frumos». I-am spus că va avea consecinţe financiare.

ADVERTISEMENT

În ianuarie îl rog din nou. Aceeaşi poziţie: «Eu nu sparg grupul!». Dar i-am zis: «Vezi că Ronaldo Deaconu şi-a depus!» / «E problema lui. Să facă ce vrea el, dacă crede că face bine.» Îl înţeleg şi pe Ronaldo Deaconu”.

“Domnilor, sunt bani, mulţi bani. Răzvan Grădinaru nu şi-a văzut copilul de o lună şi ceva”

Călin Morar spunea cum factorii din decizie din Mediaş intrau în vestiar şi le făceau promisiuni deşarte fotbaliştilor, deşi existau jucători care nu aveau bani să plece acasă, în străinătate, de sărbători:

“Întâlniri, să intri în vestiar ca factor de conducere şi să îţi iei angajamente faţă de grup, să spui că le dai bani şi că-i ajuţi, să nu îşi facă probleme. Sunt 52.000 de euro lăsaţi de Vlad Morar la Mediaş.

Domnilor, sunt bani, mulţi bani. Răzvan Grădinaru nu şi-a văzut copilul de o lună şi ceva. Un copil de câteva luni. Oameni care nu puteau pleca afară să îşi vadă familiile. Să se împrumute jucătorii de la jucători. Despre ce vorbim? Unde ne aflăm? În Burkina Faso? Cred că lucrurile s-au aşezat şi pe acolo.

“Îţi baţi joc de munca unor oameni, nu ai cum să nu plăteşti”

Credeţi-mă, toate acestea le vor plăti. Dumnezeu nu te lasă. Fiecare om dă socoteală. Îţi baţi joc de munca unor oameni, nu ai cum să nu plăteşti. Dacă mergi în târg şi eşti înşelat în târg, e treaba ta. Am strâns mâna, am bătut palma.

Dar când munceşti, dai totul pentru ce ai acolo… Societatea românească o găsim în oglindă. Nu ştiu ce vrem să facem. Am avut criza sanitară, una energetică. A mai venit şi războiul”, a spus Morar.

“Gândiţi-vă, să le spui că renunţi la toţi banii şi să nu îţi dea drumul nici atunci”

Vlad Morar a renunţat la 52.000 de euro pentru a putea deveni jucător liber de contract, însă edilul susţine că nici măcar atunci nu au fost de acord să îi dea drumul cei de la club, pentru că nu voiau să îşi asume:

“Dacă ne depuneam memoriu, uitaţi-vă la cazul Irobiso, Dobrescu. S-au amânat atât de mult. Am plecat vineri la Mediaş. Am discutat cu conducerea, să găsim o soluţie. Gândiţi-vă, să le spui că renunţi la toţi banii şi să nu îţi dea drumul nici atunci. Nu şi-a asumat nimeni.

Poate pe undeva îi înţeleg, au rămas ultimii. M-am întâlnit cu domnul primar Roman doar când a ajuns Vlăduţ la Mediaş. De atunci nu ne-am mai întâlnit. Nu am avut nicio tangenţă. Am încercat prin tot ce pot să ajut”, a povestit Morar senior.

“Ca să ştie fanii Rapidului, că îmi strigau la meciul direct de ce nu a venit Morar la ei. Pentru că nu i-a făcut o ofertă niciodată Rapid Bucureşti”

Referitor la ofertele pe care le-a avut fiul să în această iarnă, Călin Morar ne-a dezvăluit că fiul său a mai fost dorit de U Cluj, Rapid, dar şi Farul Constanţa, echipă alături de care a câştigat titlul în 2016. Deşi au existat informaţii conform cărora Morar a fost aproape de transferul la Rapid, giuleştenii nu au făcut nicio ofertă oficială:

Au fost discuţii cu U Cluj, Rapid Bucureşti, duse până la oamenii importanţi din conducere, cu Dinamo şi discuţii ample cu Hagi, cu Farul Constanţa. Am ajuns la Dinamo pentru că aşa a vrut Dumnezeu.

Ca să ştie fanii Rapidului, că îmi strigau la meciul direct de ce nu a venit Morar la ei. Pentru că nu i-a făcut o ofertă niciodată Rapid Bucureşti. Ca să încheiem o dată pentru totdeauna povestea.

Oriunde va merge Vlad Morar, aşa mi-am crescut copilul, îşi face datoria. Va pleca ultimul de acolo”, a spus Călin Morar.

Vlad Morar, în meciul Dinamo - Sepsi 1-3. Sursa: sportpictures.eu
Vlad Morar, în meciul Dinamo – Sepsi 1-3. Sursa: sportpictures.eu

Unchiul lui Vlad Morar, “Borcea”, are un pariu de onorat: “«Dacă nepotul meu joacă la Dinamo, o să merg în genunchi de la discobol până la pistă»”

Edilul din Crişeni este dinamovist convins, la fel ca şi unchiul lui Vlad, Alin, poreclit “Borcea”, care şi-a luat un angajament foarte ambiţios dacă nepotul ajunge la Dinamo:

“Unchiul lui Vlad, Alin, dinamovist înrăit, şi-a luat angajamentul că va merge în genunchi de la discobol până la pista de zgură dacă Morar ajunge la Dinamo. Şi o face, că îl cunosc.

E poreclit Borcea. Şi-a luat angajamentul când Vlad avea 10 sau 11 ani: «Dacă nepotul meu joacă la Dinamo, o să merg în genunchi de la discobol până la pistă». Şi asta o face, că vă spun eu că se ţine de cuvânt”, a povestit râzând Morar senior.

Morar a debutat la Dinamo sub privirile tatălui său, în derby-ul cu Rapid

Vlad Morar a debutat la Dinamo în derby-ul din sezonul regulat cu Rapid, încheiat 1-1, sub privirile tatălui său. În primele trei meciuri disputate pentru “câini”, atacantul a dat o pasă de gol.

Vlad Morar, la finalul meciului Rapid - Dinamo 1-1. Sursa: sportpictures.eu
Vlad Morar, la finalul meciului Rapid – Dinamo 1-1. Sursa: sportpictures.eu

“I-am spus când era mic că fotbalul îţi aduce imagine, bani, dar până la 30 şi ceva de ani eşti îngrădit de anumite lucruri. Şi să ştie ce îl aşteaptă în viaţă. La câtă energie are nepotul meu, nu cred că îl putem face popă. Tot sportiv va ieşi”, Călin Morar

  • 52.000 de euro este suma la care a renunţat Vlad Morar pentru a deveni liber de contract de la Mediaş
  • 28 de ani are atacantul lui Dinamo
ADVERTISEMENT