News

Vlad Pascu i-a sfidat pe procurorii DIICOT. Cine trebuia să verifice dacă șoferul drogat a mai ajuns la psiholog

Accidentul de anul trecut, din apropierea stațiunii 2 Mai putea fi evitat dacă statul român, pe de-o parte, și părinții șoferului, de cealaltă, reacționau la timp.
13.05.2024 | 09:03
Vlad Pascu ia sfidat pe procurorii DIICOT Cine trebuia sa verifice daca soferul drogat a mai ajuns la psiholog
Vlad Pascu era un client mai vechi al DIICOT, doar că procurorii nu s-au grăbit să-l ancheteze până când nu a comis accidentul / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Inquam Photos / Ct100.ro
ADVERTISEMENT

Procesul lui Vlad Pascu scoate la iveală informații noi referitoare la vinovații morali pentru tragedia din apropierea stațiunii 2 Mai, petrecută în august 2023. Printre aceștia se numără părinții tânărului, care știau de problemele pe care acesta le avea cu drogurile, dar cu toate astea i-au pus la dispoziție mașini puternice și i-au permis să urce la volan.

DIICOT l-a trimis pe Pascu la Agenția Națională Antidrog

Pe de altă parte, statul român a arătat dezinteres și neputință în prevenirea tragediei, așa cum se întâmplă, de altfel, în majoritatea dramelor în care sunt implicați consumatorii de droguri.

ADVERTISEMENT

În ianuarie 2023, Tribunalul București a admis cererea DIICOT de renunțare a urmăririi penale referitoare la suspectul Vlad Pascu, prins în anul precedent cu 0,68 grame de cannabis. Procurorii au considerat, la acea vreme, că ”eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal ar fi disproporționate prin raportare la gravitatea concretă a faptei, iar cheltuielile ar putea fi canalizate spre cercetarea unor fapte cu urmări mai grave”.

Vlad Pascu nici măcar nu s-a sinchisit să se prezinte la proces și a primit sentința acasă.

Doar că procurorii DIICOT nu au acoperit chiar tot țambalul cu batista. Potrivit unor informații din dosarul accidentului de la 2 Mai, magistrații au condiționat renunțarea la urmărirea penală cu obligarea suspectului de a urma un program de consiliere la Agenția Națională Antidrog.

ADVERTISEMENT

Șoferul drogat ”a desconsiderat în totalitate” condiția pusă de procurori

Pascu a nesocotit cu seninătate condiția impusă de procurorii DIICOT. Mai grav este că nimeni nu l-a mai întrebat pe Vlad Pascu ”de sănătate”, după renunțarea la urmărirea penală. Abia acum o lună, ANA a transmis instanței o adresă prin care recunoștea că Vlad Pascu nu i-a călcat niciodată pragul.

”Apărătorul ales al părţilor civile, Cuculis Adrian, precizează că inculpatul a fost trimis în judecată pentru consumul de droguri, nicidecum pentru trafic dar acesta a fost trimis de către organul de urmărire penală care a considerat la vremea respectivă că nu se impune cercetarea lui și renunțarea la urmărirea penală spre consiliere către Agenția Națională Antidrog lucru pe care inculpatul l-a desconsiderat în totalitate astfel încât la dosarul de urmărire penală se află o adresă foarte clară prin care se arată că acesta nu a frecventat nici măcar un curs cu privire la consumul de droguri de care fusese acuzat”, se arată în încheierea de ședință, în dosarul accidentului din 2 Mai.

ADVERTISEMENT

DIICOT a devenit interesat de rețeaua din spatele lui Vlad Pascu abia după accidentul de la 2 Mai

Procurorii DIICOT și-au dat seama cât de serioasă e problema cu drogurile a lui Vlad Pascu abia după ce acesta a ucis doi oameni cu mașina. Astfel, nu doar Pascu ci și părinții lui s-au trezit cu un dosar de trafic de droguri, instrumentat de DIICOT. În spatele șoferului drogat s-a descoperit o întreagă rețea care îl alimenta pe acesta cu substanțe interzise, lucru care, în 2022, nu a fost de interes pentru anchetatori.

”De asemenea (avocatul) precizează că ar trebui analizat dosarul de la DIICOT unde s-a verificat cine era dealer-ul lui Vlad Pascu, cine era Vlad Pascu, care era anturajul acestuia cine este fosta lui prietenă a cărei mama a făcut denunțul respectiv cu privire la influențarea declarațiilor, cu privire la relațiile pe care le-a avut, modul, modalitatea și cum se raporta inculpatul la viața umană.

ADVERTISEMENT

Se poate observa din materialele care au apărut în decursul anului cu privire la viața inculpatului, cu privire la activitatea lui, cu privire la promisiunile pe care le primea din partea familiei că dacă ar urma să se corijeze în viața particulară ar primi niște beneficii”, se mai arată în încheierea de ședință.

Tatăl tânărului susține că fiul său nu s-a drogat în noaptea tragediei

Vlad Pascu avea mai multe substanțe interzise în organism, în noaptea comiterii accidentului din 2 Mai: cocaină, MDMA (amfetamină/extasy) și bromazepam (efect sedativ).

Tatăl șoferului spune, însă, că Vlad Pascu nu s-a drogat în seara respectivă, în condițiile în care aceste substanțe rămân în organism și pot fi detectate chiar și după mai multe luni.

„Ce înseamnă droguri? Toată lumea vorbește despre droguri. Că era dependent de droguri. Valorile drogurilor pe care le avea în noaptea aceea? Da. Aruncă o privire după ele. 0,001. Copiii, cei care pleacă în străinătate, se duc și fumează un joint în Olanda sau Belgia sau în altă țară. Adică, a făcut asta elegant când a fost în Olanda, a fumat.

Uită-te la asta. Cocaină, 0,001. Nici nu știu să citesc asta. Nu știu ce naiba. MDA, 0,00… Acesta este un lucru pe care… Nu știu… El nu a consumat atunci. În sânge a ieșit că nu a consumat. Acestea au mai rămas 2-3 săptămâni, de când a venit în Olanda. Copii, ieșiți și după 6 luni (n.r. pozitivi), suferiți și suferiți mult dacă luați. Nu luați nimic. E cel mai bun lucru, este o recomandare”, a declarat Mihai Pascu într-un live pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie....
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a...
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a aflat că e însărcinată
Familia Regală, mișcare de ultimă oră. Principesa Margareta nu renunță
Familia Regală, mișcare de ultimă oră. Principesa Margareta nu renunță
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit...
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit le va cere iertare în genunchi