News

Vlad Pascu, judecat pentru omor calificat? Data la care se va afla verdictul. Câți ani de închisoare riscă acesta

Câți ani de închisoare ar putea primi Vlad Pascu pentru că a ucis doi tineri în accidentul de la 2 Mai. Va afla pe 12 iunie dacă este judecat pentru omor calificat
07.06.2024 | 22:32
Vlad Pascu judecat pentru omor calificat Data la care se va afla verdictul Cati ani de inchisoare risca acesta
Cât riscă Vlad Pascu să stea după gratii dacă va fi judecat pentru omor calificat. Data la care se va da verdictul. Sursa foto: Colaj foto / Observator
ADVERTISEMENT

Vlad Pascu va afla pe 14 iunie dacă va fi trimis în judecată pentru omor calificat. Familiile victimelor din accidentul din 2 Mai cer o pedeapsă severă, însă noul judecător a solicitat încă o săptămână pentru a analiza dosarul.

Ce pedeapsă poate primi Vlad Pascu

În ședința de vineri, 7 iunie, martorii au fost audiați din nou, de data aceasta în prezența lui Vlad Pascu, care a rămas impasibil. În timp ce familiile Robertei și lui Sebastian plângeau în sala de judecată, tatăl lui Pascu se afla la o terasă din apropiere pentru a discuta cu avocații.

ADVERTISEMENT

Rudele tinerilor uciși doresc ca Vlad Pascu să fie judecat pentru omor calificat, deoarece în prezent el este acuzat de ucidere din culpă, pentru care riscă maximum 7 ani de închisoare, scrie Observator. Pedepsele pentru omor calificat sunt mult mai severe, cuprinse între 15 și 25 de ani.

Noul judecător al cazului, șefa Judecătoriei Mangalia, a decis să reaudieze personal martorii, după ce anteriorul judecător, Ioana Ancuța Popoviciu, a fost considerată prea succintă în audierea lor, mai precizează sursa menționată. În sala de judecată au fost prezenți și sora lui Sebastian și tatăl Robertei.

ADVERTISEMENT

Ce au declarat tinerii care au supraviețuit accidentului din 2 Mai

Supraviețuitorii accidentului au depus mărturie pentru prima dată în prezența lui Vlad Pascu. Cei trei tineri răniți au relatat cum viața lor s-a schimbat radical de atunci.

„Am stat cu braţul în ghips 5 săptămâni. (…)  Am fost informat că nu îmi voi mai recupera mâna în totalitate. (…) Am devenit un om anxios. (…) Mă asigur de 20 de ori când traversez strada, orice frână, sunet de vehicul, de frână bruscă, îmi provoacă amintiri. Nu o să îmi iasă din cap imaginile prietenilor mei decedați”, a mărturisit unul dintre tinerii răniţi în accident, potrivit Observator.

ADVERTISEMENT

O altă victimă a accidentului i-a arătat direct lui Pascu rănile pe care încă le are la braț. Tatăl lui Vlad Pascu a fost găsit la aproximativ 200 de metri de Judecătoria Mangalia, luând masa cu avocații fiului său.

„Îmi țin mâna în ham. Îl port non stop. Nu pot face multe lucruri. (…) Nici măcar esențialul. (…) Vreau să vedeţi şi dumneavoastră cum arată operaţia mea”, a spus una dintre tinerele rănite în accident.

ADVERTISEMENT

„Tatăl inculpatului spunea că nu ne dorește să fim în pielea băiatului lui. Dar în pielea noastră vrea să fie? Noi nu mai avem copii, pe el măcar îl vede”, mai arată sursa citată că a spus bunica Robertei.

Ieri, Vlad Pascu a fost audiat și în dosarul lui Tudor Duma, cunoscut ca Maru, care îi furniza droguri. Pascu a declarat că dealerul obținea Oxicodona de la un angajat al Spitalului de Urgență Floreasca, poreclit “doctorul”. Cu toate acestea, spitalul a negat utilizarea acestei substanțe în instituția lor.

ADVERTISEMENT