Sport

Vlad versus Târnovanu, demon și înger. Primul a îngropat FCSB în lupta la titlu anul trecut, al doilea a băgat-o serios în cărți la ultima fază de la Cluj

Ștefan Târnovanu a salvat FCSB la Cluj în minutul 90+3, în timp ce Vlad, în același minut fatidic, gafa grav în sezonul trecut în meciul decisiv pentru titlu cu CFR.
18.04.2022 | 13:00
Vlad versus Tarnovanu demon si inger Primul a ingropat FCSB in lupta la titlu anul trecut al doilea a bagato serios in carti la ultima faza de la Cluj
Ștefan Târnovanu a ajuns la cinci meciuri fără gol primit în poarta FCSB-ului. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ștefan Târnovanu a avut o intervenție providențială în minutul 93 al partidei din Gruia, când a respins ca la handbal un șut al lui Bârligea, iar goalkeeperul de 21 ani pare bătut în cuie în poarta FCSB-ului.

Intervențiile lor au făcut diferența: Ștefan Târnovanu a câștigat definitiv lupta cu Vlad pentru titularizare

Ștefan Târnovanu a evoluat în șapte meciuri în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1, însă evoluțiile sale i-au securizat postul de titular în acest campionat.

ADVERTISEMENT

Parada din prelungiri cu CFR Cluj a relansat-o pe FCSB în lupta la titlu și a redus diferența la doar două puncte. Dacă nu ar fi avut acea intervenție și scorul s-ar fi încheiat 1-1, ardelenii erau aproape campioni, cu cinci puncte avans și patru etape rămase de disputat. Parada de senzație poate fi urmărită în video-ul de mai jos, la minutul 05:27.

Andrei Vlad a fost pedepsit de către patronul Gigi Becali după gafa din meciul pierdut cu FC Argeș, scor 0-1, iar Târnovanu l-a înlocuit cu brio pe portarul de națională.

ADVERTISEMENT

Asta se vede și în numărul de goluri primite de FCSB în aceste șapte meciuri, iar Târnovanu e clar că dă mai multă siguranță apărării. A primit doar două goluri în șapte meciuri, ambele la Pitești, însă niciunul nu i se poate imputa, deoarece au venit din lovituri de pedeapsă.

Andrei Vlad a îngropat-o pe FCSB la Giurgiu cu CFR Cluj în minutul 93

În decurs de patru zile, Andrei Vlad a spulberat speranțele FCSB-ului la titlu în meciul decisiv din finalul sezonului trecut din Casa Pariurilor Liga 1, cu CFR Cluj de la Giurgiu și cu Universitatea Craiova. Gafa antologică a lui Vlad poate fi urmărită la minutul 08:27 al video-ului de mai jos.

ADVERTISEMENT

Vlad a greșit grav și a încasat un gol în minutul 93, în timp ce Târnovanu a reușit o paradă de senzație exact în același interval, după ce greșise grav și în meciul cu Universitatea Craiova.

„Vlad a vrut să facă acrobații, să se dea artist, a fost prea lăudat. N-am văzut niciun portar să greșească așa”, concluziona Becali la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a vrut să îl schimbe pe Andrei Vlad în minutul 16 al meciului cu FC Argeș

FANATIK a aflat în exclusivitate că patronul FCSB a vrut să îl înlocuiască pe Andrei Vlad imediat după ce a comis gafa de la Pitești și vrea să scăpe de el. De altfel a încercat să îl trimită înapoi la Universitatea Craiova.

Gigi Becali l-a criticat din nou pe Andrei Vlad, căruia i-a transmis un ultim advertisment: „Andrei Vlad mai are contract cu FCSB patru sau cinci ani, nici nu știu… E portar la care să renunțăm așa? Lumea trebuie să înțeleagă un lucru: toți au o șansă. Cum a avut Vlad, acum i-a venit rândul lui Târnovan, care nu poate să ia gol. Și atunci cum să-l scoți? E șansa lui.

Vlad trebuie să știe numai poarta când este în poartă. Orice portar care se relaxează primește gol. În poartă n-ai voie să te relaxezi. Am văzut că la un moment dat făcea stopuri pe piept și i-am spus lui MM să-i transmită să joace simplu. De acolo pleacă relaxarea aia.

Acum nu mai face, dar are o relaxare ascunsă, pe care nu o știm, nu ne-o arată. Dacă va cerceta bine relaxarea asta ascunsă și va fi concentrat, Vlad nu va mai greși. Poate să fie încredere prea mare combinată cu trufie. Când prinzi mingea, prinde-o, mă! Când văd câte unii că fac figuri, prind mingea la mișto, cu o mână, se fac că așteaptă când vine atacantul. Eu asta vreau de la un portar, să termine cu figurile”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport.

Andrei Vlad și Ștefan Târnovanu, prieteni la antrenamente și în afara terenului

În ciuda faptului că Ștefan Târnovanu i-a luat locul în poarta FCSB-ului, iar Vlad poate pierde definitiv echipa națională, cei doi sunt prieteni buni atât pe teren cât și în afara lui.

În ciuda concurenței acerbe, Vlad și Târnovanu sunt prieteni pe teren și în afara lui
În ciuda concurenței acerbe, Vlad și Târnovanu sunt prieteni pe teren și în afara lui

Pe 14 aprilie, Andrei Vlad a împlinit 23 de ani, iar Ștefan Târnovanu a vrut să îi transmită un mesaj special și în spațiul online: „La mulți ani! Ești cel mai bun”, alături de fotografie.

  • 7 meciuri a apărat Ștefan Târnovanu în acest sezon și a primit doar 2 goluri, ambele din penalty
  • 27 de meciuri are Andrei Vlad în acest sezon și a primit 27 de goluri

  • (P) Cota BETANO pentru Farul – FCSB: 1,93 este cota pentru ”2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT