Alegeri 2024

Vlad Voiculescu a câștigat procesul intentat PSD. Partidul lui Marcel Ciolacu l-a acuzat de câștiguri necuvenite din achiziția de vaccinuri

Instanța a decis că PSD trebuie să-i plătească daune morale fostului ministru al Sănătății. Decizia Tribunalului București poate fi atacată cu apel
09.07.2024 | 16:59
Vlad Voiculescu a castigat procesul intentat PSD Partidul lui Marcel Ciolacu la acuzat de castiguri necuvenite din achizitia de vaccinuri
Vlad Voiculescu a câștigat procesul intentat PSD Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu a anunțat pe pagina sa de Facebook că a câștigat procesul intentat social-democraților, care l-au acuzat că a „dat un tun de un miliard de euro” prin achiziția de vaccinuri contra COVID-19.

Vlad Voiculescu a câștigat procesul intentat PSD

Vicepreședintele USR, proaspăt europarlamentar, a precizat că instanța obligă PSD, prin decizia pronunțată luni, la plata sumei de 25.000 de euro, cu titlu de daune morale, la retragerea unor postări de pe Facebook și la publicarea deciziei instanței în două publicații naționale, precum și p site-ul și conturile de pe rețelele de socializare ale partidului.

ADVERTISEMENT

„Pentru minciunile oribile la adresa mea – cele cu ‘miliardul furat din vaccinuri’ – PSD este obligat de instanţă să îmi plătească despăgubiri în valoare de 25.000 euro cu titlu daune morale.

Mai mult, instanţa obligă pârâtul să retragă postările mizerabile de pe Facebook şi să publice, pe propria cheltuială, dispozitivul prezentei hotărâri, după rămânerea sa definitivă, în două publicaţii de circulaţie naţională, pe site-ul pârâtului PSD şi pe reţelele se socializare Facebook şi Telegram”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Acuzat că a furat bani pe timpul pandemiei

Fostul ministru a mai precizat că pandemia de COVID-19, „cea mai mare nenorocire care s-a abătut asupra vieții oamenilor din întreaga lume de mulți mulți ani încoace”, a fost tratată de clasa politică în bătaie de joc, fără niciun fel de grijă față de viața și sănătatea românilor.

”A dus la cea mai mare scădere a speranţei de viaţă observată după Al Doilea Război Mondial. Aproape 7 milioane de decese. În România, pandemia – ca orice criză – a arătat care ne sunt valorile, deci priorităţile ca societate. Cel mai bine acestea se văd în politicile publice.

ADVERTISEMENT

Când în toată Europa viaţa era protejată, politicienii noştri erau relaxaţi. Petrecerile la cluburi de lux mergeau brici. Străinii care ajungeau pe la noi erau uimiţi, zeci de mii de români au murit ajungând la spital ‘cu limba pe pernă’, aşa cum spuneau medicii disperaţi în acele luni.

Când am avut în sfârşit vaccinuri, puţine la început, Iohannis şi PNL au decis să le dea specialilor, nu bătrânilor şi bolnavilor, aşa cum făceau toţi cei din Vest. La nivel mondial, peste 90% din decesele cauzate de COVID-19 au avut loc în rândul persoanelor cu vârsta peste 60 de ani.

ADVERTISEMENT

Când am avut vaccinuri destule – vaccinuri achiziţionate de CNCAV-ul colonelului Gheorghiţă cu aprobarea premierului Cîţu (PNL), mesajele publice proaste ‘am învins pandemia’ şi campaniile antivaccinare ale unor inconştienţi au dus la cea mai mică rată de vaccinare din Europa şi cel mai mare număr de morţi în toamna lui 2021”, a mai scris Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, câștigător în primă instanță

Europarlamentarul a mai acuzat faptul că, „peste toate, sănătatea publică a fost transformată într-un bâlci, un spectacol de atacuri politice ale PSD, PNL, AUR, Şoşoacă şi a tuturor nefericiţilor din presă şi social media la adresa medicilor, asistentelor, ştiinţei în general dar şi a mea, a Ioanei Mihăilă şi a USR, în particular.

În ultima jumătate de an, aceste atacuri ale PSD şi PNL au luat forma unei campanii denigratoare derulate împotriva mea.

Am sesizat instanţele de judecată cu privire la acest fapt, iar Tribunalul Bucureşti a sancţionat comportamentul PSD şi afirmaţiile de genul ‘omul cu miliardul’, ‘tunul de 1 miliard de euro’, ‘i-a închis în case pe români ca să poată fura’, ‘penal’, ‘infractor’, obligând PSD la plata sumei de 25.000 de euro cu titlu de daune morale şi la retragerea articolelor denigratoare de pe platformele sale, alături de publicarea dispozitivului hotărârii”, a mai precizat vicepreședintele USR.

Decizia instanței

Marți, 9 iulie, Tribunalul București s-a pronunțat în acest caz. Decizia instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

„Admite, în parte, cererea de chemare în judecată. Obliga pârâtul la plata către reclamant a unei despăgubiri în valoare de 25.000 euro, la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu daune morale.

Obligă pârâtul să retragă postarea din 23.11.2024 de pe contul său deschis pe reţeaua de socializare Facebook. Obligă pârâtul la publicarea, pe propria cheltuială a acestuia, a dispozitivului prezentei hotărâri, după rămânerea sa definitivă, în două publicaţii de circulaţie naţională, pe site-ul pârâtului PSD şi pe reţelele se socializare Facebook şi Telegram.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea reclamantului de obligarea a pârâtului să înceteze pe viitor orice pretinse afirmaţii defăimătoare la adresa reclamantului.

Obligă pârâtul sa achite reclamantului suma de 100 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxa de timbru şi ia act că reclamantul şi-a rezervat dreptul de a solicita cheltuielile de judecată reprezentând onorariul de avocat, pe cale separată.

Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti, Secţia a III-a Civilă, sub sancţiunea nulităţii.

Pronunţată azi, 09.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, au decis magistrații Tribunalului București.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie...
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie despre bărbatul ucis
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români