News

Vlad Voiculescu, acuze la adresa premierului Florin Cîțu. „A deturnat resurse publice de la campania de vaccinare”

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că la ordinele lui Florin Cîțu au fost deturnate resurse publice de la campania de vaccinare.
23.07.2021 | 15:41
Vlad Voiculescu, acuze la adresa premierului Florin Cîțu. „A deturnat resurse publice de la campania de vaccinare”
Vlad Voiculescu, acuze la adresa premierului Florin Cîțu. „A deturnat resurse publice de la campania de vaccinare”. Sursă foto: facebook
ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu a postat un mesaj pe pagina sa de socializare în care le aduce acuze grave lui Florin Cîțu, dar și fostei sale consiliere, Mioara Costin.

Consiliera și-a dat deja demisia din funcția pe care o ocupa. Aceasta a fost acuzată că ar fi autoarea documentului în care era prezentată strategia de comunicare politică a echipei lui Cîțu pentru alegerile PNL. Deși documentul avea antetul guvernului, premierul a spus că acesta nu era autentic, pentru că nu era semnat.

ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu, acuze la adresa premierului Florin Cîțu

Fostul ministru al Sănătății se implică și el în scandalul momentului. Acesta a făcut o postare pe contul său de Facebook în care îl atacă dur pe Florin Cîțu. Acesta explică faptul că Mioara Costin nu a făcut decât să execute ceea ce i-a spus la șeful său. Vlad Voiculescu susține că au fost deturnate resurse publice de la campania de vaccinare.

“Două lucruri îmi pare că au scăpat cumva atenției publice în discuția din ultimele zile despre demnitarul din subordinea premierului Cîțu, care se ocupa cu propaganda acestuia și calomnierea adversarilor săi politici — documentele cu antetul guvernului transmise la PNL cereau informații denigratoare despre adversarii din PNL ai premierului, cu scopul de a le lansa în presă.

ADVERTISEMENT

1 Relatările jurnalistice ale doamnei Mioare Costin înainte de a ocupa funcția de la guvern sunt cele care au contribuit la pornirea unui val de calomnii asupra consilierului onorific Ștefan Voinea și asupra echipei mele de la Ministerul Sănătății, după publicarea datelor de interes public privind vaccinarea.

Da, acele date care ne-au arătat că în vremea în care mulți dintre dumneavoastră mergeau la zeci sau sute de km să se vaccineze existau mai multe centre de vaccinare dedicate doar esențialilor (peste 500) decât cele disponibile tuturor românilor.

Mioara Costin a invocat informații pe surse pentru a deturna discuția spre presupuse breșe de securitate cauzate de consilier și, atenție, de fratele acestuia din Germania.

ADVERTISEMENT

O teorie a conspirației rulată apoi de numeroși pseudo-jurnaliști, care preferau să vâneze vrăjitoare, ceea ce acoperea cu zgomot inutil adevăratele știri de interes public: cum a fost amânată și mai apoi ratată vaccinarea celor vulnerabili – bătrâni și bolnavi – și prioritizată vaccinarea esențialilor și a familiilor acestora. (…)

Astăzi, 4 luni mai târziu, nimic nu a fost publicat încă. Au reușit totuși să deturneze discuția de la realitățile incomode ce reieșeau din datele publicate.
La doar câteva săptămâni după această campanie de dezinformare ca la carte, Mioara Costin este angajată de dl. Cîțu la guvern — unde aflăm acum că ea continuă să se ocupe tot de propagandă politică”, a scris Vlad Voiculescu.

Cum au fost deturnate resurse publice

Vlad Voiculescu spune că Mioara Costin a făcut doar ce i s-a cerut fără a se ocupa deloc de campania de vaccinare, care a început cum nu se poate mai prost.

ADVERTISEMENT

“2. Cu ce ar fi trebuit de fapt să se ocupe doamna Mioara Costin? Ceea ce face lucrurile cu atât mai grave este că doamna Mioara Costin era până ieri șefa Grupului de Comunicare Strategică. Așadar prioritatea zero a dânsei ar fi trebuit să fie nimic altceva decât campania de vaccinare. Se pare însă că altele au fost directivele de la domnul Florin Cîțu, șeful său direct.

Dacă Liviu Dragnea a deturnat resurse publice de la copii săraci, Cîțu a deturnat resurse publice de la campania de vaccinare. Nu e de mirare că aceasta este un eșec.

Campanie de vaccinare a pornit cu picioarele legate de prioritizarea esențialilor în fața celor bătrâni și bolnavi (contrar propunerii de atunci a Ministerului Sănătății) și s-a înecat în campania internă a PNL, reflectând de la început până astăzi prioritățile reale ale premierului și președintelui: servirea sistemului și jocurile politice menite să le asigure puterea totală.“, a mai scris fostul ministru.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri