News

Vlad Voiculescu, amenințat de PSD cu moțiune de cenzură: „Incompetența și lipsa de asumare ucid”

08.02.2021 | 16:29
Vlad Voiculescu amenintat de PSD cu motiune de cenzura Incompetenta si lipsa de asumare ucid
ADVERTISEMENT

Prin vocea senatorului Radu Oprea, Partidul Social Democrat a anunțat că va depune miercuri, 10 februarie, în Parlament, o moțiune simplă pe Sănătate, îndreptată împotriva ministrului Vlad Voiculescu.

Acestuia i se impută atât incendiul de la Matei Balș, în urma căruia au pierit 15 pacienți cu forme grave de Covid-19, cât și problemele campaniei de vaccinare a populației. Dacă totul decurge normal, documentul va intra în dezbatere săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

Și ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, este vizat de un astfel de demers, pe fondul „greșelilor” comise în cele aproape două luni care au trecut de la preluarea portofoliului, dar și pentru că „nu există un consens la nivel naţional”.

PSD va depune moțiune de cenzură împotriva ministrului Sănătății

Au fost câteva teme dezbătute în şedinţa Biroului Politic Naţional şi cred că de maximă importanţă este moţiunea simplă pe Sănătate – ”Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid. Vlad Voiculescu – un pericol pentru sănătatea românilor”.

ADVERTISEMENT

Această moţiune va fi depusă la Camera Deputaţilor miercuri, pentru că mâine (n.r. marţi) mai sunt dezbateri cu asociaţiile medicilor, cu asociaţiile pacienţilor şi cu reprezentanţii sindicatelor”, a declarat senatorul PSD Radu Oprea, adăugând că moțiunea va intra în dezbatere săptămâna viitoare.

De un demers asemănător este vizat și ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, aspru criticat în ultimele zile din cauza Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă și a lipsei de consens la nivel național.

ADVERTISEMENT

Am luat astăzi hotărârea să fie şi o moţiune simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Am vorbit despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, despre faptul că nu există un consens la nivel naţional.

ADVERTISEMENT

Am vrea ca acele greşeli pe care le-au făcut deja să nu le repetăm”, a mai spus Radu Oprea, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PSD.

ADVERTISEMENT