News

Vlad Voiculescu, anunț surprinzător despre o posibilă revenire la Ministerul Sănătății. În ce condiții ar accepta

16.04.2021 | 23:02
Vlad Voiculescu anunt surprinzator despre o posibila revenire la Ministerul Sanatatii In ce conditii ar accepta
ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu, fostul Ministru al Sănătății, a explicat vineri în ce condiții se gândește la o revenire în funcția din care a fost destituit de către prim-ministrul Florin Cîțu, în contextul în care USR-PLUS continuă să ceară Partidului Național Liberal ca actualului premier să îi fie retras sprijinul politic.

Voiculescu a fost demis în urmă cu câteva zile de către Florin Cîțu, iar în prezent interimatul la Ministerul Sănătății este asigurat de către premier.

ADVERTISEMENT

Imediat după demitere, fostul ministru a lansat acuzații dure la adresa premierului, considerând că decizia sa este echivalentă cu jignirile pe care Oana Lovin i le-a adus Andreei Moldovan după ce aceasta a fost demisă și ea din funcția de secretar de stat.

Voiculescu, anunț surprinzător despre o revenire la Ministerul Sănătății. În ce condiții ar accepta să revină

Vlad Voiculescu: “Florin Cîțu se poartă ca și cum ar fi câștigat alegerile de premier, ori așa ceva nu funcționează, și și-ar fi creat o echipă din oameni pe care poate să îi dea oricând afară, ori asta este extrem de greșit. Sunt niște partide care au participat la alegeri și au decis să participe la coaliție.”

ADVERTISEMENT

Claudiu Pândaru: “Ce veți face dacă colegii de la USR PLUS vor ajunge la o soluție în care domnul Cîțu să rămână premier?”

Vlad Voiculescu: “Lucrurile astea nu sunt decizii personale, sunt ale unor echipe care este în guvern, sper să nu se ajungă la asta.”

ADVERTISEMENT

Claudiu Pândaru: “O întrebare: în momentul în care pleacă domnul Cîțu și vine un alt premier, luați în calcul să vă reîntoarceți la minister?”

Vlad Voiculescu: “Nu văd de ce nu, asta nu înseamnă că sunt singura opțiune, sunt mulți oameni buni care pot să meargă acolo. Vorbesc despre un set de valori, de proiecte care sunt deja demarate. Vorbim de PNRR, de 3.4 miliarde de euro pregătite pentru investiții în sănătate, vorbim de depolitizare, transparentizare, lucrurile astea trebuie făcute. Dacă le fac eu sau altcineva mai bun decât mine, este în regulă.”

ADVERTISEMENT

Claudiu Pândaru: “Vi s-ar părea corect ca alături de cererea să nu fie mai Cîțu premier să apară și cererea să vină înapoi domnul Voiculescu la Ministerul Sănătății?”

Vlad Voiculescu: “Haideți să spunem așa, nimeni nu a argumentat motivele pentru care ar trebui să plec de la ministerul Sănătății. Dacă mă întrebați dacă mi s-a părut corect ce s-a întâmplat, nu, nu mi s-a părut corect. Nu spun că nu sunt dezamăgit la nivel personal, dar ceea ce este important, ceea ce am început, trebuie să continue.

Claudiu Pândaru: “Haideți să vă mai întreb o dată. Vi s-ar părea corect ca domnul Barna, domnul Cioloș, în discuțiile cu PNL să spună și despre repunerea dumneavoastră la minister?”

Vlad Voiculescu: “Nu văd de ce nu ar fi aceasta o variantă.”

Claudiu Pândaru: “V-ați simți nedreptățit dacă nu ar face colegii acest pas?”

Vlad Voiculescu: “Nu cred că are cineva funcția trecută pe frunte. Ce e important pentru mine este ca lucrurile începute să continue, iar lucrurile pe care nu am început să le fac, să fie demarate.”

ADVERTISEMENT