News

Vlad Voiculescu, chemat de PSD la „Ora Guvernului”. Ce trebuie să explice ministrul Sănătății

02.02.2021 | 16:41
Vlad Voiculescu chemat de PSD la Ora Guvernului Ce trebuie sa explice ministrul Sanatatii
ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu este chemat de liderii PSD la „Ora Guvernului”. Ministrul Sănătății trebuie să aducă explicații cu privire la situația spitalelor din România. Anunțul a fost făcut de liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Astfel, aflat la tribuna plenului de marţi, Simonis a anunțat că Voiculescu va trebui să explice „situaţia spitalelor din România în ceea ce priveşte măsurile preventive, gestionarea şi managementul riscului în saloanele în care sunt amplasate sau utilizate instalaţii de furnizare oxigen pentru pacienţi”. El a adăugat ulterior și că oamenii au dreptul să știe adevărul.

ADVERTISEMENT

Atât Partidul Social Democrat, cât și Alfred Simonis au făcut publice cerițele pe care le au pe paginile de Facebook. Social-democrații sunt de părere că autoritățile se ascund, iar acest lucru nu poate fi tolerat.

Vlad Voiculescu, chemat de PSD la „Ora Guvernului”. Ce trebuie să explice ministrul Sănătății

„În numele grupului parlamentar al PSD, am depus la Biroul permanent o solicitare ca domnul ministru Vlad Voiculescu să vină la «Ora Guvernului» în perioada 8-12 februarie. Tema pentru care îl invităm este situaţia spitalelor din România în ceea ce priveşte măsurile preventive, gestionarea şi managementul riscului în saloanele în care sunt amplasate sau utilizate instalaţii de furnizare oxigen pentru pacienţi”, a spus Alfred Simonis în plenul Camerei Deputaților, marți, potrivit News.ro

ADVERTISEMENT

„De asemenea, am făcut aceeaşi sesizare la adresa preşedintelui Camerei Deputaţilor. Ştiţi foarte bine că în vederea exercitării controlului parlamentar, preşedintele Camerei poate să solicite oricărei instituţii documente clarificatoare cu privire la o temă. Cred că e foarte important pentru toţi să vedem ce spunea acel raport, ce măsuri erau propuse şi dacă printre ele se regăseau şi măsuri pentru a preveni tragedia de la Balş”, a adăugat liderul deputaților PSD.

„Am depus la Comisia de sănătate un document, în atenţia domnului Tătaru, preşedinte al acestei comisii, acelaşi raport. Dorim să îl ceară Comisia de sănătate domnului ministru şi să ni-l pună la dispoziţie în vederea controlului parlamentar”, a completat acesta.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Alfred Simonis a distribuit imaginile din plen și pe pagina oficială de Facebook. El a adus detalii suplimentare cu privire la motivul pentru care s-au făcut respectivele solicitări, menționând că oamenii au dreptul să cunoască realitatea.

„Românii trebuie să afle adevărul despre tragediile din spitale. Astăzi am depus mai multe adrese în Parlament prin care îi solicităm ministrului Vlad Voiculescu să vină și să prezinte public toate documentele privind situația spitalelor din România. Mai ales în ceea ce privește măsurile luate în saloanele în care sunt instalații de furnizare de oxigen pentru pacienți”, a scris politicianul.

ADVERTISEMENT

„Vlad Voiculescu nu se mai poate ascunde. Iar pasarea responsabilității între miniștrii Sănătății din guvernele Orban și Cîțu pentru tragedia de la Matei Balș trebuie să înceteze. Ei se ceartă între ei, iar oamenii mor arși în spitale”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT