News

Vlad Voiculescu, despre carantina București: „Nicio măsură nu poate fi exclusă”

23.03.2021 | 14:26
Vlad Voiculescu despre carantina Bucuresti Nicio masura nu poate fi exclusa
Vlad Voiculescu, despre carantina București: "Nicio măsură nu poate fi exclusă" Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vlad Voiculecu a adus precizări cu privire la situația din București. Ministrul Sănătății a explicat că nu exclude nicio măsură, dar carantina nu este luată în calcul.

Cel puțin pentru zilele următoare, autoritățile nu vor recurge la măsura carantinării în Capitală, potrivit acestuia. În schimb, vor fi adoptate noi restricții.

ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu a făcut declarațiile înainte de ședința Ministerului Sănătății cu DSU și cu INSP. Precizările vin în contextul în care rata de infectare a depășit marți pragul de 6 la mie.

Vlad Voiculescu, despre carantina București: „Nicio măsură nu poate fi exclusă”

„Nicio măsură nu poate fi exclusă atât timp cât e vorba de sănătatea oamenilor, dar nu e  vorba de carantinare în zilele imediat următoare. Vor exista câteva măsuri pe care le vom discuta acum la 13.00, la Ministerul Sănătăți cu DSU, cu INSP,” a declarat ministrul Sănătății.

ADVERTISEMENT

El a precizat că, momentan, nu se ia în calcul carantinarea Capitalei: „E un set de măsuri ce vor fi anunțate cel mai probabil în cursul zilei de azi. Măsuri ar putea să însemne inclusiv restricții suplimentare. În acest moment nu vorbim de carantinare”.

„Lucrurile sunt diferite de la un spital la altul și de la o localitate la alta,” a adăugat. El a precizat că una respectivele măsuri va avea în vedere definirea zonelor metropolitane.

ADVERTISEMENT

„Metodologia care duce către stabilirea măsurii de carantina într-o localitate sau alta, a dat greș în cazul județului Timiș. Revizuim acea metodologie tocmai pentru a a nu avea acea marja de manevră prea mare la nivel local și pentru a ne asigura că daca nu mai sunt paturi de Terapie Intensivă într-o localitatea se iau măsuri repede”, a explicat el.

Vlad Voiculescu a menționat că se dorește ca sărbătoarea de Paște să fie petrecută „așa cum se cuvine, adică să fie în afara pericolului sau să fie o perioadă cât mai gestionabilă. Este important pentru fiecare să ne întâlnim cu cei dragi, sper să putem face asta”.

ADVERTISEMENT

„Înseamnă că în cele câteva săptămâni până la Paști să luăm măsuri pentru a fi în siguranță,” a explicat acesta. Cu doar două zile în urmă, ministrul declara că intrarea în carantină a Capitalei nu este exclusă.

ADVERTISEMENT