News

Vlad Voiculescu, despre redeschiderea școlilor: „Întrebați-mă altceva”. Când se va lua decizia finală

02.02.2021 | 07:27
Vlad Voiculescu despre redeschiderea scolilor Intrebatima altceva Cand se va lua decizia finala
ADVERTISEMENT

Deși au mai rămas doar câteva zile până pe 8 februarie, când începe oficial semestrul al doilea, asupra redeschiderii școlilor, măsură anunțată cu surle și trâmbițe de președintele Iohannis, încă planează misterul. Chestionat pe marginea subiectului, Vlad Voiculescu a evitat să ofere un răspuns concret.

Vă închipuiți că nu pot să mă pronunț în momentul de față. O să evit să mă pronunț, întrebați-mă altceva, vă rog”, a spus ministrul Sănătății la B1 TV.

ADVERTISEMENT

În schimb, Florin Cîțu a lăsat de înțeles că ziua de marți, 2 februarie este decisivă pentru reluarea cursurilor în format clasic, cu prezența elevilor în sălile de clasă. „Nu avem o îmbunătățire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem o înrăutățire. Suntem oarecum pe un platou”, a anunțat premierul României.

Ce se întâmplă cu redeschiderea școlilor? Vlad Voiculescu a refuzat să răspundă

Vom avea mâine toate informațiile și pe baza acestor informații vom lua decizia. Până mâine vom avea mai multe informații.

ADVERTISEMENT

Din ce vedem evoluția este constantă. Nu avem o îmbunătățire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem o înrăutățire. Suntem oarecum pe un platou.

Dacă până mâine vor mai apărea și alte informații vom vedea ce decizie vom lua mâine, cu domnul președinte, în ceea ce privește școlile”, a declarat Florin Cîțu, în cursul zilei de luni, 1 februarie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a subliniat că „interesul major pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică se păstrează”. În lumina ultimelor evenimente, concentrarea atenției se va face nu doar pe măsurile de protecție împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2, ci și împotriva pericolului de incendiu.

Mâine, 2 februarie, va avea  loc discuția anunțată încă din data de 14 ianuarie cu privire la decizia de deschidere a școlilor în format fizic în semestrul 2, începând cu data de 8 februarie. La acest moment, pot să vă spun că interesul major pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică se păstrează.

ADVERTISEMENT

În Europa, printre cele 27 state, doar trei state, Germania, Danemarca și Portugalia, nu au deschise cel puțin grădinițele și învățământul primar sau nu au luat decizia de a le deschide în următoarele zile.

În acest context, ne concentrăm atenția pentru pregătirea școlilor, în eventualitatea unei decizii favorabile mâine, decizie care va trebui să fie confirmată de către CNCSU și va trebui să fie urmată de un ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului Educației. Concentrarea atenției se va face atât pe protecție împotriva COVID, cât și pe protecție împotriva pericolului de incendiu”, a anunțat Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT