News

Vlad Voiculescu: ”Nimic nu justifică tragedia de la Victor Babeș”. La ce oră a aflat ministrul de incident

13.04.2021 | 16:32
Vlad Voiculescu Nimic nu justifica tragedia de la Victor Babes La ce ora a aflat ministrul de incident
ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu a făcut primele precizări după tragedia de luni, 12 aprilie, de la spitalul Victor Babeș din Capitală. Ministrul Sănătății a precizat că ”nimic nu justifică această tragedie” chiar dacă spitalele sunt pline. Voiculescu a venit și cu alte precizări importante privind ora la care a avut loc incidentul, dar și motivul pentru care nu  fost prezent alături de premier la conferința de luni seară.

Trei pacienți au murit după ce au rămas fără oxigen în secția mobilă de ATI de la Spitalul Victor Babeș, în urma unei defecțiuni  la instalația de oxigen a unității mobile. Totodată, secretarul de stat Raed Arafat a explicat luni seară că dezastrul s-a produs în urma creșterii presiunii oxigenului.

ADVERTISEMENT

”Primul lucru pe care l-am făcut a fost să sun la alte spitale pentru a vedea dacă sunt locuri. Prioritatea a fost ca să găsim locuri pentru pacienți pentru a fi transferați”, a precizat Vlad Voiculescu într-o conferință de presă ținută marți, 13 aprilie. Vezi AICI ce firmă se ocupa de mentenanța ventilatoarelor din TIR-ul ATI de la Victor Babeș.

Vlad Voiculescu, despre tragedia de la Victor Babeș: ”Incidentul s-a produs undeva înainte de ora 18. Eu am aflat după ora 18”

Trei pacienți morți, Victor Babeș, tragedie
Foto: Colaj Fanatik din imagini Inquam Photos / George Calin

În cadrul conferinței de presă de marți, ministrul Sănătății a venit cu precizări la zi referitoare la situația dramatică din spitale.

ADVERTISEMENT

”Avem 1582 de paturi la terapie intensivă avizate plus 105 suplimentare. 50 sunt destinate copiilor. Pe de altă parte, există 50 de pacienți internați în plus internați față aceste paturi. Avem 846 de pacienți în UPU în acest moment”, a precizat Voiculescu, marți, 13 aprilie

”Avem indicații că defecțiunea este din interiorul TIR-ului, dar nu putem știi clar în acest moment. Știm că a fost o problemă ce ține de presiunea oxigenului”, a menționat

ADVERTISEMENT

De ce nu a fost Vlad Voiculescu la conferința ținută luni de Florin Cîțu?

Florin Cîțu + Vlad Voiculescu

Colaj: Fanatik

”Cred că premierul l-a invitat pe Arafat la conferință pentru a da toate detaliile tehnice pe care le-a și oferit. Dacă m-ar fi invitat, aș fi venit”, a precizat ministrul, în contextul în care nu a fost prezent la conferința de presă ținută de prim-ministrul României la câteva ore după tragedie.

”Pe parcursul zilei de ieri s-a făcut tot ce s-a putut pentru pacienți”

”Ministerul Sănătății încearcă să salveze pacienții care ajung la spital, la ATI. Ministerul nu poate stăvili numărul de pacienți. Ministerul Sănătății încearcă să crească capacitatea numărului de paturi, nu vorbim de mobilă, de oameni.

ADVERTISEMENT

În momentul de față asta este tot ce poate face MS, dar problema pandemiei nu poate fi rezolvata de acest minister. E responsabilitatea tuturor”, a precizat Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT