News

Vlad Voiculescu, primele declarații după scandalul Foișor! „I-am sunat personal pe mulți dintre pacienții externați”

11.04.2021 | 16:49
Vlad Voiculescu primele declaratii dupa scandalul Foisor Iam sunat personal pe multi dintre pacientii externati
ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu a oferit primele declarații după scandalul provocat de evacuările de la Spitalul Foișor! Interesant este că ministrul Sănătății a susținut o conferință de presă de la aceeași oră cu premierul Florin Cîțu. Culmea, Voiculescu, pus la zid în ultima perioadă de liderii liberali, a părut că așteaptă ca șeful Executivului să înceapă el primul.

Vlad Voiculescu a rezumat situația dramatică prin care au trecut pacienții transferați spunând că ”este regretabil că acest lucru s-a întâmplat”

ADVERTISEMENT

Acesta a ținut să transmită și că este cât de poate de evident că de la un punct încolo s-a profitat pentru a atinge capital politic.

Vlad Voiculescu, primele declarații după scandalul Foișor!

„Scandalul mediatic a fost despre situația pacienților externați. Am vorbit cu ei și ne-am interesat de starea lor de sănătate. I-am sunat personal pe mulți dintre ei. Ministerul Sănătății a găsit soluțiile urgente.

ADVERTISEMENT

De mâine, pacienții care au nevoie de operație pot merge la „Agripa Ionescu” sau la alte spitale din țară.

Toți pacienții externați au avut de ales în a fi transferați la un alt spital sau a merge acasă. Toți au avut de ales între a merge cu o ambulanță sau la a merge cu mijloace persoanale de transport.

ADVERTISEMENT

Despre situația de la Foișor. Discuțiile nu sunt de vineri, sunt de un an în urmă. De un an de zile era semnată decizia privind includerea Spitalului Foișor în circuitul Covid-19.

Ministerul Sănătăţii a dat avizul pentru ca spitalul să devină COVID pentru că de acele locuri depindea şi depinde viaţa unor oameni. S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor şi acordul managerului, respectiv formalităţile întocmite de conducerea Spitalului şi de ASSMB au venit ultimele şi au venit cu întârziere.

ADVERTISEMENT

Spitalul Foișor nu e în administrarea Ministerului Sanătății, ci în subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Lucrurile pot fi blocate din inters politic sau din alte interese.

Nu vreau să fac procese de contiință, este regretabil că acest lucru s-a întâmplat și este cât de poate de evident că de la un punct încolo s-a profitat pentru a atinge capital politic”, a spus Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT