News

Vlad Voiculescu, primele declarații după tragedia de la Victor Babeș: “Am aflat în jurul orei 18:30”

12.04.2021 | 23:37
Vlad Voiculescu primele declaratii dupa tragedia de la Victor Babes Am aflat in jurul orei 1830
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut primele declarații despre tragedia care a avut loc la unitatea mobilă ATI de la Victor Babeș din Capitală. Acesta precizează că a aflat despre incidentul care a dus la moartea a trei pacienți încă de la ora 18:30. 

Vlad Voiculescu a declarat că va cere un control privind problemele tehnice care au dus la tragedia petrecută acum câteva ore.

ADVERTISEMENT

În această seară, un incident extrem de grav a avut loc la unitatea mobilă ATI de la Victor Babeș, după ce instalația de oxigen a întâmpinat defecțiuni, lucru ce a dus la decesul a trei dintre pacienți.

Vlad Voiculescu, primele declarații după tragedia de la Victor Babeș: “Am aflat în jurul orei 18:30”

Vlad Voiculescu a anunțat că a demarat o anechetă penală și că va solicita un control asupra problemelor tehnice din cauza cărora s-a produs o asemenea tragedie. În același timp, ministrul Sănătății le transmite comdoleanțe familiilor îndurerate de pe urma acestui incident.

ADVERTISEMENT

„Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București.

Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului. Cinci dintre ei au fost trasferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați.

ADVERTISEMENT

O anchetă penală este în desfășurare iar mâine voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici. Condoleanțe pentru familiile îndurerate!”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina de Facebook.

Tragedie la unitatea mobilă ATI de la Victor Babeș

Trei pacienți au decedat după ce instalația de oxigen a unității mobile s-a defectat, iar alți cinci au fost salvați și transferați la alte spitale.

ADVERTISEMENT

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, cadrele medicale au semnalat intrarea în avarie, simultan, a tuturor ventilatoarelor ce se regăsesc în container, după care au comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o presiune crescută peste  6 Bari, limita maximă admisă pentru ca acestea să funcționeze corect și sigur.

La fața locului s-a prezentat și reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, însă a refuzat intrarea în unitate, deși personalul medical i-a pus la dispoziție echipament de protecție COVID-19, informează digi24.ro. Acesta a părăsit incinta spitalului și a refuzat să intre în TIR.

ADVERTISEMENT